Dieta keto 28 dni na talerzu

- kulinaria, przepisy kulinarne
- 2023-03-15
- 2023-03-15
Wiemy, że dieta ketogeniczna ma pozytywny wpływ na organizm. Osobom, które nie mogą schudnąć, zalecana jest jako dieta ostatniej szansy i. rzeczywiście, sumiennie stosowana przynosi oczekiwane efekty. To jednak nie koniec jej zalet. Istnieje coraz więcej badań naukowych potwierdzających jej korzystne działanie, na przykład w przypadku migren, zaburzeń hormonalnych, zespołu metabolicznego czy chorób neurologicznych. Na tej diecie nie chodzimy głodni, mamy więcej energii, lepiej śpimy i jemy naprawdę smacznie. Odżywianie zgodne z zasadami keto oznacza jednak radykalną zmianę w jadłospisie. Na pewien czas trzeba zrezygnować z niektórych ulubionych dań albo przygotowywać je w nowej wersji. Czasem trzeba zacząć od zrobienia badań.
Jak łatwiej przejść na keto? Na co się przygotować i jak omijać dietetyczne pułapki? O tym jest ta książka. Zawiera ona jadłospis na 28 dni tyle maksymalnie potrzebujemy, by przeprogramować metabolizm. Organizm uczy się wtedy czerpać energię z dobrych tłuszczów, a nie z cukrów. I chociaż w tym pierwszym etapie diety nie ma miejsca na tradycyjne pieczywo, kasze czy inne codzienne produkty, to posiłki są kolorowe, smaczne i sycące.
Kup Dieta keto 28 dni na talerzu w ulubionej księgarni
Oceny książki Dieta keto 28 dni na talerzu
18 użytkowników ma tytuł Dieta keto 28 dni na talerzu na półkach głównych- Chcę przeczytać 9
- Porady 1
- Papierowa 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dieta keto 28 dni na talerzu
Zawsze odstawiałam chleb, słodycze, alkohol jak chciałam schudnąć. W listopadzie kuzynka podpowiedziała mi keto.
No ale ile można jeść sałatek?
Te przepisy keto są przejrzyste, dość proste i naważniejsze smaczne, dość zróżnicowane. No trzeba się zaopatrzyć w pewne dziwne produkty jak mąka migdałowa czy babka łuskowata, ale w necie nie ma z tym problemu. Są też np. w Leclercu, ale droższe.
Dla mnie super.
Są nawet desery :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDodałam do tego licznik kalorii i schudłam 5 kilo w dwa tygodnie. Dieta dla mnie.
No ale ile można jeść sałatek?