I przemówiły ludzkim głosem

Jagna Kaczanowska Wydawnictwo: W.A.B. literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2020-10-28
2020-10-28
Zbliża się Boże Narodzenie, czas radości, miłości i rodziny. Niestety, nie dla wszystkich. W rodzinie po przejściach pojawia się karp na wigilię. Czy trafi na stół, czy uda się go ocalić? Małemu śmiertelnie choremu dziecku umiera świnka morska. Czy rodzicom uda się mistyfikacja z podmianą zwierzątka? W życiu dwóch kobiet – młodej i starej namieszają w Wigilię dwa koty, a właściciel sklepu zoologicznego dostanie pod opiekę osła z żywej stajenki.

Kup I przemówiły ludzkim głosem w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Wyróżniona opinia i

I przemówiły ludzkim głosem

1860 1542

Oceny książki I przemówiły ludzkim głosem

OPINIE i DYSKUSJE o książce I przemówiły ludzkim głosem

Świątecznie wzruszająca i cudowna książka o relacjach ludzi ze zwierzętami - tym razem cudowna dosłownie, ponieważ pełna jest świątecznych cudów😍❤️
Zaś staje się ona jeszcze piękniejsza, gdy jest czytana właśnie podczas Świąt Bożego Narodzenia.

Zbliża sie Boże Narodzenie, czas radości, miłości i bliskości. Niestety, nie dla wszystkich. W rodzinie po przejściach pojawia sie karp na wigilię. Czy trafi na stół, czy też zostanie ocalony?
Małemu, śmiertelnie choremu chłopcu umiera chomik. Czy rodzicom uda się mistyfikacja z podmianą zwierzątka?
W życiu dwóch kobiet z dwóch różnych światów namieszają w Wigilię dwa koty
Z kolei właściciel sklepu zoologicznego dostanie pod opiekę osła z żywej stajenki .

W życiu dwóch kobiet z dwóch różnych światów namieszają w Wigilię dwa...

Jedyny świąteczny audiobook przesłuchany w grudniu. Skończyłam go jakoś na początku miesiąca i teraz (30.12) już niewiele z niego pamiętam... Totalnie nie zapadł mi w pamięć, a kiedy go czytałam nie towarzyszyły mi jakieś większe emocje. Z racji tego, że go prawie nie pamiętam, wstrzymam się z ocenianiem i nie wystawię mu żadnej oceny... ; )

411 użytkowników ma tytuł I przemówiły ludzkim głosem na półkach głównych
116 użytkowników ma tytuł I przemówiły ludzkim głosem na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki I przemówiły ludzkim głosem

Jagna Kaczanowska
Jagna Kaczanowska
Jagna Kaczanowska - psycholog i dziennikarka miesięcznika „Twój Styl”. Mieszka z rodziną pod Warszawą. Ma trzy psy, trzy koty i konia. W czasie wolnym uwielbia czytać i zajmować się ogrodem, w którym hoduje historyczne odmiany róż i kilkadziesiąt odmian peonii. Wspólnie z Justyną Bednarek napisała trzy tomy uwielbianej przez czytelników serii „Ogród Zuzanny” oraz powieści „Okruchy dobra”, „Galopem po szczęście” i „Gorsza siostra”, które ukazały się nakładem Wydawnictwa W.A.B.

Dorzuć mnie do prezentu Agnieszka Błażyńska
Dorzuć mnie do prezentu
Agnieszka Błażyńska
Dzień dobry w #instapiąte jak wami mija dzisiejszy dzień? Mi dość dobrze 😊 Książka pt." Dorzuć mnie do prezentu " Pani @blazynskaagnieszka jest świetna. Na początku myślałam że będzie to opowieść o jednej grupie bohaterów, okazało się jednak że tak nie jest. Przyznam się bez bicia że nie czytałam opisu z tyłu okładki, po propstu stwierdziłam że pójdę na żywioł. Książka opowiada o teraźniejszości czyli o tym co dzieje się aktualnie, chodzi mi tutaj o wirusa który panuje na całym świecie. Mamy pokazany tutaj okres przedświateczny jak i pierwsze dni świąt Bożego Narodzenia. Każda z histori jest inna i opisywana przez inne osoby ale zawsze zaczyna się praktycznie na począrku grudnia a kończy w święta. Fajne jest to że autorka w każdym rozdziale wplątywała osoby z poprzednich i z każdą kartką wiedziałam coraz więcej. Bardzo ale to bardzo dobrze mi się ją czytało, szkoda tylko że tak szybko się skończyła. Chciała bym bardzo podziękować wydanictwu @wielkalitera za egemplarz do recenzji. Ps. Świeczuszka z @sklepikzpokatnej ❤ #piatek #dziendobry #goodmorning #sklepikzpokątnej #wielkalitera #agnieszkabłażyńska #świece #świątecznaksiążka #święta #śnieg #bookstagram #bookstagrammer #bookstagrampl #bookcouple #bookpic #instabook #książki #czytambolubie #czytaniejestsexy #kochamksiążki #ksiazkoholizm #ksiazkoholik #ksiazkoholiczka #ksiazkowelove #mariolaczyta #mariolaiksiazki #recenzja #recenzjaksiazki #czytaniemymnałogiem
Mariola Krzak - awatar Mariola Krzak
Blask choinki Agnieszka Lis
Blask choinki
Agnieszka Lis
„Blask choinki” drugi tom „Serii Świątecznej Agnieszki Lis” jest kolejnym udanym spotkaniem z twórczością Autorki. Książka należy do kategorii literatura obyczajowa i romans oraz do lektur o tematyce świątecznej. Serię czytam zasadniczo w przypadkowej kolejności jednakże nie stwarza to żadnego problemu, bowiem w odpowiednim miejscu przytaczane są wszelkie potrzebne fakty dotyczące losów bohaterów. W mojej ocenie pomysł na fabułę powieści oraz serii jest jak najbardziej trafiony, a historia poprowadzona sprawnie i w interesujący sposób. Fabuła niniejszego tomu osadzona jest w okresie świąt Bożego Narodzenia w Zakopanem gdzie dwie zaprzyjaźnione rodziny spędzają ten najpiękniejszy czas. Jest to opowieść o rodzinie, przyjaźni, życiu codziennym, a także świętowaniu w gronie najbliższych oraz przyjaciół. Opowieść ukazuje jak ważną rolę pełni rodzina i jak ogromne daje wsparcie, bowiem pomimo licznych zawirowań i różnorodności, rodzina oraz przyjaciele dają niezmierzoną siłę do przetrwania. Jak przebiegały losy bohaterów, zainteresowanych odsyłam do kart powieści. Moim zdaniem Autorka świetnie wykreowała bohaterów, którzy są wyraziści i charakterystyczni, pomimo że czasami odrobinę denerwujący czytelnika. Natomiast dialogi są bardzo dobrze skonstruowane oraz z humorem. Ponadto lekkie pióro Pani Agnieszki sprawia, że książkę czyta się płynnie i szybko. Jest to spokojna książka, bez gwałtownych zwrotów akcji, aczkolwiek można przyjemnie spędzić czas i zrelaksować się. Polecam tę lekturę dla fanów świątecznej scenerii oraz mało dynamicznych historii.
Katarzyna - awatar Katarzyna
oceniła na72 miesiące temu
Sztuka dawania prezentów Anna Szczęsna
Sztuka dawania prezentów
Anna Szczęsna
„Nie chodziło o to, żeby prezenty były kosztowne. Sztuką było wybrać tę jedną rzez, na której obdarowanemu naprawdę zależało, nawet jeśli wcześniej nie do końca sobie to uświadamiał.” Czy nie w tym jest najwięcej magii świąt? By otrzymać coś, czego nie oczekujemy, a co na dłuższą metę przynosi nam najwięcej radości? Bo czym tak naprawdę byłoby otwieranie prezentów pod choinką, gdybyśmy kilka tygodni, a może nawet miesięcy wcześniej przekazali bliskim listę rzeczy, których po nich oczekujemy? Często mylimy święta z drugimi obchodami urodzin, kiedy myślimy, że dobrze wiemy co jest dla nas przydatne. A przecież chodzi o element zaskoczenia. W tym skryta jest magia świąt. W tym jest jej czar. „Przez rozświetlone okno widziała choinkę i dała się na chwilę porwać temu uczuciu, które pamiętała z dzieciństwa. Niecierpliwość podszyta radością, ale i lękiem.” Święta spędzone w obcym miejscu nie zawsze okazują się czymś, co działa. Kiedy więc Lucyna otrzymuje w spadku dom na odludziu, otoczony lasem, gdzie większość technologi nie działa bez zwyczajny brak zasięgu, pierwsze, co przychodzi jej do głowy to święta rodzinne. Pragnie je spędzić z wszystkimi czterema córkami, choć zdaje sobie sprawę z tego, że nie dogadują się między sobą najlepiej. Siostrzana miłość nie zawsze jest tym, co występuje w rodzinach, bo i nie każdy jest idealny. W końcu nie żyjemy w idealnym świecie. „Przeżywali wyjątkowe święta i to nie tylko ze względu na miejsce, ale i z powodu aury. Pamiętała takie Boże Narodzenie z dzieciństwa, tęskniła za nimi, za śniegiem i mrozem i ślizgawkami.” Czy jednak te wyjątkowe święta pozostaną takie, gdy Lucyna musi wyjawić dzieciom sekret zmarłego ojca? Czy staną się sobie bliżsi? Czy pojednają się za sprawą tego migoczącego światełkami choinkowymi blasku? Jakich niespodzianek mogą się spodziewać po własnej matce? Czego jeszcze nie dowiedzieli się za życia ojca? „W tym roku rzeczywistość siłą wdarła się do ich rodziny i wstrząsnęła nią. Zmusiła, by zmierzyli się z sekretami, skrywanymi żalami i pretensjami.” To prawda. Życie przynosi nam co roku prezenty pod choinkę i czasem zdarza się, że największym z nich jest zwykła, choć wcale nie nie taka zwyczajna, rzeczywistość. Bo nie da się ukryć, że to życie potrafi zaskoczyć nas bardziej niż kreatywność członków rodziny w doborze prezentów. Zupełnie jakby wszechświat obserwował każdego z nas z osobna i wszystkich razem kolektywnie i to on wyznaczał, co nam się należy. Co jesteśmy w stanie udźwignąć nie łamiąc sobie przy tym karku albo kości nawzajem.
Iwona Lustofin - awatar Iwona Lustofin
Ostatni rozdział Katarzyna Kalista
Ostatni rozdział
Katarzyna Kalista
Jest to książka o pisaniu, które leczy duszę. Katarzyna Kalista w swojej poruszającej debiutanckiej powieści pokazuje, że słowa mają moc – nie tylko by opowiadać historie, ale przede wszystkim by leczyć. Główna bohaterka, Olga, po trudnym rozwodzie odnajduje ukojenie w pisaniu. To właśnie poprzez tworzenie własnej powieści zaczyna rozliczać się z przeszłością, wyciągać bolesne wspomnienia na światło dzienne i na nowo układać swoje życie. Pisanie staje się dla niej rodzajem terapii – sposobem na odzyskanie kontroli i znalezienie siebie na nowo. Poznajemy też Olę – bohaterkę powieści Olgi, prowadzącą księgarnio-kawiarnię, której życie zostaje wywrócone do góry nogami po telefonie od dawnego partnera. W tej podwójnej narracji rzeczywistość miesza się z fikcją, a granice między autorką a jej kreacją zacierają się w fascynujący sposób. Czytając „Ostatni rozdział”, miałam wrażenie, że nie tylko śledzę losy bohaterów, ale naprawdę z nimi jestem i wszystko współodczuwam. Olga i Ola – dwie kobiety, które choć istnieją w różnych wymiarach narracji, łączy jedno: poszukiwanie siebie po doświadczeniach, które odcisnęły na nich piętno. Ich historie są pełne tęsknoty, nadziei, bólu i odwagi, by iść dalej mimo wszystko. Olga, z jej kruchą siłą i niepewnością, pokazuje, jak trudne bywa pogodzenie się z przeszłością i otwarcie się na nową miłość. W jej emocjach można się łatwo odnaleźć – zwłaszcza gdy trzeba stanąć twarzą w twarz z własnymi lękami i zranieniami. Z kolei Ola, bohaterka jej powieści, zmagająca się z własnymi demonami, uświadamia, że życie to nie tylko jasne momenty szczęścia, ale także cienie, które trzeba zaakceptować, by móc ruszyć dalej. A jeśli chodzi o męskich bohaterów – Paweł, narzeczony Oli, to postać, którą trudno nie pokochać. Czuły, wspierający, a przy tym niepozbawiony własnych wad i wątpliwości, dzięki czemu jest wyjątkowo autentyczny. To taki facet, który nie tylko wspiera ukochaną w trudnych momentach, ale też potrafi ją rozbawić i dodać otuchy. Myślę, że każda czytelniczka znajdzie w nim wzór partnera, którego pragnie mieć obok siebie. Styl autorki jest przejrzysty i pełen emocji. Czyta się szybko, ale po odłożeniu książki na bok jej historia zostaje z nami na długo. Muszę jeszcze dodać, że bardzo spodobała mi się ta książka w książce. Z chęcią przeczytam inne książki pisane w taki sposób. „Ostatni rozdział” to lektura dla każdego, kto wierzy, że czasem aby zacząć nowy rozdział życia, trzeba najpierw napisać ostatni. 📖 Polecam z całego serca – to nie tylko powieść, ale prawdziwe emocjonalne doświadczenie.
_bbook_lovers_ DNW - awatar _bbook_lovers_ DNW
Grzeszne święta Marta W. Staniszewska
Grzeszne święta
Marta W. Staniszewska K.N. Haner Agata Suchocka Anna Bellon Anna Szafrańska Paulina Świst Agnieszka Siepielska J.B. Grajda Anna Wolf Kinga Litkowiec
Gdy czytam książki tego typu to za każdym razem mam niedosyt. Opowieści są rożne ale mają wiele wspólnego. Jednak najbardziej frustrujące jest to, że są krótkie. 1. "Ki" przez całą krotka opowieść była tylko wzmianka o wielkiej tęsknocie za drugą osobą przy przygotowaniu świątecznej kolacji. Trochę urocza, ale szału nie było. 5/10 2 "Świąteczne przepychanki" - tu zdecydowanie dużo zabawniej bylo niż w pierwszej opowieści. Historia z dziadkami czasami śmieszna, a czasem naciągana. Między głównymi bohaterami mogłoby wydarzyć się coś więcej. 6/10 3. "Lista niegrzecznych" - urocza opowieść, która ma w sobie ogrom świątecznej magii. Jest trochę pikantnie, ale ogólnie to urocza historyjka. 7/10 4. "Druga szansa" - 10/10. Tu urocza i namiętna historia, która najbardziej mi się podobała. Rozwijający romans za szybko powstał, po czym nastąpił "wybuchowy" epizod, by później szybko zakończyła się opowieść. Mimo tego chciałabym przeczytać wiecej. Z tej historii mogłoby powstać całkiem fajna ksiażka. 5. "Uwiedzeni smakiem" - kolejna za krótka opowieść o rodzącym się uczuciu z nutką pikanterii. To następną historia, która mogłaby się rozwinąć. 9/10 6. "Zabójcza pomyłka - dosłownie "prawie" zabójcza. Przelotny, przypadkowy romans, który zdarzył się przez pomyłkę. Miało się wrażenie, że główny bohater nie jest zdolny do uczuć i nie może pokochać. Poniekąd tutaj ten romans nie powinien się wydarzyć, ale jednak los bywa przewrotny. Zdecydowanie powinno być c.d.n... 8/10 7. Miłość o smaku ganache- historia, która opowiada, że od przyjaźni do miłości dzieli niewielka granica. Czasem zwykły przypadek sprawi, że w końcu zauważymy, że miłość jest na wyciągnięcie ręki. Szkoda, że ta opowieść była taka krotka. 10/1] 8. Idealne święta - co kolejna to ciekawsza. A ta była urocza, choć krótka. Pokazała, że pozory mylą i trzeba naprawdę dobrze kogoś poznać żeby dowiedzieć się kim jest. 8/10 9. Kurier zawsze puka dwa razy - i znów przypadkowe spotkanie...;),które doprowadziło do uroczych i "gorących" chwil. Spotkanie, które zaowocowało. 10/10 10. BIESz/iCZADY - no i moja ulubiona Świst. Od samego początku widać było charakterystyczny dla tej pisarki humor. Dialogi między bohaterami bawiły do łez. Było też trochę dreszczyku. A przy okazji fajna historyjka o "BIESiCZADACH" :) 10/10 Większość z tych historii to jak słowne zapowiedzi książek :) Zdecydowanie powstałyby z nich całkiem fajne, odrębne opowieści. W prawie każdej z nich wszystko zdarzyło się przypadkiem. Urocze, niektóre z dobrym poczuciem humoru i pełne namiętnych scen książki sprawiły, że zdecydowanie chciałoby się więcej.
Magdalena - awatar Magdalena
oceniła na81 rok temu

Cytaty z książki I przemówiły ludzkim głosem

Nie należy drwić z przeznaczenia. Jeśli się kogoś kocha, jak myśmy się kochali, nie można tego lekceważyć. Posprzeczaliśmy się o jakieś głupstwo i proszę: przez to drogi nam się porozchodziły. A człowiek nie zawsze umie złączyć to, co przez własną głupotę rozłączył".

Rozwiń
Jagna Kaczanowska I przemówiły ludzkim głosem Zobacz więcej

Nawet małe zwierzątko może być dla człowieka nauczycielem- nadziei, wiary w cud, ufności, że ktoś nad nami wszystkimi czuwa i może odwrócić bieg zdarzeń.

Rozwiń
Jagna Kaczanowska I przemówiły ludzkim głosem Zobacz więcej

Nie chciała, żeby sobie odpuszczał, żeby zmarnował wrodzone talenty. Chciała, by się doskonalił – w doskonałości jest klucz do sukcesu.