Sztuka obsługi waginy

Okładka książki Sztuka obsługi waginy autora Andrzej Gryżewski, Jagna Kaczanowska, 9788326840180
Okładka książki Sztuka obsługi waginy
Andrzej GryżewskiJagna Kaczanowska Wydawnictwo: Agora poradniki
poradniki
2022-10-12
2022-10-12

Kup Sztuka obsługi waginy w ulubionej księgarnii

Sztuka obsługi waginy

Oceny książki Sztuka obsługi waginy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sztuka obsługi waginy

Świetna pozycja którą powinna przeczytać każda kobieta i nie tylko. Porusza wiele istotnych tematów, też takie o których w polskim społeczeństwie się nie mówi. Książka napisana w bardzo ciekawy i przyjemny sposób. Lektura była czystą przyjemnością.

Bardzo dobra książka - kompleksowy przegląd tematów dla osób, które zaczynają poznawać swoją seksualność. Dość ogólna, jeśli potrzebujecie zagłębić się szczegółowo w jakiś temat, to raczej to nie będzie to.

Pizda, nie książka (ale jestem zabawna, co nieXD)

Anyway, trochę poważniejsza recenzja, ale nie jakoś bardzo(mam nadzieję)

Przeczytałam ją tylko dlatego, że wyskoczyła mi jej reklama na Instagramie. Z jakiegoś powodu sam tytuł mnie zainteresował (a może po prostu rozbawił, bo czasem mam humor 10-latki i totalnie nie spodziewałam się akurat takiej książki w reklamie)

I w sumie podobała mi się.

Uważam, że sporo osób powinno ją przeczytać albo przynajmniej trochę zagłębić się w temat seksuologii. Niektórzy wypowiadają się bez żadnej wiedzy i myślą, że święty argument „kiedyś tego nie było” zamyka dyskusję, bo automatycznie mają rację

Mimo wartościowej treści przeszkadzał mi jednak sposób, w jaki została napisana.
Czasami też nie zgadzałam się z autorami, ale nie jestem seksuologiem ani specjalistką, więc nie traktuję tego jako głównego zarzutu.

Po prostu… nie wiem
Może chodzi o język? Wiem, że książka miała pokazać, że nie powinno się wstydzić swoich miejsc intymnych, ale styl pisania (tak jak ktoś inny napisał w swojej recenzji rodem z „bloga z 2015 roku”) po prostu mi tu nie pasował.

Mimo niskiej oceny i tak polecam!! I guess

Pizda, nie książka (ale jestem zabawna, co nieXD)

Anyway, trochę poważniejsza recenzja, ale nie jakoś bardzo(mam nadzieję)

I w...

2992 użytkowników ma tytuł Sztuka obsługi waginy na półkach głównych
375 użytkowników ma tytuł Sztuka obsługi waginy na półkach dodatkowych

Okładka książki Sztuka obsługi penisa 2. Nowe wyzwania Andrzej Gryżewski, Przemysław Pilarski
Sztuka obsługi penisa 2. Nowe wyzwania Andrzej Gryżewski, Przemysław Pilarski
Okładka książki Sztuka obsługi penisa Andrzej Gryżewski, Przemysław Pilarski
Sztuka obsługi penisa Andrzej Gryżewski, Przemysław Pilarski
Okładka książki Jak facet z facetem. Rozmowy o seksualności i związkach gejowskich Andrzej Gryżewski, Przemysław Pilarski
Okładka książki Niekochalni. Lęk przed bliskością Andrzej Gryżewski, Sylwia Sitkowska
Niekochalni. Lęk przed bliskością Andrzej Gryżewski, Sylwia Sitkowska
Okładka książki Być parą i nie zwariować Andrzej Gryżewski, Katarzyna Miller
Być parą i nie zwariować Andrzej Gryżewski, Katarzyna Miller
Okładka książki Macho. Instrukcja obsługi Artur Górski, Andrzej Gryżewski
Macho. Instrukcja obsługi Artur Górski, Andrzej Gryżewski
Andrzej Gryżewski
Andrzej Gryżewski
Seksuolog, psychoterapeuta poznawczo-behawioralny (CBT),psycholog, certyfikowany edukator seksualny. Wieloletni współpracownik prof.dr hab. Zbigniewa Lew-Starowicza w Instytucie Seksuologii Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego. Założyciel Gabinetu Psychoterapii Seksualnej "CBTseksuolog". Absolwent Wydziału Psychologii warszawskiej WSFiZ, w zakresie seksuologii klinicznej i sądowej. Aktywny uczestnik krajowych i międzynarodowych konferencji seksuologicznych. Ukończył 4,5 letni kurs podyplomowych studiów Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej (CBT) z elementami terapii psychodynamicznej, pod kierownictwem prof. dr hab. Andrzeja Kokoszki. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego i Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczej i Behawioralnej. Jego praca podlega stałej superwizji. Specjalizuje się w uzależnieniu od seksu (pornografii, płatnego seksu). Stały ekspert w audycjach dotyczących seksualności Radia TokFM, PR Czwórka, PR Jedynka. Regularnie udziela wywiadów na łamach Zwierciadła, Wysokich Obcasów Extra, Shape, jak i internetowych portali informacyjnych: Wirtualna Polska, Onet, Natemat.pl, Zwierciadło.pl .

Sztuka obsługi penisa 2. Nowe wyzwania Przemysław Pilarski
Sztuka obsługi penisa 2. Nowe wyzwania
Przemysław Pilarski Andrzej Gryżewski
Mężczyzn nienawidzących kobiet niestety przybywa. W społeczeństwie szerzy się penisocentryzm. Wiara w viagrę i powszechna dostępność specyfików na potencję, niesie szalenie poważne negatywne skutki. Chemseks robi z ludzi zombie. Coraz ostrzejsza pornografia, jak i łatwa jej dostępność nawet dla nastolatków, prowadzi do zaburzeń, których pozbyć da się tylko w gabinecie specjalisty. Coraz więcej facetów myśli, że dick pic jest świetnym pomysłem na nawiązanie kontaktu. Patriarchat rządzi w Polsce. Wierzenia religijne zakorzeniają się w naszej psychice i blokują relacje. Sami przyznajcie, czy to nie są tematy społeczne? Między innymi o nich właśnie przeczytać można w "Sztuce obsługi penisa 2". Każdą z trzech książek z serii "Sztuka obsługi..." można czytać niezależnie od siebie, jak i swojego wieku, płci, preferencji, statusu, miejsca, pochodzenia... To poradniki tak ważne i potrzebne, że- uwaga!- są polecane nawet w szkółkach przyparafialnych podczas nauk dla narzeczonych! Nie żeby to był jakiś wyznacznik prestiżu czy ważności, ale myślę sobie, że skoro kościół wypiera od zawsze sferę seksualną człowieka, a w tym przypadku, prowadzący takie nauki otwarcie poleca młodym, by kupić, przeczytać i mieć w domu, to jednak coś to znaczy! To jednak jest to jakieś uznanie 😉Poza tym, jakiś czas temu, będąc na imprezie zapytana, co ostatnio czytałam ciekawego, odpowiedziałam, że "Sztukę obsługi penisa". Moi rozmówcy różnej płci, jak i orientacji, rozpoczęli ochoczo wymianę opinii, a raczej zachwytów na jej temat. I jeszcze chyba nigdy nie czułam się tak swobodnie podczas rozmowy o tematyce seksualnej! Polecam serdecznie 👌 @odkrywczamama
Odkrywczamama - awatar Odkrywczamama
oceniła na102 miesiące temu
Partnerstwo bliskości. Jak teoria więzi pomoże ci stworzyć szczęśliwy związek Amir Levine
Partnerstwo bliskości. Jak teoria więzi pomoże ci stworzyć szczęśliwy związek
Amir Levine Rachel Heller
"PARTNERSTWO BLISKOŚCI. JAK TEORIA WIĘZI POMOŻE CI STWORZYĆ SZCZĘŚLIWY ZWIĄZEK" - A.LEVINE, R.HELLER Książka przede wszystkim pozwala zrozumieć style przywiązania. Wyróżniamy 3 - bezpieczny, unikający i lękowy (+mieszany). Rozpoznanie swojego stylu i stylu przywiązania partnera pokazuje nam dlaczego część relacji działa, a inne niekoniecznie. Autorzy krok po kroku charakteryzują style i przedstawiają krótkie kwestionariusze dla czytelnika, aby mógł rozpoznać styl swój i bliskiej osoby. Mimo, że książka opiera się na artykułach, badaniach to nie jest napisana naukowym językiem. Autorzy w przystępny sposób wprowadzają w temat, a jednocześnie na poziomie podstawowym go wyczerpują. Pokazują przykłady z życia różnych osób, dzięki czemu obrazowo łatwiej jest zrozumieć mechanizmy i odnieść je do własnego życia. W książce znajdują się też praktyczne porady i ćwiczenia, co jest świetnym podsumowaniem wiedzy. Dowiedziałam się jakie są tajniki skutecznej komunikacji, jak rozwiązywać konflikty i na jakie sygnały ostrzegawcze zwracać uwagę. Ja już trochę informacji z tej tematyki miałam, ale był to chaos. Dzięki tej pozycji uporządkowałam sobie je w głowie i zrozumiałam, czego chce od relacji. Zdecydowanie warta przeczytania, nie ważne czy jesteś singlem czy w związku. Daj jej szansę i zrozum siebie. Polecam! 9/10⭐
czytnatka - awatar czytnatka
oceniła na918 dni temu

Cytaty z książki Sztuka obsługi waginy

Andrzej Gryżewski Sztuka obsługi waginy Zobacz więcej
Andrzej Gryżewski Sztuka obsługi waginy Zobacz więcej