Ze złości

- Jakub Sobieski (tom 2)
- 2022-08-10
- 2022-08-10
Zemsta? Chciwość? Zraniona duma? Nieszczęśliwa miłość? A może po prostu… złość? Co spowodowało, że w kasynie Warszawa Royal ktoś sięgnął po broń? I kto pociągnął za spust? Odpowiedzi szuka detektyw Jakub Sobieski
W życiu Jakuba zaszły spore zmiany. Pożegnał się z myślą o powrocie do służby i zakłada właśnie agencję detektywistyczną. Z pracy w policji zrezygnowała też Ada Kowalczyk, postanowiła poświęcić się karierze prokuratorskiej. Ich drogi krzyżują się już przy pierwszej sprawie, dotyczącej zabójstwa Mariusza Hussakowskiego, zastrzelonego dwadzieścia lat wcześniej w popularnym kasynie.
Za zbrodnię została skazana krupierka, Aneta Bulandra, która przez niemal dwie dekady twierdziła, że jest niewinna. Teraz postanowiła zawalczyć o odszkodowanie za niesłuszne skazanie i spędzenie osiemnastu lat w więzieniu. Chce, by w tej walce pomógł jej Sobieski.
Detektyw wkracza w świat, w którym pieniądze, polityka i zbrodnia tworzą jedną splątaną sieć. Szybko przekona się, że uczestnicy wydarzeń sprzed lat, świadkowie zbrodni i byli właściciele Warszawa Royal nie są zainteresowani ujawnieniem nowych szczegółów. Kręcą, zatajają najistotniejsze fakty i trudno dociec, czy zależy im na odkryciu prawdy, czy też rękoma Sobieskiego chcą załatwić swoje ciemne interesy.
Sobieski zaczyna polowanie na mordercę. Ale czas nie jest jego sprzymierzeńcem, wkrótce padają kolejne ofiary. W czyim interesie jest ich śmierć? Dlaczego zginął Hussakowski? Co naprawdę widziała jego żona i dlaczego oskarżyła Anetę?
Kup Ze złości w ulubionej księgarni
Oceny książki Ze złości
1664 użytkowników ma tytuł Ze złości na półkach głównych- Przeczytane 1 243
- 2022 50
- 2023 43
- Legimi 13
- Audiobooki 11
- 2025 10

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ze złości
Tę historię najlepiej odkryć samemu. Mogę tylko zapewnić, że emocji podczas czytania naprawdę nie zabraknie.
Finał potrafi zaskoczyć i zostawia czytelnika z mocnym wrażeniem po ostatniej stronie. Zdecydowanie polecam tę historię.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDo samego końca kibicowałam ulubionym bohaterom i razem z nimi próbowałam zrozumieć, kto stoi za tragedią sprzed lat i co tak naprawdę do niej doprowadziło. Napięcie utrzymuje się właściwie przez całą książkę, a kolejne fakty tylko podsycają ciekawość.
Finał potrafi...
Katarzyna Bonda potrafi trzymać w swoich kryminałach w napięciu. Co chwilę pojawiają się nowe zaskoczenia: morderstwa, zmiany akcji, zwroty fabuły. Książki czyta się szybko, a historia mocno wciąga.
Ze złości również jest ciekawą pozycją — intrygująca fabuła, dużo trupów i wiele teorii dotyczących Musi: kto i dlaczego ją zamordował. Każdy z bohaterów ma motyw, co wypada naprawdę interesująco.
Szkoda jedynie, że po raz kolejny głównego sprawcę poznajemy dopiero pod koniec — trudno go podejrzewać, skoro wcześniej właściwie go nie znamy. To spory minus.
Mimo to książkę czyta się bardzo dobrze i ogólnie robi dobre wrażenie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZe złości również jest ciekawą pozycją — intrygująca fabuła, dużo trupów i wiele teorii dotyczących Musi: kto i dlaczego ją zamordował. Każdy z bohaterów ma motyw, co wypada...
Pierwszy tom z tej serii był mega nudny. Ze złości dużo bardziej mnie wciągnęła. Wiele wątkowość postać nadała smaku fabule. to była gratka dla czytelnika zgadnąć kto jest mordercą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDrugi tom w moim odczuciu- słabszy niż pierwsza część. Ehh nie polubimy się z Bondą, nie przebrnęłam przez Saszę a z Sobieskim też się nie polubiliśmy choć myślałam, że będzie inaczej. Lubię tylko cykl z Meyrem i niech tak pozostanie.
"ZE ZLOSCI" czytałam bo czytałam, totalnie nie wciągnięta, pogubiona kto jest kim i o co chodzi. Nie rozumiem czy książki autorki są takie toporne czy ja nie umiem tego czytać? Masakra. A zakończenie? Totalnie z ****.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"ZE ZLOSCI" czytałam bo czytałam, totalnie nie wciągnięta, pogubiona kto jest kim i o co chodzi. Nie rozumiem czy książki autorki są takie...
Drugie spotkanie z detektywem Jakubem było nie tylko mniej emocjonalne, ale i bardziej męczące. Niestety, jak dla mnie historia mocno przekombinowana. Zbyt duża ilość postaci i wątków pobocznych wprowadziła chaos z którego ciężko było się wyplątać. To nie dodało książce żadnych walorów, a sprawiło, że opowiedziana historia zaczęła nużyć. Szkoda, bo pierwsza część niosła za sobą obietnicę czegoś nowego, świeżego, realistycznego. Oczywiście kryminał da się przeczytac, ale chyba nie o to chodzi w spotkaniach z dobrym thrillerem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobrze się ją czyta
Dobrze się ją czyta
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo podobał mi się głos lektora, muzyka w tle też robiła świetny klimat a mimo to totalnie nie mogłam się skupić na tym audiobooku.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa dobrą sprawę nie jestem w stanie za bardzo ocenić fabuły, bo niewiele z tej całej historii wyciągnęłam...
Mi to nie siadło. Pokręcona , pogmatwana. Pierwsza część była lepsza.
Mi to nie siadło. Pokręcona , pogmatwana. Pierwsza część była lepsza.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziałania ze złości zasadniczo nie przynoszą nikomu nic dobrego. Najtrudniej jest pogodzić się z porażką i pójść swoją drogą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBondy dobry kryminał napisany,intrygujący od samego początku do końca nieźle się czytało.