Mój policjant #1

Okładka książki Mój policjant #1 autora Niyama, 9788366596498
Okładka książki Mój policjant #1
Niyama Wydawnictwo: Dango Cykl: Mój policjant (tom 1) Seria: mochiko by DANGO komiksy
komiksy
Mój policjant (tom 1)
mochiko by DANGO
僕のおまわりさん (Boku no Omawari-san)
2021-07-19
2021-07-19
2017-01-01
Agata Zielezińska

Kup Mój policjant #1 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mój policjant #1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mój policjant #1

Historia ciekawa, ładna kreska. Sceny romantyczne jakich wiele.

Historia ciekawa, ładna kreska. Sceny romantyczne jakich wiele.

Uwielbiam w mangach różnice wieku między bohaterami, ale tutaj na dodatek mamy zamianę stereotypowych zachowań głównej parki. Seiji to zdziecinniały facet w średnim wieku, który prowadzi mały sklepik, a Shin to młodszy dojrzały chłopak, który jest policjantem, zakochanym od paru lat w tym pierwszym. Interakcje pomiędzy nimi to jest po prostu istna komedia. Czasami Seiji wali takie teksty, że nie da się głośno nie śmiać. Dosłownie, co mu ślina na język przyniesie. Chociaż w romantycznych chwilach, ich role czasami się odwracają, a wręcz się zgrywają i to jest mega urocze. Szczególnie zapadła mi w pamięć pewna scena, przy próbie pierwszego zbliżenia, w której obaj bohaterowie zachowali się bardzo dojrzałe, szanując nawzajem swoje uczucia, przez co cała sytuacja wypadła jakby wydarzyła się w zdrowym związku. To było przedstawione w tak naturalny sposób, że aż mnie zatkało. Pierwszy raz spotkałam się ze sceną w mandze, w której wzajemne zrozumienie ma większe znaczenie niż potrzeba wynikająca z pożądania. Chapeau bas dla autora, naprawdę dobrze wykonana robota!
Jak zawsze u Niyamy mamy bardzo bogate tło pobocznych bohaterów, którzy są aktywną częścią historii, co mi się bardzo podoba, zaczynając od kolegi policjanta, babeczki z zarządu, a kończąc na kocie. Oby to trio brało równie udział w kontynuacji tej historii.
Mój jeden minus jest taki, że do ostatniego rozdziału, nie byłam przekonana, czy Seiji odwzajemnił miłość Shina (bo pożądanie jak najbardziej). Sposób przedstawienia tego procesu jakoś nie do końca mnie przekonał-to wszystko było zbyt szybkie.
Mimo to "Mój policjant" zalicza się do tych publikacji na rynku wydawniczym, które mocno wciągają, a przeczytanie na jeden raz i odłożenie na półkę po prostu tu nie wystarcza.

Jest dość mocna erotyka za którą w BLkach nie przepadam, ale jest to ukazane tak śmiechowo, że mnie ta manga kupiła :P

139 użytkowników ma tytuł Mój policjant #1 na półkach głównych
78 użytkowników ma tytuł Mój policjant #1 na półkach dodatkowych