paskudZin #05: Sąsiad dziwaczek

- e-book
- paskudZin (tom 5)
- 2024-05-31
- 2024-05-31
Piąte wydanie nieregularnika Niedobrych Literek to tematyka sąsiedzka. Piętnaścioro autorów postanowiło zgłębić relacje międzysąsiedzkie w wydaniu neosurrealistycznym.
Spis treści:
312 SŁÓW OD REDAKCJI – NIEDOBRE LITERKI
NIEOCZEKIWANE KONSEKWENCJE ABSENCJI MIAZGI MIĘDZYSĄSIEDZKIEJ – PAWEŁ WĄCŁAWSKI
KOLOR DOMINUJĄCY – ALEKSANDRA KNAP
O SZYMONIE, KTÓRY POSZEDŁ OGLĄDAĆ MIESZKANIE – URSZULA MACIUGA
ALBO RYBKI, ALBO AKWARIUM – KRÓTKIE OPOWIADANIE Z MORAŁEM – MARCIN BARTOSZ ŁUKASIEWICZ
JAK ZJEŚĆ SĄSIADA – KRZYSZTOF SZABLA
CO DALEJ? – NIEDOBRE LITERKI
PASKUDZIN #05 – STOPKA REDAKCYJNA
Kup paskudZin #05: Sąsiad dziwaczek w ulubionej księgarni
Oceny książki paskudZin #05: Sąsiad dziwaczek
6 użytkowników ma tytuł paskudZin #05: Sąsiad dziwaczek na półkach głównych- Przeczytane 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce paskudZin #05: Sąsiad dziwaczek
Rewelacyjny zbiór opowiadań! 10 na 10 to według mnie wciąż za mało, aby wyrazić skalę doklejenia do absurdu. Każdy tekst jest świeży albo — przynajmniej dla mnie — tak się wydaje. W każdym razie wszystkie są błyskotliwe i w równym stopniu, ale w inny, cudaczny sposób, niosą ciężar odchylenia od normy.
Aż zrobię drugi akapit. Wow. Naprawdę jestem usatysfakcjonowany po lekturze.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAż zrobię drugi akapit. Wow. Naprawdę jestem usatysfakcjonowany po lekturze.