Psierociniec. Kocia lista życzeń

Okładka książki Psierociniec. Kocia lista życzeń autora Kasia Nowowiejska, Agata Widzowska, 9788328066663
Okładka książki Psierociniec. Kocia lista życzeń
Agata WidzowskaKasia Nowowiejska Wydawnictwo: Grupa Wydawnicza Foksal, Wilga Cykl: Psierociniec (tom 4) Seria: Psierociniec literatura dziecięca
literatura dziecięca
Psierociniec (tom 4)
Psierociniec
2019-04-24
2019-04-24

Kup Psierociniec. Kocia lista życzeń w ulubionej księgarnii

Oceny książki Psierociniec. Kocia lista życzeń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Psierociniec. Kocia lista życzeń

Na książkę trafiliśmy przypadkiem i była nam chyba przeznaczona. Przesympatyczni bohaterowie i świetnie poprowadzona narracja sprawiają, że trudno się oderwać od lektury. Poeta Remik ujmuje nie tylko swoimi przygodami, ale także szczególnym sposobem postrzegania świata! Serdecznie polecam lekturę, z której emanuje ciepło i dobry humor. Dla wszystkich miłośników zimnych nosków i miękkich łapek!

Cieszę się, że tyle obecnie na rynku pięknych i mądrych książek dla dzieci o zwierzętach. Seria "Psierociniec" trzyma bardzo wysoki poziom i polecam do słuchania całym rodzinom - dzieciaki często lepiej wyedukowane pod względem szacunku do naszych braci mniejszych niż dorośli.

Cudowna! 🤣😅
Moje dzieci i ja uwielbiamy naprawdę całą serię 😍🥰
Podziwiam Panią Agatę za te wszystkie pomysły 😍

Cudowna! 🤣😅
Moje dzieci i ja uwielbiamy naprawdę całą serię 😍🥰
Podziwiam Panią Agatę za te wszystkie pomysły 😍

62 użytkowników ma tytuł Psierociniec. Kocia lista życzeń na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Psierociniec. Kocia lista życzeń na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Psierociniec. Kocia lista życzeń

Agata Widzowska
Agata Widzowska
Agata Widzowska urodzona w Poznaniu, pisarka, autorka książek dla dzieci. Z wykształcenia jest instruktorem teatralnym i absolwentką bibliotekoznawstwa na UW. Ważniejsze pozycje w dorobku literackim: Bitelsiaki (książka dla dzieci o The Beatles) Dreptak i pępek świata Seria Myszka Precelka Trylogia Koń na receptę Seria Psierociniec Podspodek Laureatka wielu konkursów literackich, między innymi: 2001 r. II nagroda w konkursie Andrzeja Wajdy „Pomysł na film współczesny” 2007 r. III nagroda w konkursie im. Astrid Lindgren, Cała Polska Czyta Dzieciom Ulubioną formą literacką autorki są wiersze i proza dla dzieci, jednak nie obca jej jest twórczość dla dorosłych: poezja, publicystyka, dramat. Cyklicznie pisuje mini-sztuki o bibliotekarzach pt. "Kabaret Strasznych Panów”. Pisze także opowiadania, inscenizacje, słuchowiska, teksty piosenek, scenariusze zajęć biblioterapeutycznych. Od lat współpracuje z wydawnictwami szkolnymi PWN, WSiP i MAC Edukacja, tworząc teksty do podręczników szkolnych, przedszkolnych oraz przewodników metodycznych dla nauczycieli.

Okładka książki Psierociniec Małgorzata Pietralik, Agata Widzowska
Psierociniec Małgorzata Pietralik, Agata Widzowska
Okładka książki Czart. Pies lawinowy Barbara Gawryluk, Agata Kopff
Czart. Pies lawinowy Barbara Gawryluk, Agata Kopff
Okładka książki O królewiczu, który się odważył! Julia Hanke, Katarzyna Wierzbicka
O królewiczu, który się odważył! Julia Hanke, Katarzyna Wierzbicka

Cytaty z książki Psierociniec. Kocia lista życzeń