ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać211
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać5
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11

- 2023-02-02
- 2018-11-11
- 9788383204178
- Malwina Stopyra
„Nie wiem, jak to możliwe, ale tej autorce udało się napisać drugi tom, który jest jeszcze lepszy od pierwszego. Jest jeszcze więcej gorącej nienawiści niż w The Boy She Hates i dodatkowo pełnej napięcia zazdrości. Mniam”. Gorące Book Story
Drugi tom niezwykle wyczekiwanej, bestsellerowej serii z motywem hate-love!
Jaymerson i Hunter teoretycznie są parą. Teoretycznie, bo ich związek nie przypomina niczego, co można określić jako standardowe. Dziewczyna od dwóch miesięcy nie widziała chłopaka. Gdy ten odebrał telefon od sponsora, wyjechał, aby stać się profesjonalnym zawodnikiem supercrossu.
Przez te dwa długie miesiące praktycznie nie mieli ze sobą kontaktu, chociaż Hunter obiecał, że będzie inaczej. Kiedy w końcu przyjeżdża do miasta, Jaymerson zauważa, że wiele go łączy z byłą dziewczyną brata. Więcej, niż chłopak chciałby przyznać.
Jaymerson jednak również ma sekret. Zdecydowała się na wyjazd do Włoch, aby tam studiować historię sztuki. Wszystko wskazuje na to, że ich wyobrażenia o przyszłości są bardzo odmienne. Wkrótce będą musieli wybrać, co jest dla nich najważniejsze. Szybko się okaże, że nie wybiorą siebie nawzajem.
Ale gdy już nie będą razem, czy dadzą radę walczyć z tym niesamowitym, gorącym przyciąganiem, które pali ich żywym ogniem? Pomimo że są w związkach z innymi osobami?
Kup The Boy Who Isn't Hers w ulubionej księgarnii
The Boy Who Isn't Hers
"The Boy Who Isn't Hers" to kontynuacja losów Jaymerson i Huntera. Młoda para wkracza w okres dorosłości i poważnych decyzji, a my możemy zaobserwować ich rozterki i starania o lepszą przyszłość. Po tym jak Jaymerson doszła do tego, że opinia innych nie liczy się, a najważniejsze są jej uczucia do Huntera, mogłoby się wydawać, że nic nie stoi im na przeszkodzie, aby stworzyć szczęśliwy związek. Niestety przeszłość wciąż kładzie się na nich cieniem, a niewyjaśnione sprawy tylko przysparzają kolejnych problemów. I chyba to tak bardzo wciągnęło mnie w tę historię. Główni bohaterowie nie stracili swojego blasku, tak samo jak postacie drugoplanowe, a dzięki obecności przyjaciółki Jaymerson niejednokrotnie czytelnik może się uśmiechnąć. Właśnie dlatego nie mogę doczekać się na kolejną książkę opowiadającą o losach Stevie i Chrisa. Polecam!
Oceny książki The Boy Who Isn't Hers
756 użytkowników ma tytuł The Boy Who Isn't Hers na półkach głównych- Przeczytane 525
- 2023 43
- Legimi 18
- Romans 13
- E-book 6
Tagi i tematy do książki The Boy Who Isn't Hers

Cytaty z książki The Boy Who Isn't Hers
W tamtej chwili wszystko było idealne. Filmowe zakończenie. Ale życie tak nie działało, toczyło się dalej i rzucało pod nogi
kolejne kłody.
kolejne k...
Ale są takie wydarzenia, które nas kształtują.
Zmieniają.
Połykają i pozostawiają nas złamanymi od środka.
Ale są takie wydarzenia, które nas kształtują.
Zmieniają.
Połykają i pozostawiają nas złamanymi od środka.
- Nie chcę patrzeć, jak jedno próbuje skrzywdzić drugie
tylko dlatego, że boją się przyznać do swoich uczuć.
Hunter wykrzywił wargi i objął mnie.
- Masz na myśli tak, jak my kiedyś?
Nabrałam powietrze, pozwalając, by ta myśl do mnie dotarła.
Miał rację. Robiliśmy dokładnie tak samo.
- Nie chcę patrzeć, jak jedno próbuje skrzywdzić drugie
tylko dlatego, że boją się przyznać do swoich uczuć.
Hunter wykrzywił w...

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Boy Who Isn't Hers
Cóż... Moim zdaniem słabsza od części pierwszej. Nic nie wnosi do historii bohaterów, spokojnie można było się bez tej części obejść. Nawet na początku czułam rozczarowanie, że wszytko tak się potoczyło.
Kiedy słuchałam pierwszej książki, czułam uniesienie, nie mogłam się oderwać, cały czas myślałam o bohaterach, zarwałam noc. A tutaj? Nic mnie nie poruszyło. Nie powiem, że to zła książka – czytałam gorsze romanse – ale w żadnym stopniu nie dorównuje części pierwszej. W dodatku trudno mi uwierzyć w te niezwykłe sukcesy zawodowe bohaterów. Dziewczyna nigdy nie studiowała sztuki, a dostaje się na staż w najlepszym muzeum. Natomiast chłopak z nudów rysuje parę szkiców, wysyła je do biura projektującego pojazdy i od razu zostaje projektantem, a w mniej niż rok – partnerem! I nic, że nie ma wykształcenia poza szkołą – przecież to nie jest takie proste. Nie kupuję tego.
Wygląda na to, że autorka straciła zapał po napisaniu pierwszej książki i dziwię się, że średnia ocena tej książki jest dość wysoka.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy słuchałam pierwszej książki, czułam uniesienie, nie mogłam się oderwać, cały czas myślałam o bohaterach, zarwałam noc. A tutaj? Nic mnie nie poruszyło. Nie powiem,...
O niebo lepsza niż pierwsza część. Bohaterka przestała być irytująca i chemia między głównymi postaciami była świetna. Czytało się szybko i przyjemnie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiałam czasem wrażenie ze główny bohater wykorzystuje trochę główna bohaterkę… ALE, nie było to aż takie zle, czy polecę dalej? Myśle ze na wieczór ok.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie nie porwała mnie ta kontynuacja. Ciągłe zabawy w kotka i myszkę bohaterów i ich wszelkie kłótnie i dramy. Do tego przewidywalne i zbyt cukierkowe jak dla mnie zakończenie. Raczej nie polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wiem, na prawdę nie wiem, dlaczego sięgnęłam po drugą część, skoro pierwsza wcale jakoś specjalnie mnie nie porwała. Chyba na fali wakacyjnego czytania literatury młodzieżowej chciałam jednak przekonać się, jak potoczą się losy Jamerson i Huntera.
No i co mogę powiedzieć, ta książka jest gorsza niż pierwsza część. Pierwsza była pełna zbiegów okoliczności, dziwna i naiwna, a ta jest po prostu nudna. Na plus zasługuje przypomnienie czytelnikowi na początku książki mniej więcej "kto jest kto", bo ja po pierwszej części prawie kompletnie to wyparłam.
Nie wiem czy tam nie zwróciłam na to uwagi, czy pojawiło się to faktycznie dopiero tutaj, ale:
- Hunter jak jest napalony to ciągle warczy. Jak pies jakiś.
- Jamerson na początku książki jak opisuje umięśnione ciało Huntera to ciągle "ma ochotę płakać". Aż przypomina mi się scena z 'Przyjaciół' i tekst Rachel o jednym z facetów, który jej się podobał: "He is so pretty I want to cry" - i ta scena stawała mi przed oczami co najmniej kilka razy.
- Przyjaciółka głównej bohaterki jest tak nijaka, że aż zapomniałam jak się nazywa. Definiuje ją moim zdaniem jedynie pięć cech: lubi pić alkohol, jest wiecznie napalona, ma kolorowe włosy, jest bezpośrednia i uparta jak osioł. Gdy jest opisywane COKOLWIEK z jej udziałem, to jest 95% szans, że jest związane z jedną z tych pięciu cech. Na dodatek tak mocno ciągle wypiera się uczucia łączącego ją z jednym z bohaterów, że eksperymentuje w sprawach bara-bara jak stara wyga. A może z tego uczucia wyleczą ją inne kobiety, a może spróbować ze starszym facetem... Modliłam się żeby tylko nie zaczęła się wyżywać na jakichś bezbronnych istotach.
Niemniej jednak inni czytelnicy widać uznali ją za tak ciekawą postać, że dziewczyna "dorobiła się" własnej części tej powieści. Czy przeczytam? Pewnie nie, bo tak jednowymiarowej postaci już dawno nie spotkałam w literaturze.
- Wszyscy kumple Huntera są jak odlani z jednej formy. W pewnym momencie zaczęłam się gubić który jest który.
- Książka pełna jest nic nieznaczących opisów i przemyśleń. A już szczególnie mnie to denerwowało, gdy te opisy i rozmyślania pojawiały się w trakcie jakiegoś dialogu między bohaterami. Musiałam czasem cofać się o stronę, żeby sprawdzić jaka była poprzednia wypowiedziana kwestia, bo po niej była czasem prawie cała strona przemyśleń bohaterki.
- Nastroje i humory bohaterów zmieniają się czasem w ciągu sekundy bez żadnego większego powodu, jakby byli bohaterami Simsów i wystarczyłoby klikać im na zmianę pozycje "zabawiaj" i "irytuj". Hunter warczy i fuka na Jayme a po chwili już normalnie z nią rozmawia i nawet wydaje się o nią troszczyć. Ja rozumiem, że te zachowania były autorce akurat w tym momencie potrzebne. Ona potrzebowała żeby Hunter patrzył na Jayme krzywo a potem pokazał, że mu jednak zależy, a potem znów patrzył na nią krzywo, ale prawdziwi ludzie raczej tak nie funkcjonują.
- Mnóstwo rozmów między bohaterami nie ma tak na prawdę żadnego sensu i głębi, zwłaszcza tych między Jayme i jej przyjaciółką. Są wplatane jakieś motywy z bajek (choćby nazywanie przez Stevie swoich dziewczyn i chłopaków imionami bohaterów bajek Disneya, albo jakieś dziwne rozmowy o króliczej norze i "Alicji w Krainie Czarów" w odniesieniu do bycia na dziwnej imprezie) jakby bohaterki miały po 6 lat, a nie około 20. To dość spory kontrast dla faktu, że przez wiele momentów obydwie dziewczyny są strasznie napalone i myślą tylko o jednym.
- Poplątanie czasowe w obydwu tych książkach aż mnie boli. Kawiarnia, w której pracuje Jayme jest czynna od bladego świtu, bo zdaje się, że od 6:00 albo 6:30, aż do nocy. Autentycznie pada tekst, że jeden z bohaterów opuszczając kawiarnię "wyszedł w noc". Nie wiem, może kawiarnie w małych miasteczkach w Ameryce tak działają, chociaż mam pewne wątpliwości. Tak samo od bladego świtu do ciemnej nocy pracuje warsztat Douga, który jest obok kawiarni. W poprzedniej części zaobserwowałam to w kwestii studia tatuażu. Gdy główna bohaterka idzie zrobić sobie tatuaż, robi to w nocy, wychodząc z imprezy. Może jakieś całodobowe studio, nie wiem.
- Strasznie dużo jest jakichś banalnych filozoficznych przemyśleń typu "och, naszej przeszłości nie da się wymazać i musimy z nią żyć i ona kształtuje nasze życia". Kilka razy można to powtórzyć, ale kurczę nie co rusz.
-Nie mam bladego pojęcia, co ci bohaterowie w sobie wzajemnie widzą, bo mam wrażenie, że jedyne co ich łączy, to okrutnie niemożliwy pociąg fizyczny oraz śmierć Coltona. I może gdzieś tam trochę sztuka, bo główna bohaterka się nią interesuje i chce z nią pracować a Hunter pod koniec książki zostaje projektantem motorów i wzorów na motorach. Poza tymi rzeczami oni ciągle się kłócą, patrzą na siebie wilkiem, i wzajemnie sobie wypominają, że to drugie "nic nie rozumie/ jest ślepe/ nie widzi co się dzieje/ nie ma o niczym pojęcia. Bohaterowie zamiast wszystko sobie wyjaśnić na samym początku to żyją w jakichś półprawdach, ploteczkach i iluzji i dopiero pod sam koniec dochodzą do jakiegoś porozumienia. Ja wiem, że gdyby wyjaśnili sobie na początku to by nie było całej tej książki. Ale no jakby... Nie świadczy to o ich inteligencji za bardzo.
Tak mi było ciężko przebrnąć przez tą książkę, że chyba nawet "Ulissesa" bym prędzej przeczytała. Tu czytałam jeden rozdział i musiałam odpocząć od głupich tekstów i zachowań bohaterów. Ta książka jest po prostu strasznie nudna i okropnie męcząca. Przez większość czasu na prawdę nie interesowało mnie co będzie dalej, nie kibicowałam żadnemu bohaterowi, bo wszyscy wydawali mi się płascy i jednowymiarowi. Na szczęście już ją skończyłam i nie zamierzam do niej wracać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo i co mogę powiedzieć, ta książka jest gorsza niż pierwsza część. Pierwsza była pełna zbiegów okoliczności, dziwna i...
Po pierwszej części, ciężko było się za tą zabrać. Spodziewałam się, że będzie bolało i nie myliłam się. Jednak zdecydowanie było warto.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna książka. Bolesna, ale pełna emocji, silniej miłości i dojrzałości.
Piękna książka. Bolesna, ale pełna emocji, silniej miłości i dojrzałości.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jest to taki typowy romans. Zwykle pojawia sie historia miłosna, kryzys i happy end, a w tych książka nic nie było oczywiste do samego końca. W tej części mniej jest widoczne ich niezdecydowanie, mają naprawdę konkretne powody żeby ze sobą nie być więc nie razi to w oczy tak jak razilo w pierwszej części. Nie mogłam się doczekać zakończenia tej książki, bo zastanawiałam się jak potoczą się losy bohaterów, bo do prawie końca nie było to takie oczywiste. Polecam te serię, jeszcze czeka mnie trzecia część ale najpierw muszę ją zdobyć.
Nie jest to taki typowy romans. Zwykle pojawia sie historia miłosna, kryzys i happy end, a w tych książka nic nie było oczywiste do samego końca. W tej części mniej jest widoczne ich niezdecydowanie, mają naprawdę konkretne powody żeby ze sobą nie być więc nie razi to w oczy tak jak razilo w pierwszej części. Nie mogłam się doczekać zakończenia tej książki, bo zastanawiałam...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tofajne zakonczenie historii. jednak strasznie mnie irytowało to ich ciagle rozstawanie sie i powroty, jakby sie zdecydowac nie potrafili i przez te ciagle niedomowienia i brak komunikacji ciagle byly jakies kwasy miedzy nimi. no ale w sumiento ksiazka o 18-letnich dzieciakach, wiec 🤷♀️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to,,The Boy Who Isn't Hers "
Stacy Marie Brown
Dziękuję autorce za napisanie drugiego tomu, to dalszą historia Jaymerson i Huntera.
Młodzi ludzie którzy nareszcie spełniają swoje marzenia jednak nie razem 😔.
Historia jest mocna, bolesna to co przechodzą w niej bohaterowie aby być razem ohhh...
To co dzieje się w drugiej części to istna karuzela.
Wzajemnie przyciąganie .
Ich reakcje to prawdziwy Rollercoaster .
Gorąco polecam ❤️
,,The Boy Who Isn't Hers "
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStacy Marie Brown
Młodzi ludzie którzy nareszcie spełniają swoje marzenia jednak nie razem 😔.
To co dzieje się w drugiej części to istna karuzela.
Wzajemnie przyciąganie...