Żądza

Okładka książki Żądza autorstwa Paulina Jurga
Okładka książki Żądza autorstwa Paulina Jurga
Paulina Jurga Wydawnictwo: Otwarte Cykl: Czarne Żagle (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Czarne Żagle (tom 2)
2023-08-09
2023-08-09
Nazywam się Cruz Noir García. Niewiasty mnie uwielbiają, bo potrafię odgadnąć i spełnić ich najskrytsze pragnienia. Jednak nigdy się nie zakochałem, a jedyne, na czym mi zależy, to butelka rumu i dobra zabawa.
Nie spodziewałem się, że pełna namiętności noc z ognistą Irlandką Nyą wywoła falę nieszczęść, za które czuję się odpowiedzialny i których do dziś dnia nie umiem sobie wybaczyć. Straciłem brata, a jego ukochana przysięgła mnie zabić.
Pragnę odkupić winy i zrobiłbym to, gdyby nie podstępna Nya. Nie rozumiem, dlaczego za wszelką cenę próbuje mnie pojmać. Ani tego, że przy niej moje serce zaczyna szybciej bić...

Kup Żądza w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oficjalne recenzje książki Żądza i

2054

Opinia społeczności książki Żądzai

Książki 10542 Opinie 4490

Oceny książki Żądza

OPINIE i DYSKUSJE o książce Żądza

Pomimo żeglarskiego żargonu, szant, dobrze oddanej brutalności XVIII wieku oraz światka pirackiego, jako takiego, jest to jedna z najgorszych książek jakie w życiu czytałam. Obiektywnie patrząc, dostrzegam dogłębny research autorki i przyznaję, że zbudowała świat, w który łatwo uwierzyć. Ludzie w tej powieści są przebiegli, chciwi, ich błędy mają konsekwencje i nie wszystko kończy się szczęśliwie, ale...KREACJA GŁÓWNYCH BOHATERÓW oraz niektóre wątki fabularne wołają o pomstwe do nieba. Nie mogłam zdzierżyć niezrozumiałego sentymentu głównej bohaterki do kolesia, z którym de facto łączyła ją wyłącznie jednonocna przygoda. Przedstawianie kobiet, jako naiwnych, głupich istot, którym wystarczy jeden raz do zakochania się i wieloletniego wzdychania za owym "aktem" uznaję za wyjątkowo krzywdzące - a wierzcie mi, żadna ze mnie feministka. Za równie szkodliwe oceniam ekscesy Cruza w towarzystwie dwóch Pań, w tym służki. Nie dlatego, że w ogóle zaistniała taka scena, lubię realizm w książkach, a takie rzeczy zdecydowanie miały miejsce w XVIII wieku. Szkodliwe jest to, że autorka uznała, że molestowanie służby, bo tym generalnie było wciągniecie służki do "zabawy" przez damę o wyższej pozycji społecznej i pracodawczynię, to dobry materiał na hot scenę. Paulina Jurga opisała to wszystko w sposób mający rozbudzić zmysły - we mnie rozbudził jedynie niesmak. Dziwię się, że nikt z komentujących nie zwrócił na to uwagi. Niestety, nie polecam 👎

Poziom z pierwszego tomu utrzymany. Nawet jest chyba lepiej! Dzieje się dużo i szybko. Już zacieram ręce z radości nad kolejnym tomem!

„Czarne żagle: Żądza” to tom, który jak w podtytule głosi mówi o żądzy, ale też miłości i idącej z nią w parze zdradzie. Jest to piracka opowieść o dziewczynie, która marzy o własnym statku. Zaś ten wymarzony statek z całą pewnością zapewni jej wewnętrzny spokój i bezpieczeństwo od osób, od których za wszelką cenę chciała uciec.

387 użytkowników ma tytuł Żądza na półkach głównych
92 użytkowników ma tytuł Żądza na półkach dodatkowych

Paulina Jurga
Pisarka, mama i nauczycielka angielskiego (kolejność przypadkowa). Znana z nieoczywistych historii i jeszcze bardziej nieoczywistych zakończeń. Uzależniona od kawy i czekolady, zakochana w sporcie, książkach i muzyce. Jej debiutancka książka o mafii rosyjskiej pt: „Matrioszka” podbiła serca tysięcy czytelników. Autorka ma na swoim koncie romanse obyczajowe i historyczne, powieści dla młodzieży, a także bestsellery o mafii rosyjskiej i gruzińskiej. Nie oszczędza ani bohaterów, ani czytelników.

Brutalne rozkosze Jessica Hawkins
Brutalne rozkosze
Jessica Hawkins
Całkiem przypadkowo trafiłam na tę książkę i nie będę ukrywać, że to okładka mnie przyciągnęła. Skojarzyła mi się z Meksykiem ,dniem zmarłych i trochę coś jak bajka Coco. 🙈🤭A gdy przeczytałam że to świat mafii to odrazu ja kupiłam. Książka jakoś mnie mocno nie porwała,lecz przeczytałam dość szybko i z zainteresowaniem jak to wszystko się zakończy. Sama historia ma potencjał lecz główna bohaterka - księżniczka kartelu chowana pod kloszem i wpatrzona w Diego ,który nią manipuluje mnie wkurzała! A sam Diego to straszny tym niby ją kocha a manipuluje nią i koniec końców oddaje ja za swoje życie. Miłość czasem bywa ślepa... Ojciec Natali don Mafi a nie wie co się dookoła wyprawia hmm słaby aspekt . I ten,który powrócił udowodnić swoją niewinność wobec zarzucanych mu czynów ale też zemścić się na bracie. I on jest tu trochę zagadka nie do końca wiadomo co zrobi i jakie ma zamiary W książce mamy mieć wojnę karteli ,lecz mamy wojnę braci, którzy wykorzystują Natalię bo daje sobą manipulować i nie wie co się dzieje wokół niej . Miałam nadzieję,że księżniczka się obudzi i będzie szukać sama prawdy o morderstwie swojej mamy ale niestety pierwszy tom kończy się na niewyjaśnionej sprawie i nie wiadomo kto zabił jej matkę . Cóż chyba trochę emocje mnie poniosły tu ale naprawdę wkurzyłam się na to wszystko. Na naiwność i manipulację.Sięgnę po kolejne części aby dowiedzieć się kto to zabił.
zurowskam - awatar zurowskam
Dark Adelina Tulińska
Dark
Adelina Tulińska
Ostrzegam lektura dla nie każdego. Książka idealna na okres przed Halloweenowy nie istnieje, powiedzmy to sobie szczerze. Nie jest możliwe, by powstała książka zadowalająca każdego czytelnika. To również nie jest taka pozycja. To fakt, ale... W swoim życiu przeczytałam kilka dark romansów. I śmiało mogę stwierdzić, że ,,Dark'' od Ady Tulińskiej jest jednym z lepszych. Pozycja pełna mroku, napięcia, dużej ilości niewiadomych. Czytelnik wraz z główną bohaterką próbuje ujawnić tożsamość stalkera. Dostajemy również motyw aplikacji randkowej, która okazuje się jedną z głównych narzędzi prześladowcy. W trakcie lektury pojawia się kilka postaci, które mogłyby odpowiadać roli tajemniczego obserwatora, jednak autorka umiejętnie prowadzi czytelnika, pozostawiając go w niepewności aż do samego końca. Dopiero finał przynosi pełne wyjaśnienie wszystkich zagadek. Książka utrzymuje napięcie do ostatnich stron, skutecznie angażując i nie pozwalając oderwać się od lektury. Czytelnicy nie mający problemu z mrocznymi romansami, scen dominacji i długotrwałego napięcia, a także scen 18+ powinien zastanowić się nad tą lekturą. Z wielką chęcią przeczytam inne książki autorki o mroczniejszym klimacie. Za sobą mam już lżejsze pozycję od Adaliny Tulińskiej- To zawsze byłeś ty, trylogia Dotyk północy- które co prawda podobały mi się, jednak dopiero ,,Dark'' mocno zaintrygował moją ciekawość względem twórczości autorki.
patka143_read - awatar patka143_read
Miłość Paulina Jurga
Miłość
Paulina Jurga
Ig: books.injuly Historia która wyrywa serce, zgniata i niechętnie odkłada je na miejsce. Bezdyskusyjnie najlepszy tom trylogii. Była to książka, która wywołała we mnie wszystkie możliwe emocje, od radości, po złość i smutek. Dawno nie spotkałam się z książką, która była w stanie doprowadzić mnie do takiego płaczu jak ta. Była to niesamowita podróż, pełna nadziei i najpiękniejszej miłości. Prawdziwej miłości która daje siły aby poruszyć niebo i ziemię, aby ruszyć na koniec świata żeby odzyskać ukochaną osobę. Była to też historia niezwykle brutalna i bezlitosna. Ten tom był z perspektywy najstarszego z braci Noir, który w poprzednich zyskał wiele mojej sympatii. Tutaj niestety przez swoje zachowanie spadł na 3 miejsce w rankingu braci. Drugą perspektywą, była perspektywa Franciski. Dziewczyna po powrocie na wyspę z Belfast jako jedyne wierzyła w to, że jej ukochany przetrwał i obiecała sobie, że po niego wróci. Wyprawa ta jednak okazuje się bardziej skomplikowana i rozciągnięta w czasie ze względu na stan w jakim znajduje się Franciska. Severo przyucza ją do roli kapitana. Autorka w książce urządziła naprawdę brutalną rzeź, którą była bardzo ciężka w odbiorze przez wzgląd na to jak silne emocje dało się odczuć. Nie miała litości dla czytelników. Siadając do tej książki warto mieć ze sobą zapas chusteczek. Bardzo ciężko mi tutaj napisać o książce unikając spojlerów żeby nie popsuć wam czytanka i żebyście nadal niewiedziała czego konkretnie się spodziewać, bo to co autorka serwuje nam w tym tomie… To co wiem na pewno to, że książka pozostanie w mojej pamięci na bardzo długo i na pewno jeszcze wrócę do braci Noir i wyruszę w piracką podróż od początku. Może za którymś razem zakończenie okaże się inne. Całą trylogię z czystym sercem wam polecam ❤️
BooksInJuly - awatar BooksInJuly
Król ulicy Magdalena Szweda
Król ulicy
Magdalena Szweda
Król ulicy to książka wciągająca od pierwszych stron. Czytelnik zagłębia się w mroczny świat, który jest pełen przemocy, los stawia przed bohaterami ciężkie wybory, a wszystkiemu towarzyszą bardzo silne emocje. Pomimo tego, że Chloe Medison oraz Victor Scarpone pochodzą z różnych światów, doświadczyli w swoim życiu wiele cierpienia. On — zimny i niedostępny. Zabija bez wahania, a serce ma z kamienia. Ona — musiała szybko dorosnąć, by zająć się przyrodnią siostrą. Nieustannie walczy o przetrwanie w świecie pełnym przemocy i ubóstwa. Pani Magdalena nie unika w swojej książce trudnych tematów takich jak: ubóstwo, przemoc domowa i nie tylko, moralne dylematy związane z przestępczością, handel ludźmi czy sutenerstwo, a wręcz przeciwnie można je spotkać na każdym kroku. Jednocześnie wplata w tę historię chwile humoru i wiele sarkazmu, dzięki którym rozładowuje atmosferę i napięcie. Takie chwile ukazują ludzką stronę jej bohaterów. Styl pisania Pani Madzi jest bardzo lekki i wciągający jakby słowa same wylewały się na kartki papieru, co sprawia, że książkę czyta się z zapartym tchem. Ja pokusiłam się nawet o krzyczenie na głównego bohatera 😅 KRÓL ULICY to nie jest tylko dark romans mafijny, ale przede wszystkim opowieść o walce o lepsze jutro, o poszukiwaniu nadziei nawet w najgorszym momencie, ale przede wszystkim o tym, jak miłość potrafi roztopić nawet najtwardsze serce. Podsumowując ta książka to historia dostarczająca mocnych wrażeń oraz zapewnia chwile refleksji.
Książka_jak_tlen - awatar Książka_jak_tlen
Łowca. Krzyk rozdartej duszy. Paulina Zalecka
Łowca. Krzyk rozdartej duszy.
Paulina Zalecka
RECENZJA♥︎"ŁOWCA"☆ Paulina Zalecka @_paulinazalecka_autorka Moja ocena 10/10☆ Cytat z książki..."„Po zmroku czuję, że żyję. Jestem niczym ta otaczająca świat ciemność. Gdziekolwiek się pojawię, ludzie giną w odmętach mojej czarnej duszy.”..." ♥︎Łowca to chłopak, którego matka w wieku 11 lat oddała do domu dziecka aby mieć czas dla swojego kochanka. ♥︎Łowca to chłopak, który od początku walczy o siebie i słabszych. ♥︎Łowca to 16 letni chłopak, który trafia do sekty i tam odzyskuje samego siebie. ♥︎Łowca to przyjaciel Kanibala z pierwszej części. ♥︎Łowca to Hunter ,który od najmłodszych lat jest aniołem stróżem Viktorii,która jest jego słabością,i Arii ,która jest dla niego jak siostra. KIEDY Hunter zdaje sobie sprawę,że zło zyskuje przewagę nad jego życiem i grozi niebezpieczeństwo wszystkim jego bliskim ,musi odsunąć od siebie Viktorię i zapomnieć o niej dla jej własnego dobra.Ale czy to się da zrobić???Czy po tym co przeżył w sekcie ,nie zasługuje na odrobinę szczęścia??? Tutaj mamy wiele brutalnych scen ,nawet mimo ,że dawno czytałam" Kanibala ",wiem,że tam było ich mniej.Stanowczo książka dla osób o mocnych nerwach,to co wyprawiali członkowie tej sekty momentami powodowało ,że miałam ochotę rzucić tą książką z nerwów. Autorka doskonale opisała sceny jak z horroru,dlatego uważam, że książka obowiązkowo powinna być 18+.Historia mimo scen pełnych bólu i brutalności jest pięknie opisana,miłość Huntera i Viktorii jest pełna uczuć, namiętności I dzikiej pasji.Dla fanów Arii i Cadena super bonus w postaci dalszych losów tej dwójki i uroczej Emmy.Mamy tu wspomnienia przeszłości Łowcy i Kanibala .Dowiadujemy się jak doszlo do spotkania Huntera,Arii,Viktorii i Cadena. Myślę, że moja ciekawość po przeczytaniu pierwszej części została zaspokojona i podsumowując podobała mi się bardzo. Polecam książkę ale dopiero po przeczytaniu" Kanibala". Wasze serce najpierw rozpadnie się na kawałki po czym autorka sprytnie je poskłada, mimo wszystko uważam ,że warto przeczytać obie części.
Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem - awatar Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem
Rain. Uwierz w nas od nowa. Część 2 Katarzyna Wycisk
Rain. Uwierz w nas od nowa. Część 2
Katarzyna Wycisk
Tak mi smutno, że to już koniec mojej przygody z powyższą serią! Każda z części trafiła prosto do mojego serduszka. Maya to bohaterka, z którą natychmiast się utożsamiłam. Jako fotografka doskonale rozumiem jej pasję i to, jak poprzez zdjęcia wyraża emocje. I jak w fotografię ucieka przed trudami życia. Rozumiałam każdą jej rozterkę, każdą wątpliwość i trzymałam kciuki, żeby jej dawna miłość odżyła na nowo... To postać, która nie jest idealna, ale dzięki temu tak prawdziwa – jej lęki, radości i wahania były dla mnie niesamowicie autentyczne. Jace, choć na pierwszy rzut oka wydaje się mężczyzną, który wie, czego chce, w rzeczywistości skrywa wiele ran z przeszłości. Jego zawód strażaka odzwierciedla jego charakter – to ktoś, kto bez wahania rzuciłby się w ogień, by ratować innych. Jednak tym razem musi zawalczyć o coś znacznie trudniejszego – o uczucia, które od lat tkwią w jego sercu. Jednym z moich ulubionych aspektów tej książki jest to, że wciąż przewijają się w niej postacie z poprzednich części serii. Czułam się, jakbym wróciła do dobrze znanego świata, w którym nie tylko Maya i Jace przeżywają swoje historie, ale i inni bohaterowie, których losy wciąż są mi bliskie. To sprawia, że cała seria wydaje się jeszcze bardziej spójna (i jeszcze ciężej mi się z nią rozstać!) "Rain 2" to książka, która zostawiła mnie z szeroką gamą emocji – od wzruszenia, przez śmiech, aż po momenty, w których moje serce ściskało się ze strachu o bohaterów. To piękna opowieść o drugiej szansie i o tym, że czasem miłość naprawdę jest w stanie przetrwać wszystko. Dla takich historii warto żyć i czytać!
lunares_books - awatar lunares_books

Cytaty z książki Żądza

Życie już takie jest. Jak okręt. Czasem pozwala ci być kapitanem, a innym razem przeciąga pod kilem.

Paulina Jurga Żądza Zobacz więcej

Jeśli istniało coś takiego jak miłość od pierwszego wejrzenia, to tamta młoda, naiwna Nya z pewnością wraz z ciałem oddała Cruzowi swoje serce.

Jeśli istniało coś takiego jak miłość od pierwszego wejrzenia, to tamta młoda, naiwna Nya z pewnością wraz z ciałem oddała Cruzowi swoje ser...

Rozwiń
Paulina Jurga Żądza Zobacz więcej

- Anielski głos, boskie lico i wzrok bałamutny. - Żona gospodarza tawerny zwykła kręcić z niedowierzaniem głową, kiedy przyłapywała mnie na psotach. - Oj, będziesz ty łamał serca niewieście, Crucecito.

Rozwiń