Z Podola przez Syberię i Donbas

- biografia, autobiografia, pamiętnik
- 2007-04-01
- 2007-04-01
Wspomnienia autora spisane w 1969 roku, opisujące historię jego rodziny, która podzieliła losy setek tysięcy zesłanych na Syberię.
Kup Z Podola przez Syberię i Donbas w ulubionej księgarni
Oceny książki Z Podola przez Syberię i Donbas
Tagi i tematy do książki Z Podola przez Syberię i Donbas
Cytaty z książki Z Podola przez Syberię i Donbas
Głodny wstawałem, głodny szedłem do pracy, głodny kładłem się spać.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Z Podola przez Syberię i Donbas
Wspomnienia, które wyryły się w pamięci dziecka są "odbiciem odczuć i ocen ukształtowanych do 1969 roku", ocen już dojrzałego autora. Z wydaniem książki trzeba było czekać, aż do zmian ustrojowych w Polsce. Niezwykle łatwo opisany tak trudny i ważny temat. Losy rodziny Państwa Buczków to historia, którą trudno sobie wyobrazić, nie mówiąc o przeżyciu tego koszmaru.