Zabójczy miliarder

Okładka książki Zabójczy miliarder autora Laurelin Paige, 9788383716916
Okładka książki Zabójczy miliarder
Laurelin Paige Wydawnictwo: Papierowe Serca Cykl: Brutal Billionaires (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Brutal Billionaires (tom 1)
Brutal Billionaire
2025-02-26
2025-02-26
2023-03-05

Kup Zabójczy miliarder w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zabójczy miliarder

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zabójczy miliarder

Brystin Shaw to bardzo ambitna dziennikarka pracująca w lokalnej stacji informacyjnej wspólnie z mężem będącym również producentem Michaelem Endlichem. Jej największym marzeniem jest prowadzenie własnego programu i ma nadzieję, że ono wkrótce się spełni. Żeby dostać się na szczyt ta para zrobi wiele a nawet i wszystko.  Brutalny świat mediów nie zna granic. Wartość i moralność nie istnieją a celebryci nie mają zasad ani skrupułów.

Holt Sebastian jest najmłodszym dyrektorem generalnym Sebastian News Corp. Mężczyzna pewny siebie, nie lubiący sprzeciwu, wpływowy, a przede wszystkim przystojny oraz bardzo bogaty. Zawsze dostaje to czego chce  W momencie gdy na jego drodze staje Brystin postanawia, ją zdobyć nie zważając na jej męża. Propozycja skierowana do małżeństwa jest bardzo zaskakująca i zdecydowanie niemoralna. Sytuacja jednak bardzo szybko się komplikuje. Kontrakt który podpisali .... no właśnie co w nim było i jakie przyniósł skutki dowiecie się czytając.

Zabójczy miliarder jest pierwszym tomem bardzo gorącej i emocjonującej serii Brutal Billionaire. Kto zna pióro autorki ten wie, że w jej książkach nie ma miejsca na nudę i zdecydowanie można je zaliczyć do literatury HOT chodź wszystko opisane jest z wyczuciem i smakiem
Długo zastanawiałam się co napisać o tej książce ponieważ wywarła na mnie mieszane uczucia. Niby jest całkiem przyjemna w odbiorze, ale nie jest tą wyjątkową, o której się pamięta przez długi czas.

Bohaterowie mimo swoich wad mają również atuty dzięki którym potrafią zyskać sympatię czytelnika. Holt jest bardzo arogancki, ale w niektórych momentach kruszy serduszko, z kolej Brystin miałam wrażenie, że jest infantylna chodź kumata z niej babka. Jednak coś w sobie mieli czym mnie ujęli.

Między tą dwójką czuć chemię od samego początku. W całej fabule trochę brakowało mi postaci Michaela. Niby był a jakby go nie było. Taki sprzedajny dupek bez charakteru dla którego liczyły się jedynie układy.
Fabuła sama w sobie bardzo ciekawa i zaskakująca jednak trochę płytko poprowadzona.

Książka ma potencjał ale coś mi w niej nie zagrało, a może to był nie ten moment na jej przeczytanie. Nie będę Wam jej odradzać ponieważ każdy z nas ma swoje preferencje czytelnicze i jednym ta pozycja przypadnie do gustu innym nie. Zachęcam jednak do zapoznania się z nią i wyrobienia własnego zdania. Z chęcią wpadnę do Was przeczytać co o niej myślicie.

[ współpraca reklamowa z @wydawnictwopapieroweserca ]
Dziękuję serdecznie za możliwość zapoznania się z tą historią. ♥️

„Zabójczy miliarder”**, pierwszy tom serii **Brutal Billionaires** autorstwa **Laurelin Paige**, opowiada historię Holta Sebastiana oraz Brystin Shaw – młodego miliardera i prowadzącej program telewizyjny.

Ich losy splatają się po raz pierwszy w dniu rozdania nagród, gdy spotykają się w windzie, która w dziwny sposób się zatrzymuje.

Od samego początku między bohaterami czuć napięcie, które nie znika aż do samego końca. Obiektywnie rzecz biorąc, ich relacja jest dość interesująca, jednak ilość żenujących tekstów w tej książce przerosła moje oczekiwania, co niestety sprawiło, że poczułam się nieco zawiedziona.

Pomimo tego, jaką postacią był Holt – aroganckim i momentami chamskim – bardziej preferuję go niż Brystin, która czasami mnie irytowała.

Brystin to wykształcona, młoda kobieta u progu kariery, jednak układ, który miał jej pomóc, szybko przeradza się w coś więcej. Z przykrością czytałam, jak główna bohaterka ciągle powtarza, że nie zamierza robić kariery przez łóżko, a mimo to zgadza się na układ i w trakcie jego trwania bez większego oporu pozwala się poniżać.

Podsumowując, książka średnio przypadła mi do gustu, jednak nikomu jej nie odradzam, ponieważ z pewnością znajdą się miłośnicy pióra Laurelin, którzy tę historię pokochają.

3/5 ⭐
(nata_liaaabooks)

[ współpraca reklamowa z @wydawnictwopapieroweserca ]
Dziękuję serdecznie za możliwość zapoznania się z tą historią. ♥️

Ich losy splatają się po raz pierwszy w dniu...

Najbardziej rozbroiło mnie zdanie: "– Nie wie­dzia­łam, że kro­kiet to taki bru­tal­ny sport." i, tradycyjny już w wielu książkach, brak rozróżnienia między knykciami a kłykciami (co nie wiem dlaczego aż tak, ale wyjątkowo działa mi na nerwy.Może dlatego, że świadczy o ignorancji i niedouczeniu). Ale myślę, że to wina tłumaczenia, a nie autorki.
Sama książka jest bardzo w stylu L.Paige, chociaż przyznam, że akurat ta nie podobała mi się tak, jak wiele poprzednich.

Sama książka jest bardzo w...

226 użytkowników ma tytuł Zabójczy miliarder na półkach głównych
36 użytkowników ma tytuł Zabójczy miliarder na półkach dodatkowych

Laurelin Paige
Laurelin Paige
Amerykańska pisarka, autorka powieści erotycznych i romansów. Miłośniczka seriali typu Game of Thrones, Walking Dead. Wielbicielka Michaela Fassbendera. Członkini Międzynarodowego Klubu MENSA. Prywatnie żona i matka trzech córek.

Cytaty z książki Zabójczy miliarder

Dodaj cytat z książki Zabójczy miliarder