Gildia Zabójców

Okładka książki Gildia Zabójców autora Małgorzata Stefanik,
Okładka książki Gildia Zabójców
Małgorzata Stefanik Wydawnictwo: Papierowy Księżyc Cykl: Gildia Zabójców (tom 1) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Gildia Zabójców (tom 1)
2021-06-30
2021-06-30

Kup Gildia Zabójców w ulubionej księgarnii

Oceny książki Gildia Zabójców

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gildia Zabójców

Książka jest bardzo ciekawa i wciągająca, jednak za bardzo zmyślone było to jak bohaterka po pół roku pod ziemią z ranami na plecach wyszła jakby się nic nie stało.

Dnf

Dnf

Książka może się spodobać nastoletnim czytelnikom. A tak to okropna nuda. W fabule mało co się dzieje. Jak na zabójczynię, główna bohaterka mało zabija. I do tego ma zasady i miłosierdzie. Strasznie żenujące. Mówienie, że książka jest brutalna, to jak mówienie za dużo i to nieprawdę. Miałam wrażenie, że imiona nie pasują do przedstawianych postaci. Kiedy mamy opis sprawy, pojawiały się niepotrzebne wstawki, jak, o nie Alyssa nie ma koca albo pije kawę i ją opisuje. Nie wiem po co. To rujnuje immersje i nie skupiamy się na głównej, jak się wydaje sprawie w książce, tylko na tym, że głównej postaci - księżniczce (bo tak często o niej myślałam) jest zimno. Marny zabójca, nie dostosowuje się do sytuacji i marudzi. Po za tym, za dziewczyną podąża grupa chłopców, co wydaje się marzeniem dla niej, a w książce jest po prostu żenujące. A i szuka przybranego brata, miejscami miałam wrażenie, że fabuła o tym zapomina i opisuje nieważne rzeczy, jakieś wypady na imprezy i momenty bliskości z chłopcami. Słabo jak na Gildię ZABÓJCÓW.

574 użytkowników ma tytuł Gildia Zabójców na półkach głównych
112 użytkowników ma tytuł Gildia Zabójców na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Gildia Zabójców