Jego zemsta

- literatura obyczajowa, romans
- 2025-10-27
- 2025-10-27
Antonio – potężny mafijny boss i właściciel winnicy
położonej na słowackich wzgórzach – wrócił po latach,
by rozliczyć się z przeszłością.
Kieruje nim chłodno zaplanowana zemsta na rodzinie, która przed laty dopuściła się niewybaczalnej zbrodni.
Antonio nie cofnie się przed niczym.
Pragnie czegoś, co będzie elementem jego zemsty.
Gdy poślubia młodszą o dwanaście lat Sofię, kobietę
z innego klanu, wszystko zaczyna się toczyć
zgodnie z planem.
Sofia wie, że w świecie mafii nie ma miejsca
na słabość. Małżeństwo, w które została uwikłana, czyni
z niej narzędzie zemsty i zakładniczkę
w grze, gdzie nie ma zasad.
Każdy jej krok może stać się iskrą, która rozpali wojnę między klanami.
Musi grać rolę silnej i pewnej siebie, choć w środku jest rozdarta między lojalnością
wobec rodziny a pragnieniem ocalenia własnego życia.
Kup Jego zemsta w ulubionej księgarni
Oceny książki Jego zemsta
- Polecam 1
- Tajemnice z przeszłaści 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jego zemsta
Moja opinia :)
Po wielu opisach i zachętach, które przewijały się na bookmediach, postanowiłam sięgnąć po książkę „Jego zemsta”. Książki z motywem mafijnym są moimi ulubionymi, więc z chęcią zabrałam się za czytanie. To historia Antoniego i Sofii, oboje pochodzą z mafijnych rodzin, oboje są uparci i zawzięci oraz zbyt dumni by zrezygnować ze swoich racji. Książka od pierwszych stron jest pełna emocji, intryg i wciąga czytelnika w brutalny świat mafii. Bohaterowie świetnie przedstawieni, wszystkie wątki dobrze ze sobą połączone, co sprawiało, że bardzo przyjemnie się czytało i całość była spójna i zrozumiała.
Tu nienawiść i zemsta grały pierwsze skrzypce, ale czy prawdziwemu uczuci można się oprzeć? Momentami było gorąco, sceny były dość brutalne. Między bohaterami, pomimo spięć i walki o przetrwanie, budzi się namiętność, która rozpala nie tylko serce Sofii, ale sprawia, że Antonio po raz pierwszy w życiu, czuje coś więcej niż nienawiść.
Uwielbiacie historie z wątkiem mafijnym? To zdecydowanie musicie sięgnąć tę książkę, na pewno was zaskoczy i nie pozwoli się nudzić.
Moja opinia :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo wielu opisach i zachętach, które przewijały się na bookmediach, postanowiłam sięgnąć po książkę „Jego zemsta”. Książki z motywem mafijnym są moimi ulubionymi, więc z chęcią zabrałam się za czytanie. To historia Antoniego i Sofii, oboje pochodzą z mafijnych rodzin, oboje są uparci i zawzięci oraz zbyt dumni by zrezygnować ze swoich racji. Książka od...
"Ludzie nie doceniają w życiu małych rzeczy, a to właśnie one są najcenniejsze, znaczą najwięcej i budują nasze dusze. Tworzą nas kawałek po kawałku."
Dobrze wykreowani bohaterowie sprawiają, że ciężko oderwać się od lektury, do tego mafijna brutalność, niebezpieczeństwo i romans na miarę bestsellera!
Autorka wciąga czytelnika w świat, w którym nie ma miejsca na słabości a każda słabość jest przepłacana istnieniem.
Emocje, tajemnice, i zaskakujące zakończenie, to idealne połączenie dynamicznej fabuły i wątku enemies to lovers.
Gorąco polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRomans mafijny, który wciąga od pierwszej strony i trzyma w napięciu do ostatniej.
Ta historia pochłonęła mnie bez reszty. To typowy dark romans który bardzo lubię, bo cała historia jest bardzo mroczna i pełna napięcia.
W tej powieści zostaje żoną Antonio, bezwzględnego bossa klanu wrogiego jej rodzinie. I od razu dowiaduje się jakie będzie jej życie. Noc poślubną spędza w piwnicy, bo jej pan ma taki kaprys. Po kilku dniach zapoznaje się siostrą Antonio, która jej nienawidzi i wypala na jej ciele znak rodziny.
To sprawia, że Antonio zwraca na nią uwagę ....
Powieść może się podobać, bo dużo się nie dzieje.
Pokazuje jak powoli zmienia sie nastawienie Antonio do swojej żony, która miała być jego zemstą za to, co spotkało jego rodzinę z rąk jej rodziny.
Pokazuje jego walkę z samym sobą, gdy zdaje sobie sprawę, że nie można żyć tylko zemstą.
Bardzo wyraziści bohaterowie i bardzo ciekawy pomysła na powieść. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowieść powiązana jest trochę z cyklem Jej pierwszy raz , bo Sofia jest siostrą Vittorio Glottericha .
Antonio boss mafii,który poszukuje zemsty za śmierć
na swojej rodzinie jest bezwzględny i dla wrogów nie
ma litości.
Sofia kobieta ,która wychowywała się w świecie
mafii,wie że ślub z Antonio był już od dawna
zaplanowany i nie za bardzo jej się to podoba ale cóż
może zrobić.
Antonio przy wyborze żony wybrał Sofię a nie jej
siostrę dlatego ,że szukał takiej która będzie
uległa ,słaba ,która nie będzie się wtrącać ,jak bardza
się pomylił 🤭🤭🤭
Czy tych dwoje zdoła chodź w małym stopniu dojść do
porozumienia?
Autorka po raz kolejny zaskoczyła mnie historią jaka
napisała ,tu nie ma lukrowania tu wszystko jest dobrze
przemyślane ,każdy rozdział. Od samego początku
dużo się dzieję ,akcja nie zwalnia tempa ,autorka buduje
napięcie aż do samego końca.
Mimo że na początku nie polubiłam się z Antonio jednak
po jakimś czasie da się go polubić , Sofia kobieta która z
opowiadań innych miała być słaba okazała się silna
kobietą ,która pomimo to co ją spotkało nie poddawała
sie . Autorka świetnie wykreowała głównych
bohaterów i romans mafijne widać ,że świetnie
odnajduje się w tym temacie .
Gównym motywem książki įest zemsta ,ale oprócz tego
znajdziecie tu również aranżowane małżeństwo,mafia
age gap. Oprócz tego tak jak w poprzednich książkach
tak i w tej znajdują się owoce a są nimi winogrona
Jako fanka ksiażek mafiinvch ,w tei odnalazłam to co
powinno się znajdować. Jest tu krew jest i przemoc ale
jest też napięcie między bohaterami.
Polecam tą książkę i fani romansu mafijnego znajdą tu
cos dla siebie.
[Współpraca Reklamowa]
Antonio boss mafii,który poszukuje zemsty za śmierć
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tona swojej rodzinie jest bezwzględny i dla wrogów nie
ma litości.
Sofia kobieta ,która wychowywała się w świecie
mafii,wie że ślub z Antonio był już od dawna
zaplanowany i nie za bardzo jej się to podoba ale cóż
może zrobić.
Antonio przy wyborze żony wybrał Sofię a nie jej
siostrę dlatego ,że szukał takiej która...
N-I-E-S-A-M-O-W-I-T-A KSIĄŻKA!!!
Wejdźcie do świata, włoskiej mafii, i przekonajcie się,że od nienawiści do miłości, tylko jeden krok. Na zasadach...Dona. Nie będziecie się nudzić!!!
N-I-E-S-A-M-O-W-I-T-A KSIĄŻKA!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealnie ukazująca, jak nieporozumienia i chęć władzy absolutnej, zniszczą nawet najtwardsze podwaliny. Przekonali się o tym Sophia i Antonio.
Antonio, boss mafii i właściciel winnicy na słowackich wzgórzach, wraca po latach, by wypełnić plan zemsty za śmierć swoich bliskich. Pierwszym krokiem ma być małżeństwo z córką „wrogów”, kobietą, którą ma mu być uległą, posłuszną i dać potomka. Pragnie zniszczyć ją i całą jej rodzinę, wymazać ich nazwisko z historii.
Sofia jest przerażona, sprzedana, uwięziona w aranżowanym związku z mężczyzną starszym o 13 lat. Już pierwszego dnia odkrywa, kim naprawdę jest Antonio: bezwzględnym, pozbawionym skrupułów, człowiekiem bez cienia czułości. Doskonale zna zasady Ndriny, wie, że nieposłuszeństwo oznacza dla niej piekło na ziemi. Jest jedynie kartą przetargową między dwoma rodami. Bezsilna, pozbawiona prawa głosu, mimo wszystko próbuje walczyć.
Ale ile może unieść jedna kobieta, zanim rozsypie się jak domek z kart? I jaką nienawiść trzeba nosić w sercu, by przez lata żywić się pragnieniem zemsty?
Mafia, brutalność, romans, tajemnice i walka: wszystko to pulsuje w tej historii jak jedno, potężne serce. Autorka kreśli bohaterów wyraziście i z pazurem; każdy z nich to mieszanka namiętności, gniewu, determinacji i lęku. Z rozdziału na rozdział serwują nam emocje tak intensywne, że trudno zdecydować, co dominuje bardziej: napięcie, pożądanie czy nieustanna niepewność tego, co nadejdzie.
Postacie udowadniają, że obrany cel bywa silniejszy niż rozsądek, a za konsekwencje swoich działań można zapłacić wysoką cenę. Ich decyzje ranią, ich wybory palą, a ich upór porywa, czy tego chcemy, czy nie. Dzięki temu akcja nabiera niesamowitej dynamiki, a każda przewrócona strona tylko mocniej wciąga w labirynt intryg i namiętności.
To opowieść o ciężarze niesionego brzemienia, o obowiązku wyrytym w sercu niczym stary kodeks, o wyborach, które potrafią zmienić wszystko. I o boleśnie prawdziwej świadomości, że czasem „najbliższa nam osoba może okazać się wilkiem w owczej skórze”.
To nie było moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i z całą pewnością nie będzie ostatnie.
Sylwio, dziękuję Ci za egzemplarz do recenzji i za historię, która pochłonęła mnie bez reszty. Z niecierpliwością czekam na Twoją kolejną książkę. 🤍
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAntonio, boss mafii i właściciel winnicy na słowackich wzgórzach, wraca po latach, by wypełnić plan zemsty za śmierć swoich bliskich. Pierwszym krokiem ma być małżeństwo z córką „wrogów”, kobietą, którą ma mu być uległą,...
Każdy, a przynajmniej większość z Was wie, że lubię twórczość Sylwii. Kiedy zobaczyłam zapowiedź ,,Jego zemsta", wiedziałam że muszę to przeczytać. I nie żałuję...
Antonio to młody, ale już potężny boss mafii, który w wolnym czasie prowadzi winnicę. To człowiek, który dużo złego przeszedł we wczesnej młodości z rąk innej rodziny mafijnej. Członkowie mafii to bardzo pamiętliwi i mściwi ludzie. Antonio został wychowamy w tej nienawiści, przez co planował okrutną zemstę. Otóż jednym z jej punktów był ślub z młodziutką Sofią.
Sofia też wychowała się w mafii, więc wie, że musi być posłuszna i silna. Oczywiście, że nie chce tego ślubu, jednak niestety nie do niej należy ta decyzja. Szybko orientuje się, że mąż nią gardzi i nienawidzi. Najbardziej nią wstrząsnęło to czego od niej oczekiwała nowa rodzina. Sofia stąpa po cienkim lodzie. Nie chce nic robić przeciw sobie i swojej rodzinie, ale musi tak działać, żeby rodzina męża nie chciała jej zabić.
Kto czyha na życie Sofii? Czy Antonio otworzy oczy i ujrzy, że jego żona nie zrobiła mu krzywdy?
To było takie dobre! Sylwia, Ty pisz mafijne, bo wychodzą Ci idealnie! Akcja zaczyna się od początku, mknie bardzo szybko, ale po drodze bardzo dużo się dzieje. Zakończenie jest urocze, godne najlepszego romansu.
Antonio wychowany w nienawiści do wrogiej rodziny, pragnie tylko zemsty. To ona napędza go do działania, stanowi jego cel i sens życia. Sprawia, że nie słucha własnego głosu rozsądku. Bierze za żonę Sofię. Młodziutką, niedoświadczoną dziewczynę, która miała wykonać jeden punkt planu zemsty na jej rodzinie. Jakie było zaskoczenie Antonia i jego rodziny, kiedy dziewczyna zaczęła walczyć. Okazało się, że nie jest taka potulna i uległa jak wszyscy myśleli. Chyba to sprawiło, że Antonio inaczej na nią patrzył. Podświadomie darzył ją za to szacunkiem, mimo, że nie raz krzywdził ją do żywego.
Sofia była w bardzo trudnej sytuacji. Zmuszono ją do życia zdała od rodziny, w dodatku w miejscu gdzie wszyscy ją jawnie nienawidzili. Musiała ciągle uważać na to co mówi, do kogo mówi, a przede wszystkim bała się o własne życie. Musiała tak wszystko robić, by nie zaszkodzić sobie i swoje rodzinie. To było trudne, bo Sofia to mimo wszystko charakterna dziewczyna, nie raz musiała ugryźć się w język.
Nie trudno sobie wyobrazić, że między Antonio i Sofią zaiskrzy. Oczywiście to nie będzie miłość od pierwszego wejrzenia, ale długo odkrywane uczycie, które zaskoczy oboje zakochanych. A co musieli przejść by zrozumieć własne uczucia? Zapraszam do lektury.
Miło zaskoczyłam się, kiedy zaczęłam czytać, i niespodziewanie spotkałam swoich starych znajomych Adę i Vitto. Ucieszyłam się jak dziecko, bo pokochałam tą parę. Ich życie też nie było usłane różami. Ich miłość wiele wybaczyła , a za nim poczuli ją w sercach wiele przeżyli. Mogłabym nawet w tym miejscu pokusić się na porównanie ich do Sofii i Antonia, których miłość też rodzi się w cierpieniu i nienawiści. Jak wiadomo między miłością a nienawiścią jest cienka granica.
Kończąc zachęcam Was do lektury. To świetna książka, oczywiście to nie jest cukierkowy romans! Mamy tu przemoc, próby gwałtu, ogromne pokłady nienawiści. Ale pojawią się też ciepłe uczucia, takie jak szacunek, podziw, aż w końcu miłość. To książka dla amatorów brutalnych i emocjonalnych historii. Jestem pewna, że pokochacie Sofię i Antonia.
Polecam
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAntonio to młody, ale już potężny boss mafii, który w wolnym czasie prowadzi winnicę. To człowiek, który dużo złego przeszedł we wczesnej młodości z rąk innej rodziny mafijnej. Członkowie mafii to bardzo...
Autorka Sylvia potrafi w mafijne romanse. Nie owija w bawełnę, niczego nie lukruje, nie ucieka od brutalności.
Jego zemsta pokazuje jak brutalny, bezwzględny i niebezpieczny jest świat mafii. Od samego początku dzieje się, akcja wciąga i trzyma w napięciu aż do samego końca. Bohaterowie są dobrze wykreowani. Antonio - potężny bezwzględny boss ( chociaż, przez połowę historii nie polubiliśmy się). A Sofia tutaj wielki podzi za jej waleczność. Nie bała się odezwać, mimo iż mogła się spodziewać co ją czeka.
Jego zemsta to bardzo dobra historia lecz mnie tu czegoś brakowało. Nie mniej jednak polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJego zemsta pokazuje jak brutalny, bezwzględny i niebezpieczny jest świat mafii. Od samego początku dzieje się, akcja wciąga i trzyma w napięciu aż do samego końca. Bohaterowie są dobrze wykreowani. Antonio - potężny bezwzględny boss ( chociaż, przez połowę...
Świetna historia! Mafia na najwyższym poziomie. Jeżeli szukasz dobrego i mocnego mafijnego romansu gdzie zasady są przestrzegane to coś Idelanie dla ciebie! 😎
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to𝙒𝙨𝙥ół𝙥𝙧𝙖𝙘𝙖 𝙗𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙤𝙬𝙖/𝙧𝙚𝙘𝙚𝙣𝙯𝙚𝙣𝙩
Dziękuję za tę szansę! 🩷
{Q} Czytacie książki z motywem Włoskiej mafii?
#recenzja
Tę książkę przeczytałam w dwa dni, może i bym się w jednym zmieściła, ale mając dziecko, czytanie zostawiam głównie na wieczory, albo po pracy, ale przed odebraniem dziecka z przedszkola.
Powiem wam jedno: PETARDA!
Tak mnie ta historia wciągnęła, że nie mogłam przestać o niej myśleć. Czytając mojego świata nie było i nic innego mnie nie interesowało.
Pióro autorki jest niezwykle przyjemne, bardzo dobrze się czyta.
Choć nie wiedziałam czego się spodziewać, trafiłam na bardzo dobrą historię z dużą dozą brutalności, dlatego jest to książka rekomendowana dla osób powyżej 18 roku życia. Pomysł na fabułę jak i jego wykonanie to po prostu czyste złoto. Poczułam się tak przyjemnie wciągnięta w tę historię, że nawet ta brutalność mi nie przeszkadzała.
Poznajemy Antonia, mafijnego bossa, który poślubiając Sofię planuje zemstę na całej jej rodzinie. Choć niewiele osób motywach zemsty wiadomo, przynajmniej do ostatnich rozdziałów, to widać jego determinację w dążeniu do celu.
Sofia jak na mafijną kobietę jest bardzo delikatna, ma gdzieś te swoje pazury, ale niezbyt często je pokazuje. Dodatkowo odcięta od swojej rodziny jest łatwym celem dla rodziny męża, która jej nienawidzi. Dochodzi do wielu bardzo złych sytuacji i szczerze mówiąc byłam bardzo zdziwiona tym, kto robił krzywdę tej dziewczynie.
Poznaliśmy także rodzinę Antonia i tutaj o wuju i siostrze po całej książce mam bardzo złe zdanie, tak nieludzkich istot jeszcze nie spotkałam. Rodzina Sofii jednak zauważając brak kontaktu z siostrą jest zmartwiona i działa, by dowiedzieć się co się dzieje.
Gdzieś zanikała na chwilę nienawiść głównych bohaterów i byli w stanie się dogadać, mieli nawet wspólne zainteresowania. Jednak wujowi mężczyzny się to nie podobało i dalej sączył jad do głowy Antonia.
Zakończenie totalnie mnie zaskoczyło. Nie spodziewałam się takiego rozwiązania sprawy i wyjaśnienia sekretu, który sprawił, że Antonio nienawidził rodziny Sofii. Nic nie było w stanie mnie na to przygotować i to jak mężczyzna sobie z tym poradził było po prostu wspaniałe!
Emocji w tej historii wam nie zabraknie, akcja toczy się dość dynamicznie, przez co nie ma nudy. Jeśli lubicie emocjonalny rollercoaster to ta historia jest totalnie dla was!
Moja ocena 5/5☆
𝙒𝙨𝙥ół𝙥𝙧𝙖𝙘𝙖 𝙗𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧𝙤𝙬𝙖/𝙧𝙚𝙘𝙚𝙣𝙯𝙚𝙣𝙩
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziś przychodzę do was z książką autorstwa @sylviawykaautorka we współpracy z @wydawnictwowonder
Dziękuję za tę szansę! 🩷
{Q} Czytacie książki z motywem Włoskiej mafii?
#recenzja