Kłamstwa. Seria Twisted

- Twisted Lies
- 2023-10-11
- 2023-10-11
- Anna Hikiert-Bereza
On zrobi dla niej wszystko… nawet skłamie
Czarujący i onieśmielający Christian Harper jest potworem przebranym za gentlemana w idealnie skrojonym garniturze.
W życiu nie kieruje się moralnością, nie interesuje go również miłość. Nie może jednak pohamować pożądania kobiety, która zamieszkała piętro niżej. Sąsiadka staje się obiektem jego mrocznych żądzy. Kiedy więc pojawia się okazja, Christian łamie wszystkie swoje zasady i składa jej propozycję nie do odrzucenia.
Każdy potwór ma swoją słabość. Ona jest jego.
Jego obsesją.
Jego uzależnieniem.
Jego jedyną wymówką.
Słodka i nieśmiała mimo sławy w social mediach Stella Alonso jest romantyczką trzymającą swoje serce w ryzach.
Pracując na dwóch etatach, nie ma czasu ani ochoty pakować się w związek. Kiedy jednak nawiedzają ją demony przeszłości, nieoczekiwanie ląduje w ramionach najbardziej niebezpiecznego mężczyzny, jakiego kiedykolwiek spotkała.
Pomimo swojej oziębłości Christian rozgrzewa ją do czerwoności i pozwala poczuć wszystko, czego pragnęła.
Namiętność.
Bezpieczeństwo.
Prawdziwe pożądanie.
Ich miłość jest zaplątana w sekrety i skażona kłamstwami… Kiedy prawda wreszcie wyjdzie na jaw, może całkowicie ich zrujnować.
Kup Kłamstwa. Seria Twisted w ulubionej księgarni
Oceny książki Kłamstwa. Seria Twisted
2843 użytkowników ma tytuł Kłamstwa. Seria Twisted na półkach głównych- Przeczytane 1 858
- 2025 64
- 2024 59
- 2023 44
- Legimi 26

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kłamstwa. Seria Twisted
„Kłamstwa” z serii „Twisted” autorstwa Any Huang to finał, który zdecydowanie zostaje w głowie na długo po przeczytaniu ostatniej strony.
Historia skupia się na relacji pełnej napięcia, tajemnic i trudnych wyborów. Bohaterowie muszą zmierzyć się nie tylko z uczuciami, które są intensywne i momentami wręcz przytłaczające, ale też z przeszłością i konsekwencjami własnych decyzji. W tle pojawiają się motywy zaufania, zdrady, lojalności i walki o siebie nawzajem wszystko to bez zbędnego dramatyzowania, ale z odpowiednią dawką emocjonalnego ciężaru.
Bez zdradzania szczegółów to opowieść o tym, jak cienka jest granica między miłością, a bólem oraz jak wiele trzeba poświęcić, by naprawdę być z kimś na dobre i na złe.
Największą siłą tej książki (i całej serii) jest styl autorki. Ana Huang ma niesamowitą umiejętność stopniowego budowania napięcia: z każdym rozdziałem chce się więcej. Dialogi są naturalne, emocje autentyczne, a chemia między bohaterami wręcz wyczuwalna. To nie jest historia, którą się tylko czyta ją się przeżywa.
Co szczególnie wyróżnia „Kłamstwa”, to fakt, że wbrew schematowi (gdzie pierwsza część często bywa najlepsza),tutaj finał naprawdę błyszczy najmocniej. To dojrzałe, dopracowane i satysfakcjonujące zakończenie całej serii. Wszystkie wątki znajdują swoje miejsce, a czytelnik dostaje dokładnie to, czego potrzebuje - zamknięcie, które jest jednocześnie piękne i intensywne.
To książka, po której zostaje lekki żal, że to już koniec, bo trudno rozstać się z bohaterami, którzy przez całą serię zdążyli stać się „swoi”.
To emocjonalny, świetnie napisany finał, który wynosi całą serię na jeszcze wyższy poziom. Jeśli ktoś kocha slow-burn, napięcie i silne relacje to „Kłamstwa” są absolutnym must readem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo książka, która idealnie domyka całą serię: emocjonalnie, fabularnie i klimatycznie.
⭐7,5
ranking książek z serii:
🥇Nienawiść
🥈Kłamstwa i Gry
🥉Miłość
⭐7,5
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toranking książek z serii:
🥇Nienawiść
🥈Kłamstwa i Gry
🥉Miłość
Wszystkie pozycje z serii Twisted są warte uwagi, ale Kłamstwa chyba jednak najlepsze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper!
Super!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOna jest jego obsesją, a on jej bezpieczną przystanią. Jednak, ile zdoła wytrzymać miłość, gdy skażona jest sekretami i kłamstwami?
„Kłamstwa” jest ostatnią częścią serii Twisted i opowiada historię ostatniej z naszego dream team – Stelli. W porównaniu do jej przyjaciółek, o niej – w poprzednich częściach – słyszeliśmy najmniej, ale po poznaniu jej historii nabiera to sensu. Na początku Stella jest introwertyczna, stłamszona przez swoją rodzinę, ale i samą siebie. Chce być niezależna i podążać za własnymi marzeniami, ale nie wszystko układa się po jej myśli. Zwłaszcza, gdy demony przeszłości postanowiły znów zasiać chaos w jej życiu.
Christian Harper to bezwględny mężczyzna w idealnie skrojonym garniturze. Jest mściwy, z wątpliwą moralnością i nie cofnie się przed niczym, aby zdobyć to, czego chce. A teraz chce ją.
Ich związek zaczął się od kłamstwa, ale z każdym kolejnym rozdziałem widzimy, jak mury, za którymi oboje ukrywają swoje serca, powoli się rozpadają. Stella staje się pewniejsza siebie i rozkwita, a Christian pokazuje, że jeszcze trochę człowieczeństwa w nim zostało, a miłość to wcale nie jest czymś, czego powinien się wystrzegać. Ale ile ta miłość może unieść sekretów i kłamstw?
Książka jest dobra, przyjemna i lekka, ale… No właśnie ciężko mi powiedzieć, co mi w niej nie pasowało, bo podobało mi się, ale jednocześnie nie miałam takiego „wow”. Jest okej. Oczywiście bardziej czekałam na rozdziały z punktu widzenia Christiana, bo szary moralnie facet, który mięknie dla swojej wybranki? Poproszę!
Uważam, że jest to dobre zakończenie serii, na pewno będę ją miło wspominać 😊
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Kłamstwa” jest ostatnią częścią serii Twisted i opowiada historię ostatniej z naszego dream team – Stelli. W porównaniu do jej przyjaciółek, o niej – w poprzednich częściach – słyszeliśmy najmniej, ale po poznaniu jej historii nabiera to...
Trudno czerpać przyjemność z lektury książki, w której pojawia się ta wiele błędów. Od braku kropek na końcach zdań po rażące pomyłki językowe, takie jak używanie formy "byłam" w wypowiedzi narratora będącego mężczyzną... Stylistyka pozostawia wiele do życzenia a redakcja i korekta zdecydowanie nie stanęły na wysokości zadania. Takie błędy nie powinny pojawić się w publikacji oddanej do rąk czytelników.
Rozumiem zamysł autorki, by uwypuklić problemy, z którymi zmaga się główna bohaterka, zwłaszcza jej stany lękowe. Jednak nadmierne koncentrowanie się na tym aspekcie sprawia, że postać staje się jednowymiarowa i nieustannie przedstawiana jako osoba wymagająca pomocy. Oczywiście traumy mogą mieć różne oblicza, ale nawet w literaturze fabularnej warto pokazać je w sposób wyważony i przystępny dla czytelnika.
Sama fabuła jest dość przewidywalna, choć być może właśnie tego oczekują odbiorcy sięgający po ten gatunek - lekkiej, niewymagającej historii pozwalającej się zrelaksować i na chwilę "wyłączyć myślenie". Niestety, liczne błędy językowe skutecznie utrudniają komfort czytania.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy raz tak bardzo nie lubię głównego bohatera
Christian 👎🏻
Strasznie się rządzi i jest zazdrosny o to, że inny facet może pojawic się w śnie swojej wybranki wtf
Czemu facet zawsze musi być starszy od babki????!?!!!
To tak jeżeli chodzi o mnie, ale Stelli podobało się jego zachowanie, więc chyba wszystko jest ok.
To kolejna książka, którą czytam, w której ktoś jest infuencerem i to trochę cringe. Wstyd byłoby mi się przyznać.
Okej, skończyłam książke i Christian ostatecznie nie jest super mega dupkiem, ale niesmak pozostał.
Pierwszy raz tak bardzo nie lubię głównego bohatera
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChristian 👎🏻
Czemu facet zawsze musi być starszy od babki????!?!!!
To kolejna książka, którą czytam, w której ktoś jest...
„Kłamstwa” to pełen emocji i pasji romans, który stanowi zakończenie serii Twisted autorstwa Any Huang. Książka przedstawia losy Christiana Harpera – tajemniczego i bezwzględnego mężczyzny o niejednoznacznych zasadach – oraz Stelli Alonso, nieśmiałej influencerki, która zostaje jego sąsiadką, a z czasem kimś znacznie ważniejszym. Ich związek chociaż początkowo jest udawany to, jednak stopniowo zmienia się w prawdziwą i skomplikowaną relację, pełną silnych uczuć i trudnych emocji
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSceny erotyczne nie podobały mi się uprzedmiotowienie kobiety to nie jest motyw dla mnie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW porównaniu do poprzednich części Twisted- ta była na prawdę średnia. Po pierwsze- pierwsze sceny zbliżeń pojawiły sie dopiero w drugiej połowie książki, co stwierdzam, że jak na Ane Huang to całkiem późno.
I nagle na ostatnie sto stron książki BUM, które nawet nie było takim BUM. Owszem, nie było oczywiste, kto jest stalkerem głównej bohaterki, ale jak już sie to okazało to potem wszystko na raz. Tu na szybko ślub Avy, tu zaręczyny, tu ciąża. Jakby tego nie dało się poprowadzić chronologicznie od samego początku. Tylko nagle dreszczyk emocji i nagły spadek bo nawet szybka była akcja z porwaniem...
No definitywnie to była najsłabsza z książek z tej serii
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo drugie- większe plot twisty fabularne praktycznie nie istniały. Miozolna fabuła toczyła się...miozolnie... inaczej tego nie określę.
I nagle na ostatnie sto stron...