Dungeons & Dragons. Zło u Wrót Baldura. Tom 4

- 2024-02-28
- 2024-02-28
- Marek Starosta
Dungeons & Dragons. Zło u Wrót Baldura. Tom 4
Dalszy ciąg przygód bohaterów Wrót Baldura. Minsc, Krydle, Shandie, Delina, Nerys i Boo nareszcie wracają do miasta. Jednak, choć nie zdają sobie z tego sprawy, przygody w Ravenlofcie i na mroźnej północy odmieniły każdego z nich. Teraz wszystkich członków drużyny czeka próba, zanim będą gotowi stawić czoło przeznaczeniu.
„Zło u Wrót Baldura” to czwarty album z serii Dungeons & Dragons autorstwa kanadyjskiego scenarzysty i rysownika Jima Zuba („Batman: Urban Legends”, „Uncanny Avengers”). Opowiedziana w nim historia nawiązuje do serii gry D&D Baldur's Gate, uzupełniając ją i rozwijając. Rysunki do tego tomu wykonali Dean Kotz, Steven Cummings, Harvey Tolibao, Ramon Bachs i Francesco Mortarino.
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach „Dungeons & Dragons: Evil at Baldur’s Gate” #1–5.
Kup Dungeons & Dragons. Zło u Wrót Baldura. Tom 4 w ulubionej księgarni
Oceny książki Dungeons & Dragons. Zło u Wrót Baldura. Tom 4
65 użytkowników ma tytuł Dungeons & Dragons. Zło u Wrót Baldura. Tom 4 na półkach głównych- Przeczytane 42
- Komiksy 10
- Komiks 7
- 2024 4
- D&D 2
- Fantasy 1
- Komiksy 2024 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dungeons & Dragons. Zło u Wrót Baldura. Tom 4
idealne zakończenie serii nie najlepsze nie najgorsze po prostu ok znaczy jest taki jeden wątek który coś znaczyl czyli rozbicie klątwy wilkolaka nerys ale tak to to jest tyle co moge powiedzieć
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDungeon&Dragon jeszcze raz w formie komiksowej. Tym razem w tendencji mocno spadkowej, ku mojemu mocnemu rozczarowaniu - niestety. A szkoda, bo poprzednie dwa tomy, mimo kompletnie nie mojej bajki jako formy wyrazu, były całkiem sympatyczne i bawiłam się nieźle. Oczekiwania miałam więc wysokie. I jak trzeci tom spełnił (nawet) te oczekiwania, tak w czwartym... zresztą, wystarczy spojrzeć na ilość nazwisk rysowników, by zrozumieć, o co mi chodzi...
Dungeon&Dragon jeszcze raz w formie komiksowej. Tym razem w tendencji mocno spadkowej, ku mojemu mocnemu rozczarowaniu - niestety. A szkoda, bo poprzednie dwa tomy, mimo kompletnie nie mojej bajki jako formy wyrazu, były całkiem sympatyczne i bawiłam się nieźle. Oczekiwania miałam więc wysokie. I jak trzeci tom spełnił (nawet) te oczekiwania, tak w czwartym... zresztą,...