Zniszczyć księdza

Piotr Litka Wydawnictwo: Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego religia
religia
2021-01-01
2021-01-01

Kup Zniszczyć księdza w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zniszczyć księdza

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zniszczyć księdza

- Ciekawostka z książki: W 2017 roku "biednemu" ks.Lemańskiemu pomógł i "przyjął go wówczas do swojego domu ks. Jan Gryciuk". A ów ks.Jan to TW "Janek", który nadawał w 1984 na ks.Jerzego Popiełuszkę.
- Poza tym polecam przeczytać aneks i np:. Rozmowę telefoniczną żony Pana Pietruszki z Janem z Rokitą. Przecieram oczy.
- kolejna ciekawostka to "Winstytucie Hoovera w Stanford W USA znajduje sie obster. ne archiwum okre'lane jako „Kiszczak Papers". To róinego rodea. ju dokumenty (w wiekszosci oryginaty),zdjecia, pamiatki osobi-ste oraz nagrania VHS pochodzace z prywatnej kolekoji Czeslawa Kiszczaka. Byly one wywozone za Ocean od wielu lat. Ostatnia partia materiatów zostata sprzedana do USA w maju 2018 roku.
Warto dodac, ze do Stanford latami trafialy tez inne „kolek-(je" prominentnych i nie mniei znanych ludzi wtadzy i stu?b PRl.
Warchiwum tym mozemy znalezé miedzy innymi dokumenty ze spuscizny Bolestawa Bieruta, Zygmunta Berlinga, Jakuba Berma-na, Wadystawa Gomutki, Henryka labtonskiego, Mieczystawa F Rakowskiego i Woiciecha laruzelskiego241."

- kolejna ciekawostka to "Winstytucie Hoovera w...

6 użytkowników ma tytuł Zniszczyć księdza na półkach głównych

Okładka książki Polskie Archiwum X. Nie ma zbrodni bez kary Piotr Litka, Bogdan Michalec, Mariusz Nowak
Okładka książki Polskie Archiwum X Piotr Litka, Bogdan Michalec, Mariusz Nowak
Polskie Archiwum X Piotr Litka, Bogdan Michalec, Mariusz Nowak
Okładka książki ks. Jerzy Popiełuszko. Zapiski 1980-1984 Piotr Litka, Jerzy Małkowski, Jerzy Popiełuszko
Okładka książki Zabiłam Weronika K., Piotr Litka
Zabiłam Weronika K., Piotr Litka