Po godzinach

- literatura obyczajowa, romans
- Editio Red
- 2020-05-20
- 2020-05-20
Kiedy zakres obowiązków zaczyna wykraczać poza umowę...
Indiana Fisher, absolwentka Harvardu i asystentka dyrektora generalnego w renomowanej bostońskiej firmie deweloperskiej, początkowo żywiła przekonanie, że jej posada będzie trampoliną do sukcesu. Niestety, po roku spędzonym na podawaniu kawy, kserowaniu dokumentów, a przede wszystkim na chronieniu szefa firmy Ryana przed konsekwencjami jego własnej nieodpowiedzialności entuzjazm Indiany nieco przygasł.
Kiedy w Bostonie pojawia się starszy brat Ryana, Vincent - ponury, mrukliwy i zdaniem Indiany raczej podejrzany - życie zawodowe dziewczyny gwałtownie przyspiesza. Rozdarta pomiędzy mieszanymi uczuciami wobec Vincenta, a potrzebą chronienia swojego szefa młoda asystentka wkrótce przekonuje się, że ktoś chce przejąć firmę Ryana. Ktoś, kto nie zawaha się przed żadną podłością, by osiągnąć cel. Indiana, coraz mocniej uwikłana w niejasne układy biznesowe, nie przypuszcza, że i jej może grozić niebezpieczeństwo...
Ludka Skrzydlewska funduje swoim bohaterom przejażdżkę emocjonalnym rollercoasterem. Przejażdżkę, której finału nie da się przewidzieć aż do samego końca. Dołączysz? Niezapomniane przeżycia gwarantowane!
Kup Po godzinach w ulubionej księgarni
Oceny książki Po godzinach
1268 użytkowników ma tytuł Po godzinach na półkach głównych- Przeczytane 920
- 2020 26
- 2020 18
- 2021 17
- Romans 11
- 2023 10
Cytaty z książki Po godzinach
Indy, nie zawsze to, co prostsze, jest lepsze. Proste rzeczy nie stawiają przed nami żadnych wyzwań. Czasami warto zaryzykować, żeby zyskać ...
RozwińTo tylko taniec […] Jeden z najlepszych sposobów, żeby przez wysiłek usunąć negatywne emocje i zastąpić je endorfinami.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Po godzinach
Całkiem fajna książka. Dwóch tak różnych facetów i ona jedna. Momentami można mieć wątpliwości czy oby na pewno wszystko jest takie oczywiste i wybór prosty, do tego dochodzi jeszcze zagadka: kto działa na szkodę firmy i dlaczego. Sporo się dzieje w tej książce, nie jest to typowy romans. Odjęłam gwiazdkę za niektóre nielogiczne, wręcz głupie zachowania głównej bohaterki, mimo tego warto przeczytać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedna z pierwszych książek tej autorki którą przeczytałam. I to ona spowodowała że pokochałam pióro Ludki. Oby tak dalej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOna, sekretarka z głową na karku, i szef, który bardziej pełni funkcję twarzy firmy niż faktycznie nią zarządza, oraz brat szefa, który pojawia się w firmie pod pretekstem ulepszenia wizerunku firmy, bez dwóch zdań przyciąga podejrzenia, że może chce przejąć rodzinny interes.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna pozycja autorki, której lektura przyniosła mi wiele przyjemności. Zapowiadało się na klasyczny romans biurowy z dość oklepanym wątkiem hate-love, ale autorka potrafiła wzbogacić przebieg akcji o całkiem zgrabną intrygę kryminalną, która w zakończeniu dostarczyła naprawdę przyzwoitych emocji. Również wątek osobisty bohaterów poprowadzony został poprawnie i zarówno sceny erotyczne jak i zabawne, bądź tajemnicze zdarzenia nie wywoływały we mnie protestu. Zdołałam nawet zaakceptować zakończenie chociaż naprawdę rzadko udaje się autorkom romansów stanąć na wysokości zadania. Tu nie było przesłodzenia i tęczowych jednorożców, które z reguły wywołują mój niesmak.
Kolejna pozycja autorki, której lektura przyniosła mi wiele przyjemności. Zapowiadało się na klasyczny romans biurowy z dość oklepanym wątkiem hate-love, ale autorka potrafiła wzbogacić przebieg akcji o całkiem zgrabną intrygę kryminalną, która w zakończeniu dostarczyła naprawdę przyzwoitych emocji. Również wątek osobisty bohaterów poprowadzony został poprawnie i zarówno...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie książka podobała mi się, jednak postanowiłam odjąć jedną gwiazdkę za idiotyczne czasami zachowanie głównej bohaterki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to- Indy, nie zawsze to, co prostsze, jest lepsze. Proste rzeczy nie stawiają przed nami żadnych wyzwań. Czasami warto zaryzykować, żeby zyskać coś więcej.*
Indiana ukończyła Harvard i teraz pragnie zdobyć pracę, w której będzie mogła się rozwijać i stopniowo awansować. Jest pewna, że zatrudnienie się w deweloperskiej firmie okaże się dobrym startem, ale szybko dociera do niej, że to nie będzie takie proste. Nie, gdy jej szefem okazuje się sympatyczny, ale kompletnie niezainteresowany pracą Ryan. Jej zadanie to parzenie kawy, kserowanie, kupowanie prezentów dla kobiet, z którymi spotyka się szef i rezerwowanie kolacji. Wszystko się zmienia, gdy pojawia się znowu jego brat. Vincent budzi w niej sprzeczne emocje, a co gorsze odkrywa, że ktoś zagraża ich firmie.
Jeśli chodzi o twórczość Ludki Skrzydlewskiej, to mam sporo do nadrobienia. Ostatnio przyszedł czas na coś, co już długo czekało na swoją kolej. Po godzinach to niezły grubasek, ale jak to bywa z książkami autorki, pochłania się go ekspresowo i z dużą przyjemnością. Wkraczamy w świat bohaterki i wraz z nią staramy się ogarnąć jej szefa, nie oszaleć z frustracji tym, że nie może się rozwijać, a następnie pakujemy się w tarapaty. Te sercowe i zagrażające jej bezpieczeństwu. Fabuła wciąga od początku, akcja się rozkręca, a bohaterowie intrygują i wzbudzają masę przeróżnych emocji. Bywały czasami momenty, gdy przewracałam oczami, bo coś działo się za szybko lub było zbytnio wydumane, to jest to romans, któremu trudno się oprzeć.
Jeśli chodzi o bohaterów, to najciekawszy był Vincent. Milczący, małomówny, znalezienie jakiejś emocji na jego twarzy graniczy z cudem. Podejrzewam, że jeśli miałabym z nim rozmawiać, to rwałabym włosy z głowy, bo dogadanie się z nim jest wyzwaniem. Niby nieprzyjemny i ponury, a jednak, gdy coś poczuje, okazuje się niezwykle opiekuńczy i zaangażowany. Z kolei Ryan w moim odczuciu jest dzieckiem w ciele dorosłego faceta. Liczy się zabawa i minimum wysiłku. Rozbroił mnie tym, jaki plan sobie ułożył w związku z Indianą i był oburzony, że ktoś się nią zainteresował. A sama Indi? Nie jest idealna, nie raz chciałam nią potrząsnąć, ale trudno jej nie lubić. Pomocna, z sercem na dłoni i okropnie dociekliwa.
Teraz tak myślę, że wątek romansowy jest tutaj ważny i bardzo ciekawy, ale na pierwszy plan wysuwa się jednak ten kryminalny. Bohaterce grozi prawdziwe niebezpieczeństwo, sporo się dzieje pod tym względem, a dociekanie prawdy przypomina śledztwo policyjne. Badanie poszlak, szukanie winnych i powodów tego, co się dzieje. Chociaż to cegiełka, to nawet przez chwilę nie czułam się znużona, byłam ciekawa co będzie dalej, co zrobią bohaterowie i jak to wpłynie na bieg wydarzeń.
Widać, że autorka miała pomysł i bardzo dobrze sobie poradziła z przelaniem go na papier. To książka idealna na obecne letnie dni - pochłonie, rozbawi, wzruszy, ale i dostarczy dreszczyku emocji. Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIndiana ukończyła Harvard i teraz pragnie zdobyć pracę, w której będzie mogła się rozwijać i stopniowo awansować. Jest pewna, że zatrudnienie się w deweloperskiej firmie okaże się dobrym startem, ale szybko dociera do...
Dla mnie super! Ja lubię długie książki, super się wczuwam jak się buduje więź emocjonalna i mam opisy przeżyć i przemyśleń bohaterów, lepiej znam ich motywacje. Bardzo fajna fabuła, ciekawe zwroty akcji. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to♥️
♥️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mi się podobała. Wciągająca. Nie byłam w stanie prawie do końca przewidzieć, kto jest czarną postacią. Wątek romantyczny też dobrze zbudowany, rozwijający się powoli i trzymający w napięciu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest wciągająca, ale po mniej więcej połowie można domyślić się dosłownie wszystkiego. Końcówka to już tylko przerzucanie stron i nuda.