Fire Night

- literatura obyczajowa, romans
- Devil's Night (tom 4.5)
- Fire Night
- 2022-12-15
- 2022-12-15
- 2020-12-08
- Dawid Świonder
Nowelka z serii „Devil’s Night”, w której akcja rozgrywa się na około dziesięć miesięcy przed wydarzeniami z epilogu „Nightfall”.
Ta noc będzie wyjątkowa. Najdłuższa w roku. Pada gęsty śnieg na ziemię, świece płoną ognistym żarem. Ten wieczór i noc będą niesamowite.
Michael, Rika, Kai, Banks, Damon, Winter, Will, Emory oraz ich rodziny spotkają się, żeby uczcić ten szczególny wieczór. Po raz kolejny okaże się, że – mimo iż nie łączą ich więzy krwi – są prawdziwą rodziną, silniejszą niż kiedykolwiek.
Kup Fire Night w ulubionej księgarni
- 2025 12

OPINIE i DYSKUSJE o książce Fire Night
Bardzo fajna nowelka do serii mega polecam
Bardzo fajna nowelka do serii mega polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUfff w końcu udało mi się zakończyć tę serię. Nie będę za nią tęsknić. Odrobinę żałuję, że dałam tej serii drugą szansę przez moją sympatię do Kaia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie ma tu zbyt wiele do oceniania, to krótka nowelka, która nie odbiega jakością od poprzednich części serii. Pomysł dziwaczny i momentami absurdalny, jak przystało na książki Pani Douglas, mimo wszystko wciąga i pozwala znów zanurzyć się w świecie stworzonym przez autorkę. W porządku.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSUUPER!!! Serio, uwielbiam czytać i widzieć jak niegrzeczni chłopcy czule obchodzą się ze swoją rodziną
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzkoda, że to już ostatnia przygoda z Michaelem, Riką, Kaiem , Banks, Damonem, Winter, Willem, Emory i dzieciakami. Bardzo chętnie poznałabym historię Madsa i Octavii. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie mogę w to uwierzyć, że to już koniec historii ze świata Jeźdźcow. Świetny dodatek. Fajnie było zobaczyć wszystkich bohaterów jako rodziców i dojrzałych ludzi. Bardzo polecam wszystkie książki i dodatki z tej serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPostać Madsa.... Ja potrzebuję do życia jego historii, już wiem, że to by było dobre, on i Octavia, ich historia byłaby wciągająca max, tak jak była wciągająca ta historia z ich udziałem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCieszę się, że jest ta nowela i pokazuje jak to dorośli nam Jezdzy i w zasadzie czy będą mieli swą ciągłosc? Zwieńczenie serii I takie skrzętnie podsumowanie. Całość zostawiła mnie w książkowym kacu, przyznam. Wprowadzanie zwykłych, a nie obcych bogatemu czy biednemu rzeczy - dalej na wysokim poziomie. Zdecydowanie warto sięgnąć po cała serię.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to𝔉𝔦𝔯𝔢 𝔫𝔦𝔤𝔥𝔱
★★★★★★☆☆☆☆
Tropes
✦ nowa tradycja
✦ rodzina
✦ niebezpieczeństwo
[recenzja]
Noc ognia.
Tradycja zapoczątkowana przez Willa.
Noc kiedy mieszkańcy Thunder Bay zapominają o elektryczności i napawają się oświetleniem świec i lampionów.
Noc, która poświęcana jest w pełni rodzinie, przyjaciołom i uczcie, jednak nie łatwo jest się wspólnie cieszyć, kiedy czuje się na karku oddech wrogów z przeszłości.
Jak zachowają się jeźdzcy w obliczu zagrożenia?
...
Ta nowelka była zdecydowanie lepsza niż poprzednia.
Wydarzenia z tej części dzieją się około 10 miesięcy przed epilogiem 'Nightfall " i jeśli ktoś planuje po nią sięgnąć zalecam zapoznanie się z poprzednimi tomami, aby fabuła zawarta w książce była zrozumiała.
Jak na tak krótką książkę (107 stron) działo się naprawdę dużo i w porównaniu z poprzednią nowelką było mrocznie i klimatycznie z resztą serii.
Było niebezpiecznie, ekscytująco i erotycznie. Dla fanów dark romansów to zdecydowany must read.
𝔉𝔦𝔯𝔢 𝔫𝔦𝔤𝔥𝔱
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to★★★★★★☆☆☆☆
Tropes
✦ nowa tradycja
✦ rodzina
✦ niebezpieczeństwo
[recenzja]
Noc ognia.
Tradycja zapoczątkowana przez Willa.