Ojciec – strażnik rodziny

- poradniki dla rodziców
- 2021-01-01
- 2021-01-01
- 9788395201578
Mam dla ciebie wspaniałą wiadomość: praktycznie każdy może zostać dobrym ojcem! Każdy normalny mężczyzna, wyposażony w pewną dozę rozsądku i zdolności do poświęcenia, może dobrze wychować swoje dzieci. Wiem to, ponieważ widziałem to wiele razy na własne oczy. James Stenson
W książce „Ojciec – strażnik rodziny” James Stenson przekonuje nas o tym, jak potężny i wyjątkowy jest wkład ojców w życie rodziny. Swoje doświadczenie autor czerpie z ponad dwudziestu lat pracy z rodzinami w szkołach dla chłopców, które pomagał założyć. Jako dyrektor miał on okazję blisko poznać setki rodzin – śledził ich życie rodzinne, obserwował, jak dzieci rozwijają się i dorastają, jak bardzo często – choć nie zawsze – odnoszą sukcesy. Poprzez niezliczone rozmowy z ojcami i matkami, starał się odnaleźć to, co wyróżniało rodziców odnoszących sukcesy w wychowaniu swoich dzieci. Co łączy takich rodziców? W jaki sposób odnieśli sukces? I najważniejsze: czego inni rodzice mogliby się od nich nauczyć?
To właśnie ta mądrość ojcostwa jest głównym tematem książki. Autor opisuje między innymi przeszkody, na jakie napotykają dzisiaj ojcowie chcący dobrze wypełniać swoją misję, i mówi o tym, jak przeszkody te pokonać. James Stenson pokazuje, jak ojcowie odnoszący sukcesy radzą sobie ze swoimi dziećmi w różnych obszarach życia: przestrzeganiu zasad rodzinnych, dyscyplinie, edukacji, sporcie, rekreacji i mediach elektronicznych oraz jak na co dzień tworzą zgrany zespół ze swoimi żonami. Krótko mówiąc, książka ta to przewodnik, który pomoże każdemu ojcu wypełnić bardzo poważny obowiązek – obowiązek bycia strażnikiem rodziny.
Kup Ojciec – strażnik rodziny w ulubionej księgarni
Oceny książki Ojciec – strażnik rodziny
27 użytkowników ma tytuł Ojciec – strażnik rodziny na półkach głównych- Chcę przeczytać 15
- Rozwój osobisty 1
- Ebook 1
- Wersja papierowa 1
- Nie ma w naszej bibliotece 1
Tagi i tematy do książki Ojciec – strażnik rodziny
Cytaty z książki Ojciec – strażnik rodziny
Jeśli dzieci nie mają bohaterów, podążają za błaznami.
Twoje dzieci nie staną się dorosłe wtedy, kiedy będą potrafiły wziąć za siebie odpowiedzialność. Osiągną dorosłość wówczas, gdy będą chciały...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ojciec – strażnik rodziny
W książce widoczny kompletny brak wiedzy na temat rozwoju psychicznego dzieci i młodzieży, szkodliwe porady wychowawcze niezgodne ze współczesna nauką.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDaje 7. Pewnie gdybym był ojcem 15 lat temu dałbym 10 :p Z książki trzeba czytać między wierszami ;)