Miłość doda ci skrzydeł

- komiksy
- Boys Love (Studio JG)
- 神様と飛べない使い (Kamisama to Tobenai Tsukai)
- 2020-05-18
- 2020-05-18
- 2019-08-28
- Anna Koike-Kamińska
Shin to uroczy młodzieniec z ogromnym kompleksem na punkcie rozmiaru swoich... skrzydeł. Jako przedstawiciel rasy boskich posłańców nie ma lekko. Choć wytrwale szkoli się, by zostać przydzielonym na służbę do jednego z bóstw, wciąż jest obiektem drwin, ponieważ nie jest w stanie wznieść się w powietrze. Pewnego dnia dostaje jednak przydział - ma służyć tajemniczemu bóstwu od niedawna rezydującemu na jednej z oddalonych gór. Na miejscu Shin od razu zdaje sobie sprawę, że ma do czynienia z bogiem bardzo niezwykłym, przybierającym nieoczekiwaną formę - wielgachnej, białej i puchatej kuli. Czy naprawdę jest tak niegroźny, na jakiego wygląda?
Tymczasem na okolicznych terenach coraz częściej dochodzi do tajemniczych zniknięć, zarówno bóstw, jak i posłańców. Kto jest odpowiedzialny za te niezwykłe zdarzenia? Czy to możliwe, żeby nowy pan Shina miał z tym coś wspólnego?
Kup Miłość doda ci skrzydeł w ulubionej księgarni
Oceny książki Miłość doda ci skrzydeł
165 użytkowników ma tytuł Miłość doda ci skrzydeł na półkach głównych- Przeczytane 132
- Manga 21
- Mangi 12
- Studio JG 4
- 2020 3
- Posiadane mangi 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłość doda ci skrzydeł
SUPER SUPER, naprawde manga ma sliczna kreske, postacie sa interesujace - tak samo jak fabula; idealna dla osob zaczynajace przygode z mangami bl!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedyś już czytałam mange od tej autorki i było to "Coś między nami". Niestety, było to zbyt dawno, żebym mogła się wypowiedzieć, a wygląda na to, że samą mangę komuś pożyczyłam.
Muszę zwrócić uwagę na śliczną kreskę. I urozmaicone czarne strony, które też widziałam po raz pierwszy.
Podoba mi się zamysł i sposób w jaki przedstawiony jest świat. Tematyka aniołów jest dosyć częstą w fantastyce, jednak nie w ten sposób. Mamy tutaj góry, na których mieszkają Bóstwa. Każde Bóstwo ma swojego posłańca, który musi zadbać o jego czystość i ogólny dobrobyt. Im bliżej góry numer jeden tym jaśniej, a wokół czai się niebezpieczna ciemność która opanuje każde niechlujne Bóstwo. (Dlatego na przykład muszą je czesać.) Anioły też są narażone na ciemność.
Ciekawy zamysł, a w dodatku, mój Boże jaki uroczy! Bóstwo, którym będzie się zajmował główny bohater zmieniać się będzie w kulkę. KULKE Z OCZAMI! Albo to ja mam dziwną słabość, albo to JEST najbardziej urocza rzecz na świecie. Niejednokrotnie uśmiechałam się i robiłam "aww" przy wielu scenach.
Myślę, że ta manga jest idealna na początek. Jeżeli mam się czepić to paru rzeczy. Bóstwo naszego posłańca ma na początku długie włosy, które są potem skrócone. Szkoda. Zwłaszcza, że wersja z długimi włosami jest przedstawiona na okładce.
Nie rozumiem też końcowej decyzji.
Uważam, również, że to by mogła być np. dwutomówka, albo trzytomówka. Naprawdę nie przepadam za długimi seriami, ale tutaj po prostu działo się to za szybko. I autorka mogłaby się bardziej skupić na świecie. Żądam jakiegoś prequela/seaquela! One shota? Nie wiem! Już nie musi być to romans. Tylko czysta fantastyka!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoza tymi dwiema mangami ma jeszcze dwie kolejne. Wszystkie to jednotomówki z gatunku boyslove. Dodałam sobie je do listy.
Muszę zwrócić uwagę na śliczną kreskę. I urozmaicone czarne strony, które...
Bardzo fajna książka bez zbyt wielkich dramatuw
Bardzo fajna książka bez zbyt wielkich dramatuw
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUrocza
Urocza
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpokojna manga, polecam dla nowych osób
Spokojna manga, polecam dla nowych osób
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSłodka, jednotomowa historia BL z ładną kreską, nic dodać nic ująć – polecam :)
Słodka, jednotomowa historia BL z ładną kreską, nic dodać nic ująć – polecam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttps://www.youtube.com/@angelic_on_point
Bardzo prosta historia, przyjemna na pojedynczy wieczór :)
Bardzo prosta historia, przyjemna na pojedynczy wieczór :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSam świat jest bardzo ciekawy i to jedyny plus tej mangi bo miała potencjał ale zamiast tego manga skupiła się na związku bohaterów który dla mnie był nudny nie polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to jedna z bardziej uroczych mang, z którą miałam ostatnio kontakt. Piękna kreska. Trochę żałuję, że niektóre wątki nie są bardziej rozbudowane.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeurocza manga, żałuję że nie została wydana w większym formacie, gdyż pięknie by się prezentowała. Urocza kreska, historia równie ciekawa. Kiedyś pewnie do niej z chęcią powrócę.