Kłamstwa. Seria Twisted

- 2024-11-13
- 2023-10-11
- 2022-06-30
- Anna Hikiert-Bereza
On zrobi dla niej wszystko… nawet skłamie
Czarujący i onieśmielający Christian Harper jest potworem przebranym za gentlemana w idealnie skrojonym garniturze.
W życiu nie kieruje się moralnością, nie interesuje go również miłość. Nie może jednak pohamować pożądania kobiety, która zamieszkała piętro niżej. Sąsiadka staje się obiektem jego mrocznych żądzy. Kiedy więc pojawia się okazja, Christian łamie wszystkie swoje zasady i składa jej propozycję nie do odrzucenia.
Każdy potwór ma swoją słabość. Ona jest jego.
Jego obsesją.
Jego uzależnieniem.
Jego jedyną wymówką.
Słodka i nieśmiała mimo sławy w social mediach Stella Alonso jest romantyczką trzymającą swoje serce w ryzach.
Pracując na dwóch etatach, nie ma czasu ani ochoty pakować się w związek. Kiedy jednak nawiedzają ją demony przeszłości, nieoczekiwanie ląduje w ramionach najbardziej niebezpiecznego mężczyzny, jakiego kiedykolwiek spotkała.
Pomimo swojej oziębłości Christian rozgrzewa ją do czerwoności i pozwala poczuć wszystko, czego pragnęła.
Namiętność.
Bezpieczeństwo.
Prawdziwe pożądanie.
Ich miłość jest zaplątana w sekrety i skażona kłamstwami… Kiedy prawda wreszcie wyjdzie na jaw, może całkowicie ich zrujnować.
Wydanie zawiera dodatkowy rozdział w tłumaczeniu Klaudii Wyrwińskiej.
Książka polecana dla osób pełnoletnich.
Kup Kłamstwa. Seria Twisted w ulubionej księgarni
Oceny książki Kłamstwa. Seria Twisted
2811 użytkowników ma tytuł Kłamstwa. Seria Twisted na półkach głównych- Przeczytane 1 834
- 2025 64
- 2024 59
- 2023 44
- Legimi 26

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kłamstwa. Seria Twisted
Ona jest jego obsesją, a on jej bezpieczną przystanią. Jednak, ile zdoła wytrzymać miłość, gdy skażona jest sekretami i kłamstwami?
„Kłamstwa” jest ostatnią częścią serii Twisted i opowiada historię ostatniej z naszego dream team – Stelli. W porównaniu do jej przyjaciółek, o niej – w poprzednich częściach – słyszeliśmy najmniej, ale po poznaniu jej historii nabiera to sensu. Na początku Stella jest introwertyczna, stłamszona przez swoją rodzinę, ale i samą siebie. Chce być niezależna i podążać za własnymi marzeniami, ale nie wszystko układa się po jej myśli. Zwłaszcza, gdy demony przeszłości postanowiły znów zasiać chaos w jej życiu.
Christian Harper to bezwględny mężczyzna w idealnie skrojonym garniturze. Jest mściwy, z wątpliwą moralnością i nie cofnie się przed niczym, aby zdobyć to, czego chce. A teraz chce ją.
Ich związek zaczął się od kłamstwa, ale z każdym kolejnym rozdziałem widzimy, jak mury, za którymi oboje ukrywają swoje serca, powoli się rozpadają. Stella staje się pewniejsza siebie i rozkwita, a Christian pokazuje, że jeszcze trochę człowieczeństwa w nim zostało, a miłość to wcale nie jest czymś, czego powinien się wystrzegać. Ale ile ta miłość może unieść sekretów i kłamstw?
Książka jest dobra, przyjemna i lekka, ale… No właśnie ciężko mi powiedzieć, co mi w niej nie pasowało, bo podobało mi się, ale jednocześnie nie miałam takiego „wow”. Jest okej. Oczywiście bardziej czekałam na rozdziały z punktu widzenia Christiana, bo szary moralnie facet, który mięknie dla swojej wybranki? Poproszę!
Uważam, że jest to dobre zakończenie serii, na pewno będę ją miło wspominać 😊
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Kłamstwa” jest ostatnią częścią serii Twisted i opowiada historię ostatniej z naszego dream team – Stelli. W porównaniu do jej przyjaciółek, o niej – w poprzednich częściach – słyszeliśmy najmniej, ale po poznaniu jej historii nabiera to...
Trudno czerpać przyjemność z lektury książki, w której pojawia się ta wiele błędów. Od braku kropek na końcach zdań po rażące pomyłki językowe, takie jak używanie formy "byłam" w wypowiedzi narratora będącego mężczyzną... Stylistyka pozostawia wiele do życzenia a redakcja i korekta zdecydowanie nie stanęły na wysokości zadania. Takie błędy nie powinny pojawić się w publikacji oddanej do rąk czytelników.
Rozumiem zamysł autorki, by uwypuklić problemy, z którymi zmaga się główna bohaterka, zwłaszcza jej stany lękowe. Jednak nadmierne koncentrowanie się na tym aspekcie sprawia, że postać staje się jednowymiarowa i nieustannie przedstawiana jako osoba wymagająca pomocy. Oczywiście traumy mogą mieć różne oblicza, ale nawet w literaturze fabularnej warto pokazać je w sposób wyważony i przystępny dla czytelnika.
Sama fabuła jest dość przewidywalna, choć być może właśnie tego oczekują odbiorcy sięgający po ten gatunek - lekkiej, niewymagającej historii pozwalającej się zrelaksować i na chwilę "wyłączyć myślenie". Niestety, liczne błędy językowe skutecznie utrudniają komfort czytania.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy raz tak bardzo nie lubię głównego bohatera
Christian 👎🏻
Strasznie się rządzi i jest zazdrosny o to, że inny facet może pojawic się w śnie swojej wybranki wtf
Czemu facet zawsze musi być starszy od babki????!?!!!
To tak jeżeli chodzi o mnie, ale Stelli podobało się jego zachowanie, więc chyba wszystko jest ok.
To kolejna książka, którą czytam, w której ktoś jest infuencerem i to trochę cringe. Wstyd byłoby mi się przyznać.
Okej, skończyłam książke i Christian ostatecznie nie jest super mega dupkiem, ale niesmak pozostał.
Pierwszy raz tak bardzo nie lubię głównego bohatera
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChristian 👎🏻
Czemu facet zawsze musi być starszy od babki????!?!!!
To kolejna książka, którą czytam, w której ktoś jest...
„Kłamstwa” to pełen emocji i pasji romans, który stanowi zakończenie serii Twisted autorstwa Any Huang. Książka przedstawia losy Christiana Harpera – tajemniczego i bezwzględnego mężczyzny o niejednoznacznych zasadach – oraz Stelli Alonso, nieśmiałej influencerki, która zostaje jego sąsiadką, a z czasem kimś znacznie ważniejszym. Ich związek chociaż początkowo jest udawany to, jednak stopniowo zmienia się w prawdziwą i skomplikowaną relację, pełną silnych uczuć i trudnych emocji
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSceny erotyczne nie podobały mi się uprzedmiotowienie kobiety to nie jest motyw dla mnie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW porównaniu do poprzednich części Twisted- ta była na prawdę średnia. Po pierwsze- pierwsze sceny zbliżeń pojawiły sie dopiero w drugiej połowie książki, co stwierdzam, że jak na Ane Huang to całkiem późno.
I nagle na ostatnie sto stron książki BUM, które nawet nie było takim BUM. Owszem, nie było oczywiste, kto jest stalkerem głównej bohaterki, ale jak już sie to okazało to potem wszystko na raz. Tu na szybko ślub Avy, tu zaręczyny, tu ciąża. Jakby tego nie dało się poprowadzić chronologicznie od samego początku. Tylko nagle dreszczyk emocji i nagły spadek bo nawet szybka była akcja z porwaniem...
No definitywnie to była najsłabsza z książek z tej serii
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo drugie- większe plot twisty fabularne praktycznie nie istniały. Miozolna fabuła toczyła się...miozolnie... inaczej tego nie określę.
I nagle na ostatnie sto stron...
Dynamiczna, gorąca i naprawdę burzliwa — taka właśnie jest historia Stelli i Christiana, od której trudno się oderwać. Autorka po raz kolejny udowadnia, że potrafi tworzyć bohaterów pełnych sprzeczności — jednocześnie irytujących i niebezpiecznie przyciągających.
Christian początkowo wydaje się człowiekiem całkowicie niezdolnym do uczuć — odrzuca wszystko, co dobre, konsekwentnie trzymając się swoich zasad i chłodnego podejścia do świata. Jednak pojawienie się Stelli stopniowo burzy jego dotychczasowe przekonania. Nawet jeśli uparcie próbuje pozostać sobą sprzed ich spotkania, to właśnie dla niej — często już zupełnie nieświadomie — zaczyna odrzucać stare „ja” i dopuszczać do siebie pragnienia oraz emocje, których wcześniej nie chciał uznać. To właśnie w tych momentach moje serce dosłownie topniało.
Gdy w poprzednich częściach miałam okazję poznać Christiana, wydawał mi się być wręcz „nie do polubienia”. Jak bardzo się pomyliłam, o czym uświadomiła mnie ta historia. Harper to typ bohatera, którego nie tyle się lubi, co po prostu pragnie - magnetycznego, intensywnego i trudnego do zignorowania. Ta mieszanka chłodu i ukrytej namiętności sprawia, że w powietrzu czuć to napięcie. I dlatego moja ocena jest o gwiazdę wyższa niż powinna.
„Kłamstwa” to romans pełen silnych emocji, wewnętrznych walk i relacji rodzącej się wśród chaosu. Jeśli lubicie historie o trudnych charakterach, powolnym kruszeniu murów i uczuciach pojawiających się tam, gdzie wydawały się niemożliwe to „Kłamstwa” zdecydowanie spełnią Wasze oczekiwania.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChristian początkowo wydaje się człowiekiem całkowicie niezdolnym do uczuć — odrzuca wszystko, co dobre,...
1/10 za rozrywkę, 1/10 za całą resztę.
Bohaterowie nie mają osobowości, wszyscy są nudni, wielki konflikt jest nudny, zwroty akcji są nudne... Słowem - wszystko jest nudne. Doszło do tego, że zaczęłam wyczekiwać momentów, gdy na scenie pojawi się Alex Volkov (serio, doszliśmy do momentu, gdy Alex Volkov jest najlepszą postacią serii, a także, co jeszcze dziwniejsze, głosem rozsądku).
Do tego, z jakiegoś powodu ta książka ma z trzy różne zakończenia. Co samo w sobie jest dosyć zabawne, zważywszy jak mało się działo w tym tomie (w związku z czym, nie ma czego domykać w tych kolejnych ostatnich scenach),ale jest tym dziwniejsze, gdy człowiek sobie uświadomi, że Huang wcale nie żegna się z tym uniwersum. Ba! Ma nie jedną, a dwie inne serie, w której pojawiają się bohaterowie z serii "Twisted".
Przeczytałam to jakiś tydzień temu, już o niej zapomniałam.
1/10 za rozrywkę, 1/10 za całą resztę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiech o nijakości tej powieści świadczy to, że nawet czytanie z rozpędu całej serii nie pomogło mi wciągnąć się w tę historię (co ostatecznie skończyło się tym, że doczytałam to po pięciu miesiącach).
To było tak niesamowicie przewidywalne, durne, sztuczne i toksyczne, że przeraża mnie ta wysoka ocena tej książki i w sumie całej serii. Gdyby nie chęć posłuchania czegoś mało angażującego do sprzątania, to nigdy bym się na te pozycję nie skusiła. Niestety nie stoi to nawet obok kategorii guilty pleasure, odmózgowiacza, ani powieści klasy Z, które jednak bawią. Czasu już nie odzyskam, ale przynajmniej wysprzątałam mieszkanie :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStella Alonso pomimo pracy w social mediach jest nieśmiała i wycofana. Romantyczna z natury trzyma jednak swoje serce w ryzach.
Relacja tych dwojga zaplątana jest jednak w sekrety i kłamstwa, które gdy wyjdą na światło dzienne mogą zrujnować wszystko co zbudowali...
___
Znacie "Serię Twisted"? Mi został do nadrobienia ostatni tom i kilka dni temu udało mi się go w końcu przesłuchać w audiobooku. Muszę też przyznać, że była to wg mnie najlepsza część z całej serii, a Christian śmiało mógłby się kwalifikować na jednego z najlepszych książkowych mężów 🤩
Lubię pióro autorki i z wielką przyjemnością czytałam (oraz słuchałam) historii ostatniej z przyjaciółek. Bardzo fajnie też było wiedzieć co się dzieje u pozostałych dziewczyn.
Było przyjemnie, lekko, namiętnie i z lekka sensacyjnie, co tylko dodało tej książce dodatkowego smaczku.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDopóki w jej życiu nie zagości na dłużej Christian Harper. On choć nie wierzy w miłość, nie może powstrzymać swojej obsesji na punkcie Stelli. I kiedy tylko trafia się okazja składa jej propozycję nie do odrzucenia.
Relacja tych dwojga zaplątana...