Set on You. Trening uczuć

- 2023-07-12
- 2023-07-12
- 2022-05-10
- Krzysztof Sawka
Crystal Chen może i ważyła kilka kilogramów za dużo, ale w ogóle się tym nie przejmowała. Była popularną trenerką osobistą i influencerką właśnie dzięki temu, że wiedziała, jak znajdować równowagę między akceptacją swojego rozmiaru a treningami na siłowni. Uwielbiała siłownię — to był jej azyl, źródło energii i dobrych emocji. A ostatnio, kiedy rozpadł się jej kolejny związek, właśnie tego potrzebowała najbardziej. Do nowego faceta nie miałaby już ani odrobiny cierpliwości.
Wkurzająco przystojny Scott Ritchie przekonał się o tym bardzo szybko, kiedy podczas treningu zajął stojak do ćwiczeń, który Crystal akurat szczególnie lubiła. Wywiązała się sprzeczka. Jedna, druga, dziesiąta… Scott nie miał zamiaru ustępować pyskatej trenerce, a ona nigdy nie potrafiła być potulna. Iskrzyło między nimi coraz mocniej. Aż któregoś dnia dziewczyna spotkała Scotta tam, gdzie nigdy by się go nie spodziewała: na kolacji zaręczynowej swojej babci.
Skoro ich dziadkowie mieli zamiar się pobrać, Crystal i Scott postanowili zakopać topór wojenny. Co więcej, niedługo oboje się przekonali, że idealnie do siebie pasują ― niepostrzeżenie bowiem rywalizacja przerodziła się w zainteresowanie, a potem pojawiło się pożądanie i uczucie. Świeża miłość została jednak wystawiona na poważną próbę, gdy Crystal postanowiła zaprezentować na Instagramie swojego nowego chłopaka…
Kup Set on You. Trening uczuć w ulubionej księgarni
Oceny książki Set on You. Trening uczuć
341 użytkowników ma tytuł Set on You. Trening uczuć na półkach głównych- Przeczytane 210
- 2023 19
- Legimi 10
- E-book 6
- Romans 6
- 2024 4
- 2025 2
- Do kupienia 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Set on You. Trening uczuć
Wymęczona. Chemia? Może jest. Wydumane przeszkody stające między główną parą (na początku) nie dodają dramatyzmu.
Końcowe sceny? Prawdziwy problem opisany bardzo płytko.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKońcowe sceny? Prawdziwy problem opisany bardzo płytko.
Nie polubiłam głównej bohaterki. Przez większość książki była zwyczajnie wredna. Nie podoba mi się również to, że teoretycznie jest „ciałopozytywna”, ale tylko w jedną stronę. Mieć kilka kilo za dużo to bycie „o większych kształtach”, bycie modelką jest bycie osobą „chudą jak patyk i wychudzoną”. Poza tym książka nie wnosi zupełnie nic nowego w książkowy świat. Historia, jakich było wiele.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCóż mogę napisać…
Jestem absolutnie zakochana w tej książce!
To idealna historia dla fanek slow burnów — lekka, zabawna, a jednocześnie głęboka i pełna emocji.
„Trening uczuć” to opowieść o szukaniu siebie i o akceptacji.
Świat siłowni, testosteronu i walki o własne ciało to tylko tło — prawdziwym tematem jest walka z wewnętrznymi ograniczeniami, stereotypami i hejtem, szczególnie tym płynącym z internetu.
Crystal — dziewczyna plus size — inspiruje inne kobiety do walki o siebie, uczy, jak odważnie stawiać granice i nie pozwalać, by krytyka definiowała ich wartość.
Jednocześnie skupiając się na innych, zapomina o tym, jak ważna jest relacja z samą sobą.
Relacja między Crystal a Scottem (moim absolutnym ulubieńcem, znanym jako Stojakowy Złodziej) rozwija się powoli, naturalnie, pełna jest przepychanek, humoru i subtelnych przemian obojga bohaterów.
W tej historii uczymy się akceptacji siebie, poznajemy siłę przyjaźni, wytrwałości i wiary w marzenia.
„Trening uczuć” to książka lekka, przyjemna, a jednocześnie niesamowicie wzmacniająca — idealna, gdy potrzebujesz poprawić sobie nastrój i otulić się historią, która zostaje w sercu na długo.
Cóż mogę napisać…
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem absolutnie zakochana w tej książce!
„Trening uczuć” to opowieść o szukaniu siebie i o akceptacji.
Hmm tak naprawdę nie wiem jak podejść do opinii o tej książce.
Ale nikt mnie tak nie wqrzał jak główna bohaterka - niby dorosła, a zachowuje się momentami jak przedszkolak.
Hmm tak naprawdę nie wiem jak podejść do opinii o tej książce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ jednej strony fajny pomysł na historię - całkiem przyzwoicie poprowadzony (stąd taka ocena). Niestety zakończenie przewidywalne.
Książka pod tytułem „Set on You. Trening uczuć“ opowiada historię Crystal, która jest trenerką personalną prażynki Scotta, który jest strażakiem. Młoda kobieta poznaje Ritchie'go na siłowni gdy podkrada jej stojak do przysiadów. Na początku Chen traktuje przystojnego mężczyznę jako rywala i wdaje się z nim w słowne przepychanki. Jednak gdy okazuje się, że babcia Crystal i dziadek Scotta się zaręczyli ta dwójka konkurentów z siłowni zaczyna dostrzegać ile ich łączy. Czy z rywalizacji może narodzić się miłość przekonaj się czytają książkę autorstwa Amy Lea.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajne tłumaczenie żartu z Kombi, zapamiętałam najbardziej
Fajne tłumaczenie żartu z Kombi, zapamiętałam najbardziej
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByła to bardzo lekka i przyjemna książka, chociaż poruszyła też kilka ważnych tematów. Niezwykle mi się podobały wpisy głównej bohaterki na temat akceptowania siebie i swojego ciała - trafiały one absolutnie w punkt.
Przyznam szczerze, że najbardziej w książce podobały mi się początki, gdy bohaterowie byli jeszcze rywalami. Ich docinki i uprzykrzanie sobie nawzajem życia bardzo mnie śmieszyło. Późniejsza fabuła też była fajna, ale już nie była aż tak zabawna.
Główny bohater był absolutnie złotym facetem, którego tylko by ze świecą szukać. Główna bohaterka natomiast momentami była irytująca i jej zachowanie nie miało w ogóle sensu. Ale, na szczęście, nie było to odczuwalne do takiego stopnia, że niszczyło mi radość z czytania.
Największym problemem tej pozycji było tłumaczenie, które momentami wręcz załamywało. Niektóre zwroty powinny pozostać w swojej oryginalnej formie, a nie być tłumaczone na siłę, gdyż brzmiały absolutnie fatalnie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyznam szczerze, że najbardziej w książce podobały mi się początki, gdy bohaterowie byli jeszcze rywalami. Ich docinki i uprzykrzanie sobie nawzajem życia...
To, co mi ta książka uświadomiła, to jak wielki wpływ Internet ma na nasze życie. I że należy robić, co trzeba niezależnie co myślimy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo miła historia ☺️ Powieść porusza lekko takie delikatne tematy jak samoakceptacja i wyjście z trudnego związku.
Naprawdę pozytywnie odebrałam tą powieść.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówny obiekt westchnień to chodząca zielona flaga chociaż przy pierwszych rozdziałach nie było tego widać .
Naprawdę pozytywnie odebrałam tą powieść.
Istna (romantyczna) walka na siłowni!
Crystal Chen to popularna influencerka, która w mediach społecznościowych stara się promować ciałopozytywność i zdrowy styl życia. Pragnie, aby inni czuli się dobrze, a jednocześnie byli w stanie zaakceptować swoją różnorodność. Siłownia jest jej azylem i miejscem pracy, w którym tworzy swoje materiały. Jej spokój zostaje jednak naruszony przez Stojakowego Złodzieja, który wyraźnie stara się wkroczyć z Crystal na wojenną ścieżkę. Na rodzinnej kolacji okazuje się jednak, iż mężczyzna jest wnukiem przyszłego męża jej babci. Czy Crystal zdoła znaleźć wspólny język ze Scottem, a może... połączy ich coś więcej niż intrygi na siłowni?
Amy Lea postanowiła zaprezentować czytelnikom historię o fitnessie, różnych obliczach zawodu influencerki oraz romantycznych przygodach. Set on You. Trening uczuć to debiutancka powieść opisująca losy Crystal Chen. Byłam bardzo podekscytowana perspektywą lektury słodko-gorzkich perypetii młodej kobiety mierzącej się z licznymi problemami. Czy warto sięgnąć po ten utwór?
Set on You. Trening uczuć to słodko-gorzka opowieść, która pozwoli na chwilę relaksu, a jednocześnie przypomni o życiowych prawdach. Amy Lea stworzyła realistyczną historię o różnych obliczach fitnessu, zawodzie influencerki, ale także relacjach międzyludzkich. Czytelnicy poszukujący przystępnej i niezobowiązującej lektury będą zadowoleni z tej romantycznej przygody. Czy jesteście gotowi dołączyć do Crystal na siłowni? Nie czekajcie dłużej!
Pełna recenzja na stronie: weronine-library.blogspot.com | @paradisewithbooks
Istna (romantyczna) walka na siłowni!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCrystal Chen to popularna influencerka, która w mediach społecznościowych stara się promować ciałopozytywność i zdrowy styl życia. Pragnie, aby inni czuli się dobrze, a jednocześnie byli w stanie zaakceptować swoją różnorodność. Siłownia jest jej azylem i miejscem pracy, w którym tworzy swoje materiały. Jej spokój zostaje jednak...