- popularnonaukowa
- e-book
- Kaskadowanie celów przy użyciu metody Hoshin Kanri. Praktyczny przewodnik po tym, jak w prosty i efektywny sposób wyznaczyć i kaskadować cele
- 2021-05-18
- 2021-05-18
- 58 min.
Nie wystarczy wyznaczyć sobie tylko ambitne cele, aby osiągnąć zakładane wyniki. Należy również określić właściwe priorytety, które będą opisane odpowiednimi wskaźnikami.
Strukturalne podejście do wyznaczania celów i ich kaskadowania zapewnia właśnie metoda hoshin kanri, która równocześnie rozwiązuje problemy występujące w komunikacji między działami przedsiębiorstwa.
W swojej pracy często spotykałem się z sytuacjami, w których wskaźniki jednego z działów wpływały negatywnie na wskaźniki drugiego, co po wdrożeniu tej metody nigdy więcej nie powtórzyło się, poprawiając przy okazji relacje pomiędzy skonfliktowanymi działami., Widziałem także firmy, nie posiadające żadnego strukturalnego podejścia do wyznaczania celów i ich kaskadowania, które po zastosowaniu tej metody notowały wzrosty większe o ok. 20% w stosunku do poprzednich lat.
Siłą i największą zaletą hoshin kanri jest jej prostota. To ona pomaga ją zrozumieć bardzo szybko każdej osobie w organizacji, co jest kluczowe w przypadku kaskadowania celów do poziomu pojedynczego pracownika.
Doświadczenia związane z tą metodą, które zebrałem przez siedemnaście lat pracując w działach ciągłego doskonalenia i później nimi kierując nimi, zawarłem w tej książce. Znajdziesz w niej same praktyczne porady i rozwiązania, które stosuję do dzisiaj w każdej firmie bez względu na jej wielkość. Chociaż ta książka ma tylko 50 stron, mam nadzieję, że będzie ona dla Ciebie dużą wartością.
Kup Kaskadowanie celów przy użyciu metody Hoshin Kanri. Praktyczny przewodnik po tym, jak w prosty i efektywny sposób wyznaczyć i kaskadować cele w ulubionej księgarni
Oceny książki Kaskadowanie celów przy użyciu metody Hoshin Kanri. Praktyczny przewodnik po tym, jak w prosty i efektywny sposób wyznaczyć i kaskadować cele
5 użytkowników ma tytuł Kaskadowanie celów przy użyciu metody Hoshin Kanri. Praktyczny przewodnik po tym, jak w prosty i efektywny sposób wyznaczyć i kaskadować cele na półkach głównych- Chcę przeczytać 4
- 2021 1
- Polscy autorzy 1
- Poradniki 1
Tagi i tematy do książki Kaskadowanie celów przy użyciu metody Hoshin Kanri. Praktyczny przewodnik po tym, jak w prosty i efektywny sposób wyznaczyć i kaskadować cele
Cytaty z książki Kaskadowanie celów przy użyciu metody Hoshin Kanri. Praktyczny przewodnik po tym, jak w prosty i efektywny sposób wyznaczyć i kaskadować cele
Dodaj cytat z książki Kaskadowanie celów przy użyciu metody Hoshin Kanri. Praktyczny przewodnik po tym, jak w prosty i efektywny sposób wyznaczyć i kaskadować cele
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kaskadowanie celów przy użyciu metody Hoshin Kanri. Praktyczny przewodnik po tym, jak w prosty i efektywny sposób wyznaczyć i kaskadować cele