Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają

Okładka książki Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają autora Natasza Socha, 9788381772686
Okładka książki Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają
Natasza Socha Wydawnictwo: Edipresse Cykl: Trzy Razy Z (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Trzy Razy Z (tom 1)
2020-02-12
2020-02-12

Kup Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzająi

Nawet najbardziej potulna owieczka ma swoje tajemnice skrywane pod gęstą wełną

5793 691 480

Oceny książki Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają

Kontrowersyjny temat, ale naprawdę ciekawie napisana książka. Poznajemy wiele historii i punktów widzenia.

Książka opowiada o historii codziennego życia nauczycielki języka polskiego - Julii. Jest to kobieta cicha, wycofana, zgadzająca się na wszystko. Jest to osoba, która nigdy się nie kłóci o swoje, idzie za głosem innych i choć czasami może się z czymś nie zgadzać - nigdy nie powie tego na głos. Smutne prawda? 🥺

Kobieta ma wrażenie, że jej małżeństwo to już po prostu przyzwyczajenie. Julia po prostu robi to czego oczekuje od niej mąż, gdzieś po drodze gubiąc samą siebie i swoje pragnienia. Nie ma odwagi z kimkolwiek porozmawiać o tym „co ją boli”, nie ma żadnej przyjaciółki. 💔

Pewnego dnia Julia udaje się do kawiarni gdzie staje się światkiem rozmowy dwóch kobiet o portalu dla ludzi, którzy szukają wrażeń. Początkowo jest zbulwersowana ich słowami - jak to żony, matki dzieci, a znajdują sobie mężczyzn na jedną noc i jeszcze się tym sobie nawzajem chwalą? W tamtym momencie jeszcze nie wie, że ta sytuacja będzie miała wprawy na jej życie… a przecież to była tylko podsłuchana rozmowa w kawiarni. 🫣

I tak właśnie Julia trafia na taki sam portal jak kobiety, których rozmowę słyszała. Początkowo chciała tylko zaspokoić swoją ciekawość jak to tam wszystko wygląda, a oczywiście została na dłużej, a to wszystko za sprawą jednego człowieka, który jako jedyny napisał do niej normalną wiadomość - Michała.

Tak właśnie rozpoczyna się ich znajomość, która im obojgu przynosi wiele dobrego choć zarówno ona jak i on zdają sobie sprawę, że zdradzają swoich małżonków. Jednak coś ich ewidentnie do siebie ciągnie i nie są w stanie tego zatrzymać. Dzięki sobie nawzajem odkrywają się na nowo - swoje marzenia, pragnienia. Opowiadają sobie o swoich bolączkach co pomaga im zrzucić ze swoich barków ciężar tych spraw.

Bo Michał też nie ma łatwego życia ze swoją chorą żoną, która przez to co ją spotkało zobojętniała na wszystko, w tym na niego.

Dzięki Michałowi Julia na nowo odkrywa swoją seksualność, która w jej rodzinie zawsze była tematem tabu. I w końcu zaczyna czuć, że wychodzi ze swojej skorupy, w której ukryta była od nastoletnich czasów. Na co wpływ miała również jej sąsiadka Barbara 😊.

Ale czy ten związek przetrwa? Czy Julia i Michał zostawią swoje rodziny? A może będą próbowali naprawić swoje małżeństwa, a to wszystko było po to aby spojrzeli na swoje życia z innej strony? 🤔

Koniecznie musicie się dowiedzieć!

Książka porusza temat zamknięcia w sobie i późniejszego wychodzenia ze skorupy. Pokazuje jaki wpływ mają na nas inni ludzie - są tacy przez których się zamykamy i tacy dzięki którym otwieramy się na świat. Po lekturze uświadomiłam sobie, że tak jak bohaterka książki cały czas odkładam swoje marzenia na później, a przecież nie o to chodzi w życiu, które mamy tylko jedno! Nowa jest również o seksualności, która faktycznie dla wielu z nas dalej jest tematem tabu.

Przeplata się również wątek swoistej hierarchii w rodzinie, traktowanie jednego domownika przez innych. Julia zdecydowanie czuła się przezroczysta nie tylko dla swojego męża, ale również i dzieci. Każdy traktował ją jako osobę która jest i wszystko ogarnia bez słowa sprzeciwu. Cóż to był za szok kiedy kobieta się postawiła. 🙃

Ogólnie bardzo przyjemna pozycja naprawdę warta przeczytania. 👍🏼

Kobieta ma wrażenie, że jej małżeństwo to już po prostu...

"Zamrożona", autor: Natasza Socha.

Główną bohaterką powieści jest Julia. Kobieta jest po czterdziestce, jest matką oraz żoną. Życie głównej bohaterki jest dość monotonne, codzienne raczej przewidywalne sytuacje i rytuały sprawiają, że jest wręcz nudne. Julia pewnego dnia podsłuchuje pewną rozmowę dwóch kobiet o ich pozamałżeńskim sek*ie. Główna bohaterka uważa, że jej ciało już dawno uległo wyziębieniu i nie lubi zbliżeń z mężem. Julia jest jednak tak zaciekawiona tym co usłyszała, że postanawia zalogować się na jednym z portali randkowych. Jak potoczy się dalej ta historia? Jakie decyzje podejmie Julia? Czy będą one dla niej korzystne? Dlaczego kobiety czasem zdradzają? Czy taka historia może skończyć się dobrze? Jeśli jesteście ciekawi tej powieści to koniecznie zapiszcie ten tytuł 👍 W mojej ocenie 7/10 👍

#współpracarecenzencka

"Zamrożona", autor: Natasza Socha.

595 użytkowników ma tytuł Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają na półkach głównych
100 użytkowników ma tytuł Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają

Okładka książki Schronisko niechcianych żon Liliana Fabisińska, Natasza Socha
Schronisko niechcianych żon Liliana Fabisińska, Natasza Socha
Okładka książki Awaria małżeńska Natasza Socha, Magdalena Witkiewicz
Awaria małżeńska Natasza Socha, Magdalena Witkiewicz
Okładka książki Sekret czekoladowego kremu. Kto tu rządzi? Dagmara Gizło, Natasza Socha
Sekret czekoladowego kremu. Kto tu rządzi? Dagmara Gizło, Natasza Socha
Natasza Socha
Natasza Socha
Dziennikarka, felietonistka i pisarka. Urodziła się w Poznaniu. Dziś czas dzieli między stolicą Wielkopolski a niewielką niemiecką wsią, gdzie oddaje się twórczości literackiej. Jest autorką wielu powieści. Zajmuje się również ilustrowaniem książek dla dzieci oraz malarstwem.

Cytaty z książki Zamrożona. Dlaczego kobiety zdradzają