Mała Tarmosia. Co w norze piszczy?

Okładka książki Mała Tarmosia. Co w norze piszczy? autora Ania Grzyb, Tomasz Samojlik, 9788326841156
Okładka książki Mała Tarmosia. Co w norze piszczy?
Tomasz SamojlikAnia Grzyb Wydawnictwo: Agora Seria: Mała Tarmosia opowieści dla młodszych dzieci
24 str. 24 min.
opowieści dla młodszych dzieci
Mała Tarmosia
2023-08-23
2023-08-23
24 min.

Kup Mała Tarmosia. Co w norze piszczy? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mała Tarmosia. Co w norze piszczy?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mała Tarmosia. Co w norze piszczy?

To nie lada gratka dla małych dzieciaczków, które uwielbiają zwierzątka, kolorowe obrazki i nutkę tajemniczości w czytanych książeczkach. Zabawna, przyjemna w odbiorze i pouczająca, ponieważ młody czytelnik może poznać garść faktów na temat borsuków. To, co podobało mi się w tej książeczce, poza humorem i ilustracjami, to puenta, która skłania czytelników do przemyśleń. Ta niepozorna książeczka skrywa w sobie coś jeszcze… Mały bonus z borsuczymi ćwiczeniami – dziecko poćwiczy z Tarmosią swój język. Z pewnością ćwiczenia rozruszają małego leniuszka i uatrakcyjnią lekturę! Twarda oprawa zapewni trwałość książeczkom na długo, a barwne i urocze ilustracje, autorstwa Ani Grzyb, przykują uwagę nawet wymagających maluszków (i dorosłych też). Tomasz Samojlik wie jak zainteresować małe dzieci i zachęcić je do sięgania wraz z rodzicami po kolejne książeczki.
Dla kogo?
Idealna dla dzieci w wieku przedszkolnym, ale również i starszych, które rozpoczęły naukę samodzielnego czytania, tekstu nie jest kosmicznie dużo, więc z pewnością dadzą radę. Stron nie jest zbyt wiele, więc ich liczba nie przytłoczy małego czytelnika, a satysfakcja z samodzielnie przeczytanej książeczki będzie spora. Polecam gorąco, szczególnie tym, którzy cenią sobie historyjki skłaniające do refleksji a do tego z ciekawą szatą graficzną.

Ciekawa świata Tarmosia, która zgodnie ze zwyczajami borsuków powinna spać w dzień, nie mogła niestety zasnąć. Chrapanie dziadka i dziwne dźwięku nie pozwoliły jej zasnąć. Zaintrygowana więc ruszyła na poszukiwania, by odkryć kto lub co skrywa się za tymi dźwiękami. Tak poznała nowego Książka, której bohaterami jest rodzina borsuków, z małą rezolutną borsuczką.
Ta książka to nie tylko opowieść dla dzieci, to także małe lekcje przyrody, dzięki informacjom przemycanym w treści, dodatkowo przyprawionym garścią humoru.

Ta książka...

Seria "Zwierzaki" od Wydawnictwa Agora jest pełna fantastycznych bohaterów. Niedawno do tego grona dołączyła urocza borsuczka, której perypetie z pewnością przypadną do gustu małym miłośnikom przygód.

Być może znacie Tarmosię - jej losy Tomasz Samojlik opisał dwa lata temu w książce kierowanej do starszej publiczności. Tym razem borsuczka wraca w krótszych opowiadaniach idealnych dla dzieci przedszkolnych.

Dzięki tym pięknie wydanym publikacjom, poznajemy bliżej borsuczą rodzinę - ich codzienne życie i problemy

Bogato zilustrowane historie skupiają się na wątku małej Tarmosi, której przygody dają czytelnikowi wiele informacji o zwyczajach borsuków. Jest tu zabawnie i rodzinnie, a opowiadania są pełne empatii i ciepła.

Tarmosia chętnie odkrywa las, jest ciekawa świata i lubi zawierać nowe znajomości. Przecież wszędzie może czekać przygoda! Jest rezolutna, bystra, otwarta i bardzo lubi się bawić. Nade wszystko uwielbia spać.

Książki doskonale przemycają wiedzę o przyrodzie, a jednocześnie dotykają problemów zrozumiałych dla dzieci. Pisane z lekkością, porywają do leśnego świata i zachęcają do pozostania w nim na dłużej. Ich lektura to absolutna przyjemność.

29 użytkowników ma tytuł Mała Tarmosia. Co w norze piszczy? na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Mała Tarmosia. Co w norze piszczy? na półkach dodatkowych

Okładka książki Kajko i Kokosz: Opowieści z Mirmiłowa. Oferma Wielki Piotr Bednarczyk, Bernard Dumont, Mieczysław Fijał, Magdalena Kania, Sławomir Kiełbus, Maciej Kur, Tomasz Samojlik, Jacek Skrzydlewski, Kajetan Wykurz

Cytaty z książki Mała Tarmosia. Co w norze piszczy?

Dodaj cytat z książki Mała Tarmosia. Co w norze piszczy?