Odważ się kochać! #1

- komiksy
- Odważ się kochać! (tom 1)
- Boys Love (Studio JG)
- 烏ヶ丘 Don't be shy!!
- 2020-05-15
- 2020-05-15
To miasto jest za małe dla tylu stróżów prawa! Karasukai i VOICE to rywalizujące ze sobą organizacje ochotniczej straży obywatelskiej, które strzegą mieszkańców Karasugaoki przed złem i występkiem. Liderzy grup - Shinba i Izuhara - od zawsze mają ze sobą na pieńku. Splot niezwykłych okoliczności sprawia jednak, że już wkrótce nasi bohaterowie na własnej skórze przekonają się o słuszności porzekadła "kto się czubi, ten się lubi". Czy skłóceni przywódcy sąsiedzkich patroli będą w stanie odłożyć na bok prywatne niesnaski, żeby wspólnie zawalczyć o dobro, miłość i sprawiedliwość?! Przed Wami zwariowana komedia pomyłek!
Kup Odważ się kochać! #1 w ulubionej księgarni
Oceny książki Odważ się kochać! #1
239 użytkowników ma tytuł Odważ się kochać! #1 na półkach głównych- Przeczytane 195
- Manga 19
- Mangi 15
- 2022 5
- 2020 4
- 2025 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Odważ się kochać! #1
Pierwsza manga jaką czytałam, polecam 🥹❤️
Pierwsza manga jaką czytałam, polecam 🥹❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSłodka miła manga. Ma dwa wątki, naprawdę była to dla mnie przyjemna.
Słodka miła manga. Ma dwa wątki, naprawdę była to dla mnie przyjemna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy raz zetknęłam się z tą mangą online, a jej fabuła urzekła mnie tak bardzo, że postanowiłam kupić fizyczny egzemplarz. Jest to zdecydowanie przezabawna i przede wszystkim pozbawiona toksyczności opowieść. Fabuła jest oryginalna, a za razem bardzo komfortowa. Minusem tej mangi jest to, że akcja rozwija się zbyt szybko. Czuję, że gdyby autorka chciała, z łatwością mogłaby rozbić wydarzenia w pierwszego tomu na kilka osobnych, nie gubiąc przy tym na polocie, a dodając szczegółów, które mogłby zbliżyć czytelnika do bohaterów. Charakter So Izuhary jest tak oryginalny, że aż szkoda zamknąć go w dwóch, krótkich tomach. Pomimo wszystko, polecam, bo manga zdecydowanie ma TO COŚ.
Pierwszy raz zetknęłam się z tą mangą online, a jej fabuła urzekła mnie tak bardzo, że postanowiłam kupić fizyczny egzemplarz. Jest to zdecydowanie przezabawna i przede wszystkim pozbawiona toksyczności opowieść. Fabuła jest oryginalna, a za razem bardzo komfortowa. Minusem tej mangi jest to, że akcja rozwija się zbyt szybko. Czuję, że gdyby autorka chciała, z łatwością...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa historia. Szybko się czyta
Ciekawa historia. Szybko się czyta
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZamysł straży składającej się z ochotników bardzo mi się spodobał. Można tu wręcz wyczuć dynamikę rywalizujących gangów, ale czyniących dobro. Co prawda gdy tylko zobaczyłam tył okładki przyszło mi do głowy, że fabuła będzie dotyczyć czegoś w stylu rozszczepienia osobowości lub kompletnie różnych bliźniaków, a tu zaskoczenie, wciąż pozytywne. Bohaterowie, zwłaszcza różowy awanturnik, ciekawi i do zrozumienia.
Do tego wszystkiego dochodzi zachwycająca kreska i dobrze pokazana dynamika scen, o scenach humorystycznych nie wspomnę.
Zamysł straży składającej się z ochotników bardzo mi się spodobał. Można tu wręcz wyczuć dynamikę rywalizujących gangów, ale czyniących dobro. Co prawda gdy tylko zobaczyłam tył okładki przyszło mi do głowy, że fabuła będzie dotyczyć czegoś w stylu rozszczepienia osobowości lub kompletnie różnych bliźniaków, a tu zaskoczenie, wciąż pozytywne. Bohaterowie, zwłaszcza różowy...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBaardzo polecam. Śliczna kreska, fajni bohaterowie i fabuła też niczego sobie
Baardzo polecam. Śliczna kreska, fajni bohaterowie i fabuła też niczego sobie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyjemne, z elementami akcji. Autor jest bardzo pomysłowy jeżeli chodzi o niektóre rzeczy. Dobra kreska,w miarę fajni,(przystojni)bohaterowie
*mało scen erotycznych jak coś (〃゚3゚〃)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to*mało scen erotycznych jak coś (〃゚3゚〃)
Bardzo przyjemna historia Boys Love.
Kreska po prostu jest genialna!! Uwielbiam ją <3
Fabuła jest również wybitna... no ideał (\^o^/)
Niestety z racji, że jest to shounen-ai nie ma scen miłosnych ale jest na szczęście scena prawdziwego pocałunku na koniec <3 Czekam na 2 część ^^
POOOLEECAMM!!
Bardzo przyjemna historia Boys Love.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKreska po prostu jest genialna!! Uwielbiam ją <3
Fabuła jest również wybitna... no ideał (\^o^/)
POOOLEECAMM!!
Całkiem fajna komedia. Nie ma żadnych scen.
Całkiem fajna komedia. Nie ma żadnych scen.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam. Po prostu. Każda strona jest przecudna i BARDZO wyczekuję kolejnych części. Polecam ogromnie.
Polecam od lat 13
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam od lat 13