Komplikacja

2024-11-12

Kup Komplikacja w ulubionej księgarnii

Oceny książki Komplikacja

OPINIE i DYSKUSJE o książce Komplikacja

„Komplikacja” Sylwii Wyki to mroczny, intensywny dark romance, który od pierwszych stron wciąga w klimat strachu, bólu i nieoczywistych emocji. Autorka świetnie balansuje między brutalnością a psychologią postaci, pokazując, że nikt nie jest tu jednoznacznie dobry ani zły. Nasza moralność zależy co nam się bardziej opłaca. Iveta i Aron to bohaterowie z krwi i kości są poranieni, skomplikowani i pełni sprzeczności, a ich relacja budzi skrajne emocje. Fabuła trzyma w napięciu, zaskakuje i nie pozwala oderwać się od lektury aż do samego końca. To książka mocna, poruszająca i zdecydowanie zostająca w pamięci.

🄾🄿🄸🄽🄸🄰

𝚃𝚢𝚝𝚞ł: '𝙺𝚘𝚖𝚙𝚕𝚒𝚔𝚊𝚌𝚓𝚊'

𝙰𝚞𝚝𝚘𝚛: 𝚂𝚢𝚕𝚟𝚒𝚊 𝚆𝚢𝚔𝚊 @sylviawykaautorka

𝚆𝚢𝚍𝚊𝚠𝚗𝚒𝚌𝚝𝚠𝚘: @wydawnictwowonder

𝙳𝚘 𝚌𝚣𝚎𝚐𝚘 𝚣𝚍𝚘𝚕𝚗𝚢 𝚓𝚎𝚜𝚝 𝚌𝚣ł𝚘𝚠𝚒𝚎𝚔 𝚣𝚊 𝚌𝚎𝚗𝚎̨ 𝚠𝚘𝚕𝚗𝚘𝚜́𝚌𝚒?

...

Dark romanse, który pochłania w najmroczniejsze zakamarki jestestwa. Nie brakuje napięcia, mroku i brutalności; które nie opuszczają aż do ostatniej strony, choć nawet po zakończeniu całe to napięcie nie opuszcza jeszcze przez jakiś czas.

Iveta, która nie zna spokojnego życia, zostaje sprzedana przez swoich rodziców w ręce wroga, który zgotował jej istne piekło. Znajduje siłę, by uciec. Ale czy trafiając w ręce Arona, jej życie nie będzie gorsze?

Aron jest płatnym zabójcą, który dostaje zlecenie zabicia kobiety. Nie wie, że to będzie jego komplikacja, która doprowadzi do całkowitej zmiany planu.

Książka od początku naznaczona jest bólem, który towarzyszy na każdej stronie. Jestem pełna podziwu dla Iv, że tyle przeszła w swoim życiu, a jeszcze znalazła ostatnią iskierkę siły, by walczyć.

Sięgając po książce, musisz wyjść ze swojej strefy komfortu i proponuję kontrolować puls, bo emocji nie zabraknie, a pomimo agresji w tej książce, nie zabrakło miejsca na romans.

Sylwia rozhulała prawdziwy rollercoaster od strachu po nieobliczalność. Doskonale uwydatniła mrok bohaterów, ale to odwaga i waleczność głównej bohaterki przyciąga uwagę.

Zdecydowanie jest to historia dla osób o mocnych nerwach.

🖤🖤

🄾🄿🄸🄽🄸🄰

𝚃𝚢𝚝𝚞ł: '𝙺𝚘𝚖𝚙𝚕𝚒𝚔𝚊𝚌𝚓𝚊'

𝙰𝚞𝚝𝚘𝚛: 𝚂𝚢𝚕𝚟𝚒𝚊 𝚆𝚢𝚔𝚊 @sylviawykaautorka

𝚆𝚢𝚍𝚊𝚠𝚗𝚒𝚌𝚝𝚠𝚘: @wydawnictwowonder

𝙳𝚘 𝚌𝚣𝚎𝚐𝚘 𝚣𝚍𝚘𝚕𝚗𝚢 𝚓𝚎𝚜𝚝 𝚌𝚣ł𝚘𝚠𝚒𝚎𝚔 𝚣𝚊 𝚌𝚎𝚗𝚎̨ 𝚠𝚘𝚕𝚗𝚘𝚜́𝚌𝚒?

...

Na półkach: , , , , , ,

Miał być dark a były słowne przepychanki bez ładu, składu i emocji.
Niestety ja klimatu darkowego tutaj nie odczułam i nie pomogły nawet poćwiartowane ciała.

Miał być dark a były słowne przepychanki bez ładu, składu i emocji.

219 użytkowników ma tytuł Komplikacja na półkach głównych
28 użytkowników ma tytuł Komplikacja na półkach dodatkowych

Sylvia Wyka
Sylvia Wyka
Sylvia A. Wyka Początkująca pisarka z ogromną ilością pomysłów. Uważa, że na debiut nigdy nie jest za późno. Trzydziestoletnia matka dwójki dzieci. Do komputera zawsze zasiada z rodzynkami i białą kawą. Nieuleczalna romantyczka, która walczy o swoje marzenia. Twierdzi, że czuję oddech swoich bohaterów na karku, dopóki nie przeleje ich historii na papier. Posiada wykształcenie ogólnokształcące, ale była również na profilu hotelarstwa, technika żywienia, kosmetologii i bhp, poszukuje swojej drogi w życiu. Pisząc, stwierdziła, że właśnie ją odnalazła.

Cytaty z książki Komplikacja

Dodaj cytat z książki Komplikacja