Voynich Hotel tom 2

- ヴォイニッチホテル
- 2019-01-07
- 2019-01-07
- Anna Koike-Kamińska
Spokojna wysepka na południowym Pacyfiku. To tam znajduje się hotel Voynich, siedlisko wiedźm, demonów i płatnych zabójców. Każdy z mieszkańców ma swój wkład w opowieść o (nie)codziennym życiu w tym miejscu!
Kup Voynich Hotel tom 2 w ulubionej księgarni
Oceny książki Voynich Hotel tom 2
67 użytkowników ma tytuł Voynich Hotel tom 2 na półkach głównych- Przeczytane 54
- Manga 9
- Mangi 6
- 2023 2
- Komiks 2
- 2019 2
- 2021 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Voynich Hotel tom 2
Jednak dałam temu szansę i.... nie zawiodłam się. Były zaskakująco ciekawe nieprzewidywalne wątki świetnie połączone w całość. Czarny humor, momentami obrzydliwy ale z fajnymi dialogami. Nazwałabym to lightowym horrorem w klimatach fantasy bo ciagle bazuje na paranormalnych zjawiskach, legendzie o wiedźmach, wskrzeszaniu zabitych, duchach i demonach ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo topodoba mi się, duzo czarnego humoru:]
podoba mi się, duzo czarnego humoru:]
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli zrozumie się klimat tej mangi i smaczki to jest ona świetna.
Jeśli zrozumie się klimat tej mangi i smaczki to jest ona świetna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTe wiedźmy rozpalają moją wyobraźnię! :D Demony, płatni mordercy, plątajace się duchy... Tak dziwne, że aż dobre :D Poza tym zdarzyło się też w tym tomiku parę obrzydliwych rzeczy, ale staram się przymykać na to oko.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę mi przypomina serial "American Horror Story: Hotel", bo hotel, duchy.
Trochę mi przypomina serial "American Horror Story: Hotel", bo hotel, duchy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpinia zbiorcza dla całości
Romans, horror, kryminał, buddy cop comedy, coming of age, noir i jeszcze kilka tagów, które można by tu przypisać. Tona nawiązań (jedno z nich to ważny element fabuły a czerpie z... klasyki horroru giallo!) i mnóstwo świetnie podanych, celowo prostackich, żartów. Pierwsze parę stron trzeba zrozumieć z czym się obcuję by potem popaść w zachwyt. Totalnie mnie nie dziwi mała popularność tego komiksu i totalnie ubolewam nad tym faktem.
Opinia zbiorcza dla całości
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRomans, horror, kryminał, buddy cop comedy, coming of age, noir i jeszcze kilka tagów, które można by tu przypisać. Tona nawiązań (jedno z nich to ważny element fabuły a czerpie z... klasyki horroru giallo!) i mnóstwo świetnie podanych, celowo prostackich, żartów. Pierwsze parę stron trzeba zrozumieć z czym się obcuję by potem popaść w zachwyt....
Jeszcze bardziej dziwnie! Jeszcze więcej niespodziewanych sytuacji - a przy tym nie opuszczające poczucie, czym jeszcze zostanie się zaskoczonym! Fantastyczna manga, nie mogę się doczekać kolejnego tomu!