Jeszcze Raz

- Jeszcze Raz
- Jeszcze Raz
- 2022-05-27
- 2022-05-27
Po bolesnych przejściach Adrianna decyduje, że nie chce więcej kochać ani tęsknić. To postanowienie zaczyna upadać, kiedy na jej drodze staje Piotr. Chociaż przy nim jej zmysły na nowo budzą się do życia, ona i tak wybiera wyjście, które zna lepiej - ucieczkę. On jednak ani myśli odpuścić, jakby nie rozumiał słowa "nie". Tak zaczyna się ich burzliwa relacja. Piotr jest zdeterminowany i przede wszystkim... pomysłowy. Zdeterminowany, bo nie poddaje się, nawet gdy jego ukochana chwilę po zrobieniu kroku do przodu stawia dwa do tyłu. Pomysłowy, bo codziennie znajduje nowy sposób, by zdobyć jej serce.
Czy Ada pozwoli Piotrowi wkroczyć w jej życie? Czy mimo bolesnej przeszłości spróbuje zacząć jeszcze raz?
Kup Jeszcze Raz w ulubionej księgarni
- 2025 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jeszcze Raz
Bardzo trudna i smutną, ale mimo to wciąga jak wir w morzu. Polecam
Bardzo trudna i smutną, ale mimo to wciąga jak wir w morzu. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka tylko denerwowało mnie ten brak zrozumienia emocji i postepowania bohaterki. Później jak tajemnica wyszła na jaw to niewyobrazalny szok. Bardzo polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoznałam już pióro autorki przy historii ‚(Nie) żenię się’ i byłam nim zachwycona, więc sięgnęłam po jej debiut.
On jest uparty i bardzo cierpliwy, a ona trzyma go na dystans i robi wszystko by go zniechęcić do siebie.
Ich powolna, ale namiętna relacja trzyma w napięciu, budując słodko-gorzkie napięcie. Jedno jest pewne, będziecie współczuli Adzie i złościli się na nią, ale finalnie będziecie jej kibicować. Będziecie podziwiać Piotra za determinację i cierpliwość. Czuje się sponiewierana i zachwycona jednocześnie tą historią. Zostanie ze mną w pamięci na długo.
Polecam :-)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo piękna i wzruszająca opowieść, która porusza serce. Choć nie jestem fanką powolnego rozwoju relacji, zakochałam się w tej historii. Bohaterowie pasują do siebie idealnie jak dwie połówki jabłka.
On jest uparty i bardzo cierpliwy, a ona trzyma go na dystans i...
Bohaterka mnie drażniła. Jakoś trudno mi uwierzyć, że ludzie mogą się w ten sposób zachowywać. A on? Ideał, jakich nie ma. Generalnie piękny człowiek, chcesz chociaż kompletnie nierealny. Końcówki można się było spodziewać i w drugim tomie będziemy mieli klasyczną dramę.
Zbyt dużo opisów codziennej pracy, którą można było opisać kilkoma zdaniami zamiast tworzyć całe kilkustronicowe sceny. Tło jest ważne tylko wtedy gdy jest ważne 😁😁😁
Rozbawiło mnie, że bohaterowie jeżdżą z Dąbrowy Górniczej do Zakopanego kilka razy w tygodniu w tę i nazad. Serio? Czy autorka wie jak wygląda jazda do i z Zakopanego, zwłaszcza w tygodniu koło 16:00-17:00?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZbyt dużo opisów codziennej pracy, którą można było opisać kilkoma zdaniami zamiast tworzyć całe...
Trudno się oderwać od czytania. Książka pełna wzruszeń.
Trudno się oderwać od czytania. Książka pełna wzruszeń.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo historia o traumie i nauce życia na nowo w momencie, w którym główna bohaterka już z niego zrezygnowała. Momentami ciężko było mi przebrnąć przez niezdecydowania Adrianna, ale starałam się wykazać się zrozumieniem przez wzgląd na jej przeszłość. Pierwszy tom kończy się w takim momencie, że długo nie trzeba namawiać czytelnika do sięgnięcia po drugi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka, która spodobała mi się w ostatnim czasie. Historia Ady, która dzielnie niesie swój bagaż życiowy, odnosi sukcesy zawodowe, ale unika kontaktów z ludźmi. Poznaje na firmowym przyjęciu Piotra i powoli zaczyna się ta historia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka wywołuje skrajne emocje. I wbrew pozorom jest dość smutna i poruszająca. Opowiada o kobiecie po przejściach i o tym jak stopniowo podejmuje próbę powrotu do normalności
Książka jest momentami trudna, czasem wkurzająca, a czasem wzruszająca.
To nie jest lekkie romansidło, to raczej coś co odrobinę zmusza do zastanowienia się nad kolejami losu.
Ps. Jeśli decydujecie się ją przeczytać od razu załatwcie sobie drugi tom. I raczej wolny weekend na czytanie ;)
Ps2. Jeśli ktoś ma zły czas, smuteczki, stany depresyjne nie czytajcie tej książki.. jest spora szansa na wahania nastrojów czy huśtawkę emocjonalną... książka zapewnia karuzelę nastrojów i momentami jest dość dołująca. Aczkolwiek są też i pozytywne elementy. Nie mniej jednak odbiór niektórych wątków może być różny, w zależności od nastroju czytającego.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest momentami trudna, czasem wkurzająca, a czasem wzruszająca.
Ps. Jeśli...
Niezbyt ładnie opakowana przemoc psychiczna. Naprawdę szokuje mnie ilość pozytywnych ocen tej książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie dziwna relacja między dziwną Adą i jeszcze dziwniejszego Piotra. Chciałabym i boję się i tak w kółko. .