Noc, która zmieniła wszystko

Okładka książki Noc, która zmieniła wszystko autora Nathalie K. Flower, 9788396474483
Okładka książki Noc, która zmieniła wszystko
Nathalie K. Flower Wydawnictwo: Nathalie K. Flower literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2023-05-19
2023-05-19

Kup Noc, która zmieniła wszystko w ulubionej księgarnii

Oceny książki Noc, która zmieniła wszystko

OPINIE i DYSKUSJE o książce Noc, która zmieniła wszystko

Na półkach: , , , , , ,

"Zdałem sobie sprawę, że bez tych drobnych gestów, nie ma tych wielkich"
Autorka tym razem przedstawia nam oczami mężczyzny swój punkt widzenia na swoje małżeństwo. Ten punkt widzenia zmienia się z bardzo negatywnego z przed nocy, która zmieniła wszystko, do bardzo pozytywnego po nocy, która zmieniła wszystko. A sama "Noc, która zmieniła wszystko" uświadomiła Tomkowi, że łatwo jest się zakochać, trudniej jest być godnym tej miłości. Przekonał się na własnej skórze, że trzeba nad nią pracować każdego dnia, do końca życia. Niestety ludzie się poddają i tracą wszystko.
Tomek również się poddał, ale obudził się na czas dzięki "Jestem Ruda czynię cuda", którą spotkał w lesie.

"Zdałem sobie sprawę, że bez tych drobnych gestów, nie ma tych wielkich"

Trochę mnie poskładała ta książka. Akurat jestem na zakręcie i była mi potrzebna. Często się gubiłam w tym co przed a co po, taki groch z kapustą. Tylko dlatego moja ocena to 7 a nie 8 gwiazdek.

Historia małzeństwa, których wiele. Małzenstwa, które przecież jest ze sobą ze względu na łaczaca ich miłość, ale umiejętnie się teraz zwalczają. Zobaczenie tego z boku daje bardzo dużo do myślenia. Polecam

298 użytkowników ma tytuł Noc, która zmieniła wszystko na półkach głównych
49 użytkowników ma tytuł Noc, która zmieniła wszystko na półkach dodatkowych

Nathalie K. Flower
Nathalie K. Flower
Zastanawiam się, co może napisać o sobie początkująca pisarka, aby było ciekawie. Kim jestem? Będę pisać tak, żeby pokazać swoje walory, jako (przyszłego) pisarza. Jestem pracownikiem Galerii Sztuki (tutaj zdarza mi się pisać artykuły do gazet na temat naszych wystaw). Dodatkowo od jedenastu lat pracuję jako dekoratorka ślubna (jestem w ciągłym kontakcie z bardziej lub mniej zakochanymi – wstyd się przyznać, ale czasami obstawiam, ile dane małżeństwo przetrwa),Jestem matką czwórki dzieci (czyli muszę co nieco wiedzieć na temat seksu i relacji między kobietą, a mężczyzną, a przede wszystkim są moje książki),Kocham nie tylko swojego męża (niedawno się dowiedział, że moją drugą miłością jest pisanie). A poza tym: Mam 35 lat, jako 6-latka w czasie wróżb andrzejkowych wywróżyłam sobie, że zostanę pisarzem. Ta myśl kiełkowała w głowie przez lata, potem zrodził się pomysł. Uwielbiam pisać i myślę, że znalazłam już swoją zawodową ścieżkę, z której już nigdy nie zboczę. Przeczytałam mnóstwo książek o tematyce erotycznej. Jedne były lepsze, drugie gorsze. Moja książka to erotyk w wersji soft – nie ma tam słownictwa typowego dla rynsztoku, ani też opisów rodem z fotela ginekologicznego. Ma być tak, żeby czytelnik czytał, a przy tym czuł bicie serca, drżenie z emocji i chciał więcej.

Cytaty z książki Noc, która zmieniła wszystko