Wszystko skończy się dobrze

Okładka książki Wszystko skończy się dobrze autora Charlotte Lucas, 9788381390200
Okładka książki Wszystko skończy się dobrze
Charlotte Lucas Wydawnictwo: Świat Książki literatura piękna
Wir sehen uns beim Happy End
2019-04-24
2019-04-24

Kup Wszystko skończy się dobrze w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wszystko skończy się dobrze

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystko skończy się dobrze

Niby miła, bajkowa opowieść, bo jest i księżniczka, i książę, ale jest też prawdziwe życie i zabawne perypetie głównej bohaterki no i jest.... koniec warty przemyślenia, bo porusza współczesny ważny problem a "Prawdziwa siła polega na tym, żeby podnieść się, kiedy wszystko inne cię dobija."
Tym którzy chcą zgłębić symbolikę "średnika" odsyłam do osoby, która go zapoczątkowała czyli Amy Bleuel

Tym którzy chcą zgłębić symbolikę "średnika" odsyłam do osoby, która go...

Ta książka zaskakuje przy ostatnich stronach!
Kupiłam ją zaintrygowana tytułem. Początek jest dość jasno opisany, fabuła się rozwija. (Tak na marginesie, nigdy nie wymyśliłabym takiej historii. Pomimo rozciągniętej fabuły w dalszej części powieści nadal byłam ciekawa jak potoczą się losy bohaterów.)

No i bang! Gdy odpowiedź pojawia się, wtedy zrozumiałam, że te wcześniejsze, długie opisy mają swoje wytłumaczenie. Mimo wszystko bardzo spodobał mi się sposób szczegółowo opisanych myśli bohaterki. Dzięki temu było łatwiej wyobrazić sobie jej postępowanie oraz jakie ma priorytety.

To jest przykład, że warto poczekać do ostatnich stron.

Wszystko ułoży się dobrze, jeśli nie jest to jeszcze nie koniec!

Ta książka zaskakuje przy ostatnich stronach!

No i bang! Gdy odpowiedź pojawia się, wtedy zrozumiałam, że te...

Patrząc na ocenę tej książki, nie rozumiem czemu jest tak niska. Porównując to do obecnie wydawanych książek z wątkiem miłosnym.. możemy się mile zaskoczyć! Fabuła jest tu rozwinięta, książka wciąga i nie daje przerwać czytania!

Dawno nie przeczytałam książki, która wywołała we mnie tak wiele skrajnych emocji, co wpłynęło na zawyżenie mojej oceny - bo przecież w końcu o emocje chodzi w czytaniu.
Nie potrafię sobie wyobrazić, by ktoś zachował się tak idiotycznie jak Ella. Do szału doprowadzały mnie te wszystkie powtórzenia, powtórzenia, powtórzenia. Jednocześnie uważam, że pomysł na historię był bardzo dobry i do końca byłam ciekawa, jak to wszystko się potoczy.

"Wszystko skończy się dobrze. Gdy nie jest dobrze, to jeszcze nie koniec..."
Historia kobiety, która pragnie wierzyć w szczęśliwe zakończenia. Ella wydaje się być lekkoduchem, ślepą marzycielką, momentami irytująco oderwaną od rzeczywistości. Kiedy spotyka zagubionego człowieka, jej wiara w happy end'y sprawia, że za wszelką cenę chce mu pomóc. Tylko czy aby na pewno jest w stanie?
Morał wyniesiony z "Wszystko skończy się dobrze", brzmi: Czasem... Albo może zawsze... Lepiej nie oceniać ludzi, bo nigdy nie wiemy jaką historię ze sobą niosą. Tak jak nie powinno się oceniać książki po okładce ;)

"Wszystko skończy się dobrze. Gdy nie jest dobrze, to jeszcze nie koniec..."

Słaba i nudna .I nie wiadomo o czym

Słaba i nudna .I nie wiadomo o czym

"Wszystko skończy się dobrze. Gdy nie jest dobrze, to jeszcze nie koniec."

"Wszystko skończy się dobrze. Gdy nie jest dobrze, to jeszcze nie koniec."

Bardzo ładna opowieść o tym, że tylko od nas zależy jakie będzie zakończenie naszej historii.

Też często zastanawiałam się jak nasza główna bohaterka, jakby potoczyły się pewne bajki, historie, filmy gdyby zakończenie było całkiem inaczej poprowadzone. Wiele razy mam wrażenie, że reżyser, pisarz powinien zmienić całkowicie koniec, a nie iść za swoją wizją. Ale przeważnie przy tych historiach kiedy zakończenie jest smutne, aby je zmienić na szczęśliwe, bo w końcu “wszystko skończy się dobrze, gdy nie jest dobrze to jeszcze nie koniec”.

Uważam, że autorka mogła trochę ją skrócić i nie rozpisywać się na ponad 500 stron, ale zaintrygowała mnie tajemnica jaka jest za historią Elli, ale również Oscara.

Moja ocena 6.5/10 - nie jest to zła książka, jest to przepiękna historia z morałem, który do każdego trafi i to prosto w serce. Myślę, że każdy z nas zada sobie pewne pytania w trakcie czytania tej książki i będzie próbował sobie na nie odpowiedzieć. Przyjemna, ciepła opowieść.

Świetna opowieść

Świetna opowieść

Sięgając po tą książkę spodziewałam się prostego fabułą romansidła.
Okazało się,że jest tu dużo elementów detektywistycznych. Piękna opowieść. Ja początku co raz bardziej mnie wciągała ale w pewnym momencie przed połową trochę mnie znudzila. Na szczęście potem znów mnie zainteresowała.Mam tylko jedno pytanie czy wam także Oscar wydawal się przez jakiś czas marudnym starcem? Być może było to tylko moje wrażenie, ale właśnie tak go sobie wyobrażam. Jednej osoby mi trochę w tej książce żal. Mianowicie Philipa. Oczywiście nie bronie zdrady nie daj Boże!, ale kiedy myślał, że Ella dała mu szanse nagle został nieprzyjemnie zaskoczony i właśnie wtedy było mi go żal. No, ale innego wyjścia nie było. Pozdrawiam serdecznie i bardzo polecam. Przygotujcie sobie tylko na koniec chusteczki ;)

Sięgając po tą książkę spodziewałam się prostego fabułą romansidła.

368 użytkowników ma tytuł Wszystko skończy się dobrze na półkach głównych
110 użytkowników ma tytuł Wszystko skończy się dobrze na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Wszystko skończy się dobrze