Ptaki Nocy: Polowanie

Okładka książki Ptaki Nocy: Polowanie autora Chuck Dixon, Gary Frank, Dick Giordano, Matt Haley, Greg Land, Stefano Raffaele, 9788328235137
Okładka książki Ptaki Nocy: Polowanie
Dick GiordanoChuck Dixon Wydawnictwo: Hachette Polska Cykl: Ptaki Nocy (Chuck Dixon) (tom 1) Seria: Wielka Kolekcja Komiksów DC. Bohaterowie i Złoczyńcy komiksy
komiksy
Ptaki Nocy (Chuck Dixon) (tom 1)
Wielka Kolekcja Komiksów DC. Bohaterowie i Złoczyńcy
Birds of Prey: Manhunt
2022-11-09
2022-11-09
Robert P. Lipski

Kup Ptaki Nocy: Polowanie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ptaki Nocy: Polowanie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ptaki Nocy: Polowanie

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Fabuła wszystkich zamieszczonych zeszytów broniła się i przy okazji była mocno zróżnicowane. Opisane we wstępie obawy o odbiór kobiecych bohaterek przez głównie męską część widowni wydały mi się śmieszne, szczególnie przez fakt jak właśnie dbając o tę część odbiorców, zostały zilustrowane w zeszycie #1 i Polowaniu. Dalej to epatowanie seksualnością znika. Ja mogę tylko docenić kunszt rysowników. Myślę że w wieku 15 lat byłbym wielkim fanem ;) Dalsze zeszyty bronią się fabułą. Cieszę się, że kolejny tom serii Ptaków Nocy czeka na półce.

Ptaki nocy Polowanie to zbiór komiksów, który poświęcony został tandemowi bohaterek Black Canary i Oracle. Ta pierwsza działa w terenie, a druga nadzoruje logistycznie akcje i zdobywa informacje albo interweniuje zdalnie. Dziewczyny mają różne zadania i spotykają różnych łotrów na swojej drodze, ale wykorzystując swoje atuty skutecznie walczą o sprawiedliwość. Czasami współpracują z innymi postaciami kobiecymi takimi jak Huntress i Catwoman. Wszystkie należą do bohaterek nie posiadających nadludzkich mocy, ale radzą sobie bardzo dobrze. Przyjemnie się to czytało i oglądało. Na końcu Nick Jones opisuje kulisy powstawania pierwszych zeszytów tej żeńskiej supergrupy.

W kategorii komiksów generalnie - dobry tom. W kategorii komiksów z kobiecymi postaciami - świetny. Angażujące historie, świetnie napisane postacie i nowoczesna kreska; ja to kupuję.

46 użytkowników ma tytuł Ptaki Nocy: Polowanie na półkach głównych
35 użytkowników ma tytuł Ptaki Nocy: Polowanie na półkach dodatkowych

Okładka książki Batman: Dziesięć Nocy Bestii Jim Aparo, Mark D. Bright, Dave Cockrum, Dick Giordano, Jim Starlin
Okładka książki Sandman: Zabawa w ciebie Colleen Doran, Neil Gaiman, Dick Giordano, Shawn McManus, George Pratt, Bryan Talbot, Stan Woch
Okładka książki Batman: Nieopowiedziana legenda Jim Aparo, Alan Brennert, John Byrne, Dick Giordano, Bryan Hitch, Brad Meltzer, Denny O'Neil, Len Wein
Okładka książki Sandman: Pora mgieł Mike Dringenberg, Neil Gaiman, Dick Giordano, Malcolm Jones III, Kelley Jones, George Pratt, Philip Craig Russell, Matt Wagner
Okładka książki Jonah Hex: Nieprawdopodobne opowieści Jordi Bernet, Darwyn Cooke, Dick Giordano, Justin Gray, Paul Gulacy, Jimmy Palmiotti, Billy Tucci
Okładka książki Batman Noir - Batman Black & White. Nigdy po trupie Neal Adams, Rafael Albuquerque, Doug Alexander, Lee Allred, Michael Allred, Brent Anderson, John Arcudi, Mark Askwith, Brian Azzarello, Hilary Barta, Lee Bermejo, John Bolton, Philip Bond, Ivan Brandon, Ed Brubaker, Dave Bullock, Riccardo Burchielli, Blair Butler, Mike Carey, Tommy Castillo, Eric Cherry, Cliff Chiang, Michael Cho, Becky Cloonan, Darwyn Cooke, Denys Cowan, Dan Didio, Paul Dini, Danielle Dwyer, Nathan Edmondson, John Floyd, Nathan Fox, Sean Galloway, Alex Garland, Keith Giffen, Dick Giordano, Rafael Grampa, Rob Haynes, Adam Hughes, Rian Hughes, Victor Ibáñez, Geoff Johns, Dave Johnson, J.G. Jones, Michael William Kaluta, Chip Kidd, Paul Kupperberg, Derek Laufman, Jeff Lemire, David Macho, Howard Mackie, Jim Mahfood, Steve Mannion, Dwayne McDuffie, Don McGregor, Mike Mignola, Scott Morse, Olly Moss, Dean Motter, Sean Murphy, Dustin Nguyen, Alex Nińo, Troy Nixey, Ann Nocenti, John Ostrander, Jimmy Palmiotti, Ruben Pellejero, Scott Peterson, Will Pfeifer, Sean Phillips, Whilce Portacio, Jon Proctor, Javier Pulido, Joe Quinones, Rodney Ramos, Sal Regla, Joe Rivera, Paolo Rivera, Andrew C. Robinson, Kenneth Rocafort, Robert Rodi, Stephane Roux, Chris Samnee, Damion Scott, Ryan Sook, Dave Stewart, Dave Taylor, Kimo Temperance, Jill Thompson, Michael Uslan, John Watkiss, Len Wein, Chris Weston, Maris Wicks, Judd Winick, Marv Wolfman, William Wray, Danijel Žeželj
Okładka książki Superman: The Man of Steel Vol. 1 John Byrne, Dick Giordano, Jerry Ordway, Marv Wolfman
Dick Giordano
Dick Giordano
rysownik i redaktor

Okładka książki Nieskończony Kryzys Phil Jimenez, Geoff Johns, Jerry Ordway, George Pérez, Ivan Reis
Okładka książki Hawkworld - Jastrzębi Świat: Jako w górze, tak i na dole Enrique Alcatena, Sam Parsons, Timothy Truman
Okładka książki Starman: Grzechy ojca Tony Harris, Teddy Kristiansen, James Robinson, Gregory Wright, Wade von Grawbadger
Okładka książki Wonder Woman: Raj Utracony J. M. DeMatteis, Phil Jimenez, Joe Kelly, George Pérez, Pamela Rambo
Okładka książki Green Arrow: Łucznicy Mike Grell, Gray Morrow
Green Arrow: Łucznicy Mike Grell, Gray Morrow
Okładka książki Flash: Zabójcza prędkość Salvador Larroca, Carlos Pacheco, Mark Waid, Mike Wieringo
Okładka książki JLA - Amerykańska Liga Sprawiedliwości: Tom 1 Ken Branch, John Dell, Pat Garrahy, Oscar Jiménez, John Kalisz, Tom J. McGraw, Mark Millar, Grant Morrison, Howard Porter, Anibal Rodriguez, Chip Wallace

Cytaty z książki Ptaki Nocy: Polowanie

Dodaj cytat z książki Ptaki Nocy: Polowanie