Miłość pod skrzydłami Anioła

- literatura obyczajowa, romans
- Siostry Orłowskie (tom 3)
- 2023-10-11
- 2023-10-11
Zbliża się czas cudów, a w kamienicy rodziny Orłowskich ponownie ruszają przygotowania do Świąt. Cztery siostry, w tym dwie panny na wydaniu, pochylają się nad wróżbami andrzejkowymi, by dowiedzieć się, co ześle im los i czy będzie to miłość? Albert, ojciec czterech córek, cieszy się szczęściem swoich pociech i wnucząt, jednak dwie wolne córki i ich przyszłość spędzają mu sen z powiek. Jak wiadomo, Święta rządzą się swoimi prawami i zazwyczaj wtedy dzieje się magia, więc postanawia i w tym roku zabawić się w swata, stawiając na nową strategię. Czy wszystko pójdzie zgodnie z planem i czy panny Orłowskie zdecydują się zaprosić miłość do swojego serca?
ZIMOWY GDAŃSK W ROMANTYCZNEJ ODSŁONIE, CUDA JARMARKU I MIŁOŚĆ, KTÓRA JEST NAJLEPSZYM PREZENTEM NA ŚWIĘTA.
Kup Miłość pod skrzydłami Anioła w ulubionej księgarni
Oceny książki Miłość pod skrzydłami Anioła
357 użytkowników ma tytuł Miłość pod skrzydłami Anioła na półkach głównych- Przeczytane 225
- 2023 21
- Audiobooki 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłość pod skrzydłami Anioła
Ciepła i zabawna.
Ciepła i zabawna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabawna, pełna świątecznej atmosfery lektura. Siostrzycki, panny na wydaniu mają się zaręczyć się w Wigilię. Czy kolejne swatanie taty się powiedzieć? Tum razem całą rodzina została zaangażowana w ten proces. Nawet ściągnięto że stolicy Roberta, który ma wzmóc na Leonie zazdrość i doprowadzić do szczęśliwego zakończenia.
W powieści czuć atmosferę świąteczną, zwłaszcza że pada śnieg, są białe święta. Takich już dawno u nas nie było.
Bardzo polecam na czas przedświąteczny czy świąteczny.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW powieści czuć atmosferę świąteczną, zwłaszcza że...
Zima, mnóstwo śniegu, przystrojony świątecznie Gdańsk i cztery siostry. Po raz trzeci odwiedziłam tę przesympatyczną rodzinę, by sprawdzić, czy Albert podwinie rękawy i spróbuje swoich sił w swataniu. Byłoby to już jego trzecie podejście. Biorąc pod uwagę, że już ma dwóch zięciów i dwoje wnucząt... miałam rację. Nie spoczął na laurach.
Dziewczyny nie mogą uwierzyć, że w tym roku tata odpuści. Jest dla nich jasne, że muszą się szykować... już wiedzą na co. Kiedy w ich progu staje Robert, jego pojawienie się budzi coś uśpionego w Leonie. Pamiętacie? To wierny przyjaciel przede wszystkim całej czwórki. Czy w końcu będzie to odpowiedni moment, by pójść o krok dalej? Nabrać odwagi? Tylko ta klątwa wciąż nie daje spokoju. A jak się nie uda? I podzieli los swoich męskich przodków?
Na szczęście nie jest sam. Są siostry, które chyba dobrze widzą na kogo Leon patrzy dłużej...
„Miłość pod skrzydłami anioła” zaczarowała mnie od pierwszych słów. Piękna, zimowa historia. W mojej głowie taka śnieżna, biała. Jest tu zabawnie, ale i wzruszająco. Chociaż pewnie ci, którzy znają pierwszy i drugi tom szybko wpadną co tym razem zgotuje nam autorka, nie odbiera to przyjemności z lektury. Pani Dorota Milli tę trylogię przed nami namalowała, bo czytając ma się wrażenie, że te postacie i miejsca, zdarzenia naprawdę widzimy.
Uważam, iż te powieści są IDEALNIE nadają się na ekranizację. Ja już dopasowałam aktorów do bohaterów występujących w książkach.
No to jak? Kiedy film? :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziewczyny nie mogą uwierzyć, że w...
Uwielbiam siostry Orłowskie i staram się każdego roku do nich wracać a czynię to z ogromnym sentymentem.
Sióstr jest cztery - czyli tak jak u mnie a do tego okazało się, że jedna z nich ma córkę Laurę 🤭 - tak jak ja 💛💛💛
No i jak tu nie kochać tych powieści 🤗
Łapie za serce, powoduje uśmiech na twarzy i otula niezwykłym ciepłem. Idealna książka na święta.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKlimat, ciepło i pogoda ducha jaka bije z tej serii podbiła moje serce nie tylko z tych powodów.
No i jak tu nie kochać tych powieści 🤗
Łapie za serce,...
Tym razem byłam w Gdańsku. Oczywiście akcja tej powieści rozgrywa się w mieście Gdańsk. Świetna powieść świąteczna.
Z tego powinien być zrobiony film lub serial na święta. Super się czytało.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ tego powinien być zrobiony film lub serial na święta. Super się czytało.
Niezwykle miło było spędzić kolejne święta w kamienicy Orłowskich. Słuchać rozmów o planach i marzeniach, o radościach i smutkach, a także przyglądać się kolejnej świątecznej intrydze swatania, Alberta. Choć tym razem nie tylko on bawi się w swata.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUrocza opowieść o tym że w święta wszystko jest możliwie, a rodzina to największy skarb.
Trzecia część sagi o siostrach Orłowskich = kolejna dawka śmiechu i dobrej zabawy <3
Kolejny raz wracamy do kamienicy do rodziny Orłowskich, gdzie poznajemy dalsze losy wspomnianych wcześniej sióstr, a także ich ojca - Alberta - i ich przyjaciół. Książka dostarczy Wam dobrej zabawy na wiele (lub jeden) wieczorów. Historia jest przepełniona mnóstwem śmiechu, który jest wywołane przez intrygi. Albert jako ojciec, który martwi się o swoje dwie najmłodsze córki - Kordelię i Bibiannę i chce dla nich jak najlepiej, tworzy kolejny plan. Tym razem jednak staruszek nie zostaje w knowaniach sam, ponieważ dołączają się do niego jego dwie starsze córki - Aurelia i Emilia - które wraz z mężami obrały sobie pewien cel i nic ich nie powstrzyma przed doprowadzeniem go do końca.
Ten tom, tak jak jego poprzedniczki, jest przepełniony miłością do rodziny i bliskich osób. Mimo momentów zabawy, nie zabraknie chwil, które chwycą was za serca i poruszy Wasze czułe struny. Mamy dobrze opisaną zimę w Gdańsku, można poczuć się, że naprawdę jest się na tamtejszym jarmarku lub wyobrazić sobie spacery nad Motławą, a także uliczkami tego pięknego miasta. A także wraz z siostrami i ich najbliższymi możemy przygotowywać się do świąt Bożego Narodzenia i jeszcze raz przeżyć ten cudowny czas oczekiwania.
Dlatego, pomimo iż od świąt minęło już trochę, ja nadal Was cieplutko zachęcam do przeczytania tej powieści, ponieważ każdy czas jest dobry do odprężenia się przy wspaniałej lekturze ❤
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny raz wracamy do kamienicy do rodziny Orłowskich, gdzie poznajemy dalsze losy wspomnianych wcześniej sióstr, a także ich ojca - Alberta - i ich przyjaciół. Książka dostarczy Wam dobrej zabawy na wiele (lub jeden) wieczorów. Historia jest przepełniona mnóstwem śmiechu, który jest...
" - Miłość pojawia się niespodziewanie..
- Tak.. Zaryzykuję, gdy pojawi się ta właściwa osoba"
"- Miłość potrafi zwieść na manowce (...)
- Tylko ta niewłaściwa, stworzona z naszych iluzji."
"Miłość pojawia się znienacka, wywołuje chaos, ale przy tej osobie zazwyczaj czujemy upragniony spokój."
" - Miłość pojawia się niespodziewanie..
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to- I z zaskoczenia - (...) Ulubione powiedzenie mamy, ale ostateczna decyzja należy do nas. Bibi, zaryzykujesz?
- Tak.. Zaryzykuję, gdy pojawi się ta właściwa osoba"
"- Miłość potrafi zwieść na manowce (...)
- Tylko ta niewłaściwa, stworzona z naszych iluzji."
"Miłość pojawia się znienacka, wywołuje chaos, ale przy tej osobie...
Szukałam czegoś, co wprawi mnie w świąteczny nastrój i nie zauważyłam, że to 3. tom, ale w niczym to nie przeszkadzało. Zależało mi też na miejscu akcji, czyli Gdańsku, jak również poznaniu pióra Doroty Milli.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie miałam świadomości, że sięgam po III tom z serii, ale nie przeszkodziło mi to w odbiorze dzięki krótkim wzmiankom tego, co działo się u bohaterów wcześniej.
Od samego początku fabuła, jak i styl pisania przesłodzony do bólu. Wszyscy zakochani, szczęście uszami wychodzi. Żałoba po śmierci matki oraz narzucająca się cioteczka wprowadzają trochę dynamiki, jakąś odskocznię. Reszta to cukier, miód i orzechy.
Intrygi i podchody ze swataniem córek bywały ciekawe. Wplatane gdzieniegdzie teksty świątecznych piosenek na plus w takiej książce. Opowiadana szkatułkowo historia dziadka Leona bardzo interesujaca (ale już jego "klątwa" - bardzo naciągana). Ładnie podkreślone miejsce akcji - Gdańsk.
Jeżeli ktoś chce pełnego resetu, czyli poczytania o widealizowanym życiu i nastrojenia świątecznego to polecam. Ogólnie uważam, że można spożytkować czas na lekturę lepszych pozycji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOd samego początku fabuła, jak i styl pisania przesłodzony do bólu. Wszyscy zakochani, szczęście uszami wychodzi. Żałoba po śmierci matki oraz narzucająca się cioteczka wprowadzają trochę dynamiki, jakąś odskocznię....