How the King of Elfhame Learned to Hate Stories

- fantasy, science fiction
- Okrutny książę (tom 3.5)
- 2020-11-24
- 2020-11-24
- angielski
Return to the captivating world of Elfhame with this illustrated addition to the New York Times bestselling Folk of Air trilogy that began with The Cruel Prince, from award-winning author Holly Black.
Once upon a time, there was a boy with a wicked tongue. Before he was a cruel prince or a wicked king, he was a faerie child with a heart of stone. #1 New York Times bestselling author, Holly Black reveals a deeper look into the dramatic life of Elfhame's enigmatic high king, Cardan. This tale includes delicious details of life before The Cruel Prince, an adventure beyond The Queen of Nothing, and familiar moments from The Folk of the Air trilogy, told wholly from Cardan's perspective. This new installment in the Folk of the Air series is a return to the heart-racing romance, danger, humor, and drama that enchanted readers everywhere. Each chapter is paired with lavish and luminous full-color art, making this the perfect collector's item to be enjoyed by both new audiences and old.
Kup How the King of Elfhame Learned to Hate Stories w ulubionej księgarni
Oceny książki How the King of Elfhame Learned to Hate Stories
4254 użytkowników ma tytuł How the King of Elfhame Learned to Hate Stories na półkach głównych- Przeczytane 2 579
- Chcę przeczytać 1 632
- 2021 75
- 2022 50
- Fantastyka 45
- Fantasy 41

OPINIE i DYSKUSJE o książce How the King of Elfhame Learned to Hate Stories
Całkowicie zbędna książka. Po super trylogii miałam nadzieję, na coś dużo lepszego. W dodatku narracaj stała się infantylna. Przynajmniej jest krótka i szybko się czyta się nie mam poczucia, że zmarnowałam dużo czasu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNapisana i wydana w stylu klasycznej bajki dla dzieci. Takiej z mojego dzieciństwa z pięknymi rysunkami na połowę strony i zdobieniami. Chociaż do rysunków mam pewne zastrzeżenia, są wykonane w pięknym stylu, kreskowane, rysowane ale niezgodne z tym co wiemy o wyglądzie postaci. Na pewno jest to bardzo przyjemne uzupełnienie, całkiem różne od trylogii ze względu na swoją baśniowość, która jest bardzo urokliwa i odpowiednio zagadkowa.
Napisana i wydana w stylu klasycznej bajki dla dzieci. Takiej z mojego dzieciństwa z pięknymi rysunkami na połowę strony i zdobieniami. Chociaż do rysunków mam pewne zastrzeżenia, są wykonane w pięknym stylu, kreskowane, rysowane ale niezgodne z tym co wiemy o wyglądzie postaci. Na pewno jest to bardzo przyjemne uzupełnienie, całkiem różne od trylogii ze względu na swoją...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to6.5
6.5
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka nic nie wnosi do serii, jednak czytało się ją bardzo przyjemnie. Jeśli ktoś lubi Cardana to warto przeczytać, bo jest tutaj głównym bohaterem i możemy dowiedzieć się nieco więcej o jego życiu. Całość zdobią piękne ilustracje, wydanie jest po prostu cudowne. Polecam 💗
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWedług mnie kompletnie niepotrzebne, nudne i widać, że pisane trochę na siłę, aby zbić jeszcze trochę kasy na popularnej serii i lubianym uniwersum.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMini recenzja:
Mini recenzja:
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrylogia o okrutnym księciu przede mną. Potraktowałam tą powieść graficzną jako wstęp, wprowadzenie do historii. Choć są tam pokazane różne wydarzenia to myślę, że dobrze się stało, że na nią trafiłam. Śliczne ilustracje, bardzo ładnie wydanie, a same opowiadania wciągają. Zachęciłam się do przeczytania całej serii. To mój plan na nowy rok.
Książka na 2-3 godzink.
By dowiedzieć się więcej zapraszam do przeczytania historii, która dzieje się po trylogii "Okrutny książę". Warto poświęcić te kilka chwil, by jeszcze raz poczuć ten ogień, jakim pali relacja tych dwojga.
Książka na 2-3 godzink.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękne ilustracje, trochę przeszłości Cardana i tego jak postrzegał Jude. Dostajemy tutaj troszkę historii widzianej oczami tego złego bohatera, na jakiego chce się kreować Cardan.
Świetne uzupełnienie historii, polecam serdecznie :)
Świetne uzupełnienie historii, polecam serdecznie :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPięknie wydana książka, ilustracje bardzo przyciągają wzrok. Napisana zgrabnie, można spokojnie przeczytać ją w jeden wieczór. Szkoda, że jest taka krótka. Chętnie przeczytałabym szersze rozwinięcie perspektywy Cardana. I dowiedziała się w końcu, dlaczego nie znosił baśni, bo po tej książce mogę się tego jedynie domyślać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIlustracje są absolutnie przepiękne. Czułam się jakbym znowu była dzieckiem i czytała baśń, jednak ta jest skierowana dla dorosłych. Przyjemnie się czytało i miło było zobaczyć życie Cardana przed Jude. Nie wnosi za dużo ale jest zdecydowanie lepsza niż nowela o siostrach. Jedna gwiazdka więcej za ilustracje