Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu

Okładka książki Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu autora Brian Tracy, 9788328906938
Okładka książki Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu
Brian Tracy Wydawnictwo: Onepress poradniki
poradniki
2024-09-03
2024-09-03
Katarzyna Rojek

Kup Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tovideo - opinia

Dzień dobry, moje kochane Moliki w nowym roku 💙

w 2025 roku życzę nam wszystkim zdrowia i szczęścia 🍀✨
Nieprzypadkowo właśnie dziś pojawia się recenzja tej publikacji, poświęconej prawom szczęścia. Pojęcie szczęścia to niezwykle szeroki, ale jednocześnie fascynujący temat. Naukowcy zagłębiają je i analizują z punktu widzenia dyskursu naukowego. Jednakże nie jest niczym zaskakującym, czy odkrywczym, że dążenie do szczęścia jest naturalną potrzebą każdego człowieka. To uniwersalne pragnienie nabiera wyjątkowego charakteru, ponieważ dla każdego z nas szczęście – czy eudajmonia – oznacza coś innego, co dodaje tej kwestii głębi.

Tytuł: „Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu"
Autor: @thebriantracy
Wydawnictwo: @wydawnictwo_onepress
Moja ocena: 8/10

,,Jesteś tu, gdzie jesteś, jesteś tym, kim jesteś, w wyniku oddziaływania Twoich nawykowych sposobów myślenia. Myśli mają moc stwórczą i ostatecznie kreują Twoją rzeczywistość, dlatego jeżeli zmieniasz swój sposób myślenia, zmieniasz też swoje życie".

Brian Tracy, znany na całym świecie mówca motywacyjny i autor wielu bestsellerów z zakresu rozwoju osobistego oraz psychologii sukcesu, w swojej książce przedstawia prawa szczęścia w sposób kompleksowy i holistyczny. W moim przekonaniu, to z pewnością jedna z mocnych stron tej publikacji — fakt, że wszystkie te prawa zostały zebrane w jednym miejscu. Niemniej jednak wiele z tych treści zawartych na jej łamach można uznać za oczywiste – to bowiem rzeczy, o których większość z nas już słyszała.
Tracy zdradza między innymi sekrety skutecznego wyznaczania sobie celów, podkreśla rolę wiedzy jako klucza do władzy i sukcesu, porusza aspekt networkingu, czyli znaczenia budowania sieci kontaktów, pisze też o niezależności finansowej, a także podkreśla potęgę ludzkiego umysłu. Jego język jest prosty, zrozumiały, płynny i poprawny pod względem językowym, co bardzo sobie cenię. Całość wzbogacają liczne anegdoty i historie, które w przystępny sposób przybliżają czytelnikowi zagadnienia szczęścia i sukcesu.
Na szczególną uwagę zasługuje także piękne wydanie książki – twarda oprawa sprawia, że doskonale nadaje się na prezent.

Dzień dobry, moje kochane Moliki w nowym roku 💙

w 2025 roku życzę nam wszystkim zdrowia i szczęścia 🍀✨

W tej książce znajdziesz prawa, aby szczęście działało na Twoją korzyść w każdej dziedzinie życia. Jakie to prawa? Między innymi: prawa umysłu, klarowności, zwycięskiej przewagi, prawo poprawy i wiele wiele innych ciekawych zasad.

40 użytkowników ma tytuł Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu

Dodaj cytat z książki Prawa szczęścia. Niezawodny system zapewniania sobie sukcesu