Okładka książki Świąteczne wypieki. Aż 100 obłędnie pysznych przepisów na ciasta i desery na Wigilię i Święta! autorstwa Magda Kubecka
Magda Kubecka Wydawnictwo: FreeBooks.pl kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
e-book
2024-11-15
2024-11-15
Zatrzymaj się na chwilę. Poczuj ten charakterystyczny zapach korzennych przypraw unoszący się w kuchni. Ciepło rozgrzanego piekarnika. Dźwięk rozbijanych orzechów i szelest papierków po czekoladzie. To właśnie magia świątecznego pieczenia - chwile, które zostają z nami na zawsze.

W tej wyjątkowej książce kucharskiej oddajemy w Twoje ręce całe bogactwo bożonarodzeniowych wypieków.

Od tradycyjnego makowca podanego w nowoczesnej odsłonie, przez kruche ciasteczka z własnoręcznie przygotowaną konfiturą, aż po wyrafinowane torty, które zachwycą nawet najbardziej wymagających gości. Co wyróżnia tę książkę? Przede wszystkim dbałość o detale. Znajdziesz tu nie tylko dokładne proporcje składników, ale także praktyczne porady dotyczące ich wyboru i przechowywania.

Każdy rozdział to osobna podróż przez świąteczne smaki - od klasycznych polskich wypieków po inspirowane międzynarodowymi trendami desery fusion. Szczegółowe zdjęcia i praktyczne wskazówki dotyczące organizacji pracy w kuchni pozwolą Ci cieszyć się nie tylko efektem końcowym, ale i samym procesem tworzenia.

To więcej niż książka kucharska - to zaproszenie do stworzenia własnej świątecznej tradycji. Do wypełnienia domu aromatem wanilii, cynamonu i świeżo upieczonego ciasta. Do wspólnego dekorowania pierniczków z dziećmi i dzielenia się domowymi wypiekami z bliskimi.

W czasach, gdy coraz częściej sięgamy po gotowe wyroby, ta książka przypomina o prawdziwej wartości domowych wypieków - o radości tworzenia, dzielenia się i celebrowania świątecznego czasu. Pozwól, by te przepisy stały się częścią Twoich rodzinnych historii, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Każda strona została stworzona z myślą o tym, by wprowadzić Cię w świat profesjonalnego pieczenia, jednocześnie zachowując przyjazny, przystępny charakter. To kompendium wiedzy, które pozostanie z Tobą na długie lata, inspirując do eksperymentów i doskonalenia cukierniczych umiejętności.
Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Świąteczne wypieki. Aż 100 obłędnie pysznych przepisów na ciasta i desery na Wigilię i Święta! w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Świąteczne wypieki. Aż 100 obłędnie pysznych przepisów na ciasta i desery na Wigilię i Święta!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Świąteczne wypieki. Aż 100 obłędnie pysznych przepisów na ciasta i desery na Wigilię i Święta!

Cytaty z książki Świąteczne wypieki. Aż 100 obłędnie pysznych przepisów na ciasta i desery na Wigilię i Święta!