Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium

Okładka książki Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium autora Aneta Wybieralska, 9788382192476
Okładka książki Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium
9788382192476

Kup Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium

Tytuł, a jakże chwytliwy. Niestety tylko tyle. Oprócz opisów kilku rzeczy prozaicznych i momentami dość ciekawego języka, dużo wątków poruszanych jest zbędnie. Niestety też są one nazbyt rozwlekane i nic nie wnoszą. Opisu biegunki głównej bohaterki nie będę komentował...

Zawsze interesowałam się światem tajnych służb, a szczególnie, jeśli dotyczyło to kobiet! To pierwszy tom książki- za mną już oba tomy, ale zacznę od recenzji pierwszej.

IG: Czytomanka

👉 Agnieszka zawsze interesowała się służbami specjalnymi i bardzo chciała w nich pracować. Dostała się do służb za czasów ustroju słusznie minionego pomijaną przy podwyżkach, premiach, awansach na wyższe stopnie, w najlepszym razie traktowaną jak wyrobnica lub maskotka łagodząca obyczaje, w najgorszym – narażona na molestowanie i mobbing.

👉 Książka mnie zawiodła, myślałam, że będzie dużo więcej wątków poświęconych pracy kobiet w służbach, a było napisane wszystko prostym językiem, ale niezbyt wciągającym. Bohaterowie też nie byli zbyt wyraźni, jednak udało mi się przeczytać całą książke i nawet drugi tom, jednak bez większych emocji.

❗ Ocena: 5/10

IG: Czytomanka

Tytuł , podtytuł i okładka sugerowała, że nie będę się przy tej książce nudzić. Czekałam, że rozwini się akcja i nie doczekałm się. Na pewno daruję sobie następny tom, szkoda czasu.

28 użytkowników ma tytuł Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium

Aneta Wybieralska
Aneta Wybieralska
Jest wrocławianką, absolwentką kierunków humanistycznych, prawniczych i ekonomicznych uczelni we Wrocławiu, Warszawie, Łodzi i Krakowie. Przez większość życia zawodowego związana była z resortem spraw wewnętrznych. Pasje artystyczne i podróżnicze usiłuje realizować jako pilot wycieczek zagranicznych i namiętny bywalec polskich sanatoriów, również publicznych. Lubi akweny oraz góry, jak i niektóre doły. (oczywiście poza tymi swoim)i. Przed rodziną i znajomymi zadebiutowała niewydaną jeszcze powieścią obyczajową, stworzoną jako prezent urodzinowy dla przyjaciółki. Drukiem ukazały się dotychczas cztery książki, z założenia komedie obyczajowe: Sanatoryjny romans z inspiracją (2017),Pozdrawiam z demoluda (2018),Garnitur na słupie (2019),Komu sznur wisielca?. (2020). W wydawnictwie na wydanie czeka piąta książka: Officium. Pierwszy tom trylogii “Tajne blizny”, traktującej o pracy kobiety w polskich służbach specjalnych.

Cytaty z książki Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium

Aneta Wybieralska Tajne blizny. O czym milczę od lat. Tom 1 Officium Zobacz więcej