Głosuj na Polaka!

Okładka książki Głosuj na Polaka! autora Aleksandra Rumin, 9788366328990
Okładka książki Głosuj na Polaka!
Aleksandra Rumin Wydawnictwo: Initium kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
2022-12-10
2022-12-10

Kup Głosuj na Polaka! w ulubionej księgarnii

Oceny książki Głosuj na Polaka!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Głosuj na Polaka!

Dostałam w pakiecie trzy komedie kryminalne tej autorki: "Zbrodnia na blokowisku", "Zbrodnia po polsku" i "Głosuj na Polaka". Zdecydowanie nie dla mnie. Gdyby nie to, że zwykle czytam książki do końca, nawet jeżeli mi się nie podobają, pewnie bym nie doczytała. Za dużo absurdalnych sytuacji, a humor miejscami nie do przyjęcia.

Pomysł nawet i w porządku, ale niestety kuleje wykonanie. Książka jest zwyczajnie naiwna, żeby nie powiedzieć dziecinna. Ja rozumiem, że to humor, a nie wielka literatura, ale nawet tutaj jakieś standardy powinno się zachować. A efekt mamy taki, że postacie są przerysowane, a fabuła naiwna i mało wiarygodna. Politycy to niewyczerpany temat do wyśmiewania, ale też trzeba umieć to robić.

Czy autorka przedawkowała oglądanie "Rancza" i "U Pana Boga za miedzą/ w ogródku/ za płotem/ za progiem/ pod kiblem", czy jak te kolejne części się tam nazywały? Przecież nawet nazwisko Mamrot - jakby żywcem wzięte z Wilkowyj. Tak nieoryginalnego pomysłu na twórczość własną dawno nie widziałem. Nie plagiat, ale w moim odczuciu - straszny epigonizm. No i to, że wg Autorki wielki żyrandol (bo to chyba jednak w zamyśle spadło na gościa zamku) zwie się kandelabr... Sam tak myślałem, za dzieciaka.

497 użytkowników ma tytuł Głosuj na Polaka! na półkach głównych
104 użytkowników ma tytuł Głosuj na Polaka! na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Głosuj na Polaka!

Cytaty z książki Głosuj na Polaka!