Miłosna rozgrywka

- Rick Chick Reborn
- 2022-08-01
- 2022-08-01
- 2018-04-03
Shirleen Jackson to prawdziwa Rock Chick – twarda, nieustraszona, lojalna i dobra. Ma jednak za sobą bolesną przeszłość, która zamknęła jej serce na miłość. Shirleen przyrzekła sobie, że już nigdy nie pokocha żadnego mężczyzny. Skupi się na swoich przyjaciołach, pracy w Nightingale Investigations i dwóch adoptowanych synach.
Spotkanie, niezupełnie przypadkowe, z intrygującym i diabelnie przystojnym Mosesem Richardsonem wystawia na próbę te postanowienia. Mężczyzna ma jednak przed sobą trudne zadanie – musi nie tylko przekonać Shirleen, że ta zasługuje na miłość, ale też zdobyć zaufanie jej przyjaciół i synów.
Kup Miłosna rozgrywka w ulubionej księgarni
Oceny książki Miłosna rozgrywka
552 użytkowników ma tytuł Miłosna rozgrywka na półkach głównych- Przeczytane 397
- 2022 21
- Legimi 10
- 2024 8
- 2023 7
Cytaty z książki Miłosna rozgrywka
Na przykład widziałam, jak Roam zjadał całą paczkę Oreo za jednym razem, otwierał drugą i przeszukiwał cały rząd.
Na tym chłopcu nie było ani grama tłuszczu.
Na marginesie dlaczego świat był niesprawiedliwy? Gdyby kobieta to zrobiła, to jej tyłek wchodziłby za nią do pokoju trzy tygodnie po tym, jak ona do niego weszła.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłosna rozgrywka
Zwariowany romans.
Zwariowany romans.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajsłabsze ogniwo w całym cyklu,muszę powiedzieć że nie wciągnęła mnie tak jak inne książki,zabrakło tej lekkości, śmiechu,wariactw...chyba też ciekawego pomysłu...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZgadzam się z opinią, że ta historia mogłaby być dopisana jako kilka rozdziałów ekstra do poprzedniej części. W takiej wersji „tom” rozczarowujący - początkowo strasznie chaotyczny przez rozkminki wewnętrzne Shirleen, a kiedy wreszcie jako tako narracja się stabilizuje, to bam i koniec historii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCieszę się, że to już koniec, bo niestety ta seria to taka równia pochyła. Poza tym mnogość bohaterów sprawiła, że za cholerę nie mogłam skojarzyć głównej bohaterki przez większość książki, poza tym wciągnęłam się taka naprawdę dopiero koniec. Była spoko, ale brak tej części nie zmieniłby mojego życia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna rockowa laska, kolejny twardziel, czy Shirleen i Moses mają szansę na szczęście ?
Shirleen jest twardą, nieustraszoną, lojalną i dobrą kobietą. Za swoimi rockowymi laskami wskoczyłaby w ogień. Jednak jej życie nie zawsze było usłane różami. Kobieta jest po traumatycznych przejściach oraz miała zatargi z półświatkiem. Ale odkąd została matką zastępczą dwóch nastolatków oraz pracownikiem Nightingale Investigations, jej życie zaczęło wychodzić na prostą. Dopóki nie spotkała przypadkiem w sklepie mężczyzny, który mógłby być jej facetem marzeń.
Moses Richardson również nie miał w życiu lekko. Kiedy zobaczył Shirleen po raz pierwszy, obrał sobie za cel zdobycie jej i udowodnienie, że każdy zasługuje na miłość. Oczywiście musi liczyć się z tym , że kiedy zdobędzie kobietę, zyska również całą gromadę nowych przyjaciół, których musi najpierw do siebie przekonać.
Ponownie spędziłam cudowny czas, śmiejąc się w głos, ale również wzruszając się. #miłosnarozgrywka to kolejna opowieść o zawirowaniach kobiet, które razem mogą naprawdę wiele. Niejeden może pozazdrościć takich przyjaźni i miłości, takich mężczyzn. Książkę przeczytałam w kilka godzin, nie odrywając się ani na moment. Polecam 🙂.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toShirleen jest twardą, nieustraszoną, lojalną i dobrą kobietą. Za swoimi rockowymi laskami wskoczyłaby w ogień. Jednak jej życie nie zawsze było usłane różami. Kobieta jest po traumatycznych przejściach oraz miała zatargi z półświatkiem. Ale odkąd została matką zastępczą dwóch...
Ta książka jest zdecydowanie inna niż pozostałe z serii "Rock Chick" . Tu zdecydowanie nie ma kryminalnych wątków, za to jest coś bardzo cennego. Jest ona pełna wzruszeń, uroczego romansu, ale przede wszystkim o tym, że każdy z nas zasługuje na dobro, które nas spotyka.
Książka ta ukazuje w cudowny sposób, jak zmienilo się życie Shirleen, kiedy postanowiła zrezygnować ze "złej ścieżki". Ta książka, można powiedzieć, jest taką "wisienką na torcie" wszystkich części "Rock Chick". Jest pięknym podsumowaniem jej życia i ukazuje, że jeśli ktoś daje wiele dobrego innym, również to dobro w życiu otrzyma.
Szkoda, że to już ostatnia część "Rokowych lasek" 😞
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ta ukazuje w cudowny sposób, jak zmienilo się życie Shirleen, kiedy postanowiła zrezygnować ze...
Dobra kontynuacja i zakończenie serii (do tej pory).
Tą część traktuje bardziej jako podsumowanie, zakończenie niż pełnoprawną opowieść o rock chick.
Dobra kontynuacja i zakończenie serii (do tej pory).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeden poważny minus za krótka. Wcześniejsze książki posiadają więcej opisów, miejscami przemyśleń bohaterów, dużo jest dodatkowych zdażeń.
Nie jestem osobą, która bierze sobie do serca opinie innych, dlatego kiedy przeczytałam niezbyt pochlebną recenzję tej książki w ogóle się tym nie zraziłam. Chciałam sama wyrobić sobie o niej zdanie.
Shirleen od początku serii dała się poznać jako wystrzałowa kobieta w średnim wieku która niczego się nie boi. Niezwykła i cudowna, która pomimo ciężkiego życia nie załamała się a wręcz walczyła o szczęście.
„Nie chciałam wiedzieć, czy może jest jeszcze bardziej fantastyczny niż się spodziewałam. Nie interesowało mnie również, czy potrafiłby być mniej bajeczny, choć akurat to stanowiłoby najlepsze dowód, że jednak jest człowiekiem. Słowem, nie chciałam prowokować niczego, co mogłoby pogłębić mój ból, kiedy ta sprawa dobiegnie końca”.
Chyba nikt nie zasługiwał na szczęście tak bardzo jak ona. Wręcz chciałam tego, żeby była szczęśliwa, ale na szczęście Moses okazał się nie przejednany. Nie chciał odpuścić i to sprawiło, że momentalnie go pokochałam a także za to jak odnosił się do niej. Z szacunkiem, przyjaźnią i co najważniejsze miłością.
Moses to mężczyzna marzeń. Szarmancki, wesoły, dążący do swoich celów i co najważniejsze nie poddający się. Takiego właśnie faceta wyobrażałam sobie myśląc o niej. Pomimo trudnych przejść z byłą żoną potrafił wyjść na prostą. Było mi go szkoda, bo czuł się współwinny rozpadu małżeństwa – co według mojego zdania nie było jego winą. Ale brawa dla niego, że tak czuje. Rozwód zniszczył go finansowo i psychicznie. Jego walka o dzieci sprawiała, że liczyłam na to, iż jego żona dostanie za swoje.
To moja pierwsza książka, w której bohaterami są ludzie w średnim wieku. Miło było przeczytać taką książkę, zwłaszcza że nie był w niej wyidealizowanego obrazu mężczyzny – młodego przystojniaka z sześciopakiem a zwykłego mężczyzny, po pięćdziesiątce który w dalszym ciągu potrafi się bawić. To, że pracował z trudną młodzieży tylko dodawało mu uroku.
Ta książka jak również pozostałe utrzymane zostały na takim samym poziomie co jest niezwykle trudne przy tak wielkich seriach, bo zazwyczaj kolejne części stają się nudne. Zabawne, ciekawe, szczere – to jest to co najbardziej sobie cenię w tekstach.
Nie zgadzam się z tym, że książka była nudna jak to pisało kilka osób. Fakt nie było tyle akcji co w poprzednich książkach, ale zakończenie serii historią Shirleen w sposób spokojny bardzo mi się spodobało.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toShirleen od początku serii dała się poznać jako wystrzałowa kobieta w średnim wieku która niczego się nie boi. Niezwykła i cudowna, która pomimo ciężkiego życia nie załamała...
Doczytałam wyłącznie po to, żeby ostatecznie zamknąć cały ten cykl, dziewiąta część jest jednocześnie tą najsłabszą, nie wydarzyło się w niej nic, historia Shirleen równie dobrze mogłaby być dopisana w poprzedniej części jako jeden, maksymalnie dwa rozdziały i nie zmieniłaby niczego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie najsłabsza z całego cyklu.
Zdecydowanie najsłabsza z całego cyklu.