Their Vicious Darling

Okładka książki Their Vicious Darling autora Nikki St. Crowe,
Okładka książki Their Vicious Darling
Nikki St. Crowe Wydawnictwo: Blackwell House LLC Cykl: Vicious Lost Boys (tom 3) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Vicious Lost Boys (tom 3)
2022-09-01
2022-09-01
angielski

Kup Their Vicious Darling w ulubionej księgarnii

Oceny książki Their Vicious Darling

OPINIE i DYSKUSJE o książce Their Vicious Darling

🤔A Wy w którym z Zagubionych Chłopców widzicie największy potencjał? 🤔

W trzecim tomie Winnie i jej Zagubieni Chłopcy wreszcie muszą zmierzyć się z realnym zagrożeniem, które wymaga czegoś więcej niż tylko pożądania i wzajemnych gier.

Mniej scen typu 'spicy' na rzecz gęstej, dynamicznej fabuły to zmiana, której ta seria bardzo potrzebowała, ba, ja również. Wątki zaczęły się w końcu spójnie zazębiać, a cała historia nabrała głębszego sensu.

Bardzo podobał mi się wątek mrocznego cienia Winnie, dzięki któremu zbliżyła się ona jeszcze bardziej do Vane’a. Między nimi czuć było chemię, ich relacja pogłębiała się, co dawało widoczny progres.

Ciekawym urozmaiceniem było wprowadzenie postaci Krokodyla - brata Vane’a. Nie dość, że otrzymał własne rozdziały, to jeszcze ma niezwykle intrygującą historię do opowiedzenia. Nie skłamię, jeśli powiem, że z ogromną chęcią przeczytała bym osobną książkę poświęconą właśnie jemu. ( Ktoś już mi pisał, że jest/będzie 😁)

Reszta bohaterów - Pan i bliźniacy, również miała swoje pięć minut, jednak to Vane zrobił na mnie największe wrażenie w tym tomie.

Nadal nie jest to wybitnie dobra książka, która poleciałbym każdemu, ale ta część jest zdecydowanie lepsza od poprzednich. Miejsce na uwadze że jest to książka 18+.

🤔A Wy w którym z Zagubionych Chłopców widzicie największy potencjał? 🤔

W 3 odsłonie losów Petera Pana, zagubionych chłopców i Darling mamy co prawda więcej akcji ale pogubiłem się w niej 🤣 jest trochę mniej scen erotycznych co jest na pewno plusem:) bawiłem się całkiem nieźle , idealna lektura na przeczytanie za jednym posiedzeniem 😏

Seria „Vicious Lost Boys” hmmm…. I mam tu problem co napisać. Oczekiwania były duże. Bo miała być historia Piotrusia Pana w wersji dla dorosłych. No i rzeczywiście była, ale...
Czytając pierwszy tom pomyślałam „OK dokończę i dam sobie spokój, bo jest słabo”. Ale końcówka zawróciła mnie i musiałam poznać dalszy ciąg. Drugi tom był dużo lepszy i bardziej mnie wciągnął. Natomiast potem było tylko gorzej.
Sam pomysł na stworzenie historii kręcącej się wokół Piotrusia Pana, Dzwoneczka, Wendy i Kapitana Haka uważam za bardzo dobry. Dodanie do tego s*ksu, również szczególnie że mamy tu większość męskich postaci.
To czego zabrakło to emocje i głębia. Mimo bardzo odważnej i śmiałej fantazji autorki, nie zawrzała we mnie krew. Nie rozgrzały mnie te sceny. To był raczej techniczny opis zbliżeń w najróżniejszych kombinacjach. Autorka próbowała pokazać głębsze uczucia i relacje między bohaterami i w drugim pod koniec pierwszej części i w drugiej, naprawdę dobrze to się zapowiadało.
Zabrakło też oryginalności w tworzeniu postaci. Mamy tutaj samych rosłych, męskich i brutalnych facetów vs drobne, delikatne i napalone kobiety, które też potrafią pokazać pazurki. Nie ma różnorodności w tym obrazku.
Podsumowując. Mam wrażenie, że autorka chciała napisać hardcorowy erotyk i na siłę obudowała go skrawkami jakiejś historii, którą tak naprawdę ktoś już napisał, a ona ją tylko przearanżowała.
Dla mnie jako całość cykl jest mocno średni.

Dzieje się dużo więcej niż w poprzednich częściach. Jestem ciekawa zakończenia.

Dzieje się dużo więcej niż w poprzednich częściach. Jestem ciekawa zakończenia.

Welp. I guess I’m invested now.

That was so bad but so good. The plot? Chaos. The characters? Unwell. Me? Losing brain cells and loving it. Smash. Another.

3 stars? 5 stars? No stars? Who’s to say.
Emotional damage: acquired.
🫠☠️

Welp. I guess I’m invested now.

3 stars? 5 stars? No stars? Who’s to say.
Emotional damage: acquired.
🫠☠️

Nie wiem, jakie na Was zrobiłaś wrażenie seria "Viciuos Lost Boy", ale ja uważam, że z każdą kolejną częścią jest coraz lepiej i coraz fajniej.
Przestała przeszkadzać mi ilość bohaterów, z których każdy ma coś do powiedzenia w swoim rozdziale 😜.
Trzeci tom nabrał większej dynamiki niż poprzednie, co powoduje, że płynie się przez całą fabułę na jednym tchu. Autorka ograniczyła ilość zbliżeń, co poskutkowało tym, że dostaliśmy więcej wątków, które pięknie zaczęły spinać się w całość.
Mam to szczęście w nieszczęściu, że mogę czytać ciągiem wszystkie tomy, bo w przeciwnym razie wkurzyłabym się, gdyby zostawiała mnie za każdym razem z ręką w nocniku. A tu? Kończę jeden tom i od razu muszę wiedzieć, co dalej.
Jest to z pewnością coś innego niż czytam na co dzień, ale jakże przyjemne.
Jeżeli jeszcze nie znacie historii Piotrusia Pana i jego szajki, a chcecie się trochę rozerwać, to zachęcam do zapoznania się z serią.
Ja tymczasem lecę po ostatni tom 🤩.

Pokręconej historii o związkach Wendy i bandy Petera, uciech i walki. Dużo zatraceń i grzebania w przeszłości.

Bardzo fajna, ciekawa I wciągająca historia. Nic wybitnego a jednak. Nie ma zbędnego lania wody i niepotrzebnej pruderii. Wszyscy świetnie się bawią. i każdy musi dokonać trudnego wyboru. Dobrze i szybko się czyta ja bardzo polecam👍

Hej, dziś przychodzę do Was z recenzją książki @nikkistcrowe "Thier Vicious Darling" jest to trzeci tom seri zagubionych chłopców czyli retellingu o Piotrusiu Panu ale dla dorosłych tak więc poniższa recenzja ❗może zawierać spojlery do poprzednich części ❗
Oczywiście poprzednie w książki mają już swoją recenzję na moim profilu więc was do nich odsyłam 🤗

Odzyskanie cienia przez Peter Pana przywraca mu pełnię władzy i możliwość korzystania z uciech życia w ciągu dnia. Stan zdrowia Winni i jej zachowanie budzi niepokój chłopców, dodatkowo ciągle chodzi za nią wilk, którego wskrzesiła laguna. Vane jest podejrzliwy, od razu wyczuwa zmianę w Darling. Odkrycie przyczyny stawia jej dalszy los pod znakiem zapytania. Ale nawet ona nie spodziewa się, że w najgorszym momencie to coś uratuje im życie, dzięki niej. Cherry zaciska zęby aby prawda nie wyszła na jaw. Zazdrosna o pozycję rywalki, która odebrała jej uwagę i uwielbienie czterech najważniejszycyh w Nibylandii, zmuszona jest opuścić wyspę i wrócić do brata-Haka.

W okolicy pojawiają się wrogowie Peter Pana i chcą cień dla siebie, planują zabić jego właściciela i wprowadzić własne rządy. Podstęp rodzi kolejne spiski. Strategia niby wspólna dla wszystkich, każdy chce jednak ugrać cos dla siebie.

Uważam że jak narazie trzeci tom jest jednym z najlepszych ♥️
Już nie mogę się doczekać aż przedstawię wam co dzieje się w 4 tomie 🤭 książki napewno są warte uwagi i dla fanów mroczniejszych romansów połączonych z fantastyką jak najbardziej polecam ❤️🔥

4.5/5⭐

Odzyskanie cienia...

Trzeci tom za mną... no tu już mamy więcej normalnej fabuły, ale gdyby od samego początku był większy nacisk na nią, na ten wykreowany świat i postacie to mogłabym to bardziej docenić. Nagle dostajemy tyle informacji o tym świecie, a i tak nie mamy o niczym pojęcia. No cóż, zobaczymy co się wydarzy i co nam zaoferuje 4. tom, bo powróciła ONA i może bardzo namieszać

747 użytkowników ma tytuł Their Vicious Darling na półkach głównych
162 użytkowników ma tytuł Their Vicious Darling na półkach dodatkowych