Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać287
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać7
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać12
LubimyCzytać11
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Za dużo zimowych zabaw

40 str. 40 min.
- opowieści dla młodszych dzieci
- Amberek
- A Loud Winter's Nap
- 2020-12-02
- 2020-12-02
- 40 min.
- Małgorzata Cebo-Foniok
Nowe przygody Królika, który miał Za dużo marchewek, i jego przyjaciół. Tym razem w roli głównej Żółw.
Żółw nie lubi zimy.
Dlaczego? No bo nie.
Ale co będzie, kiedy Żółw nie znajdzie spokojnego miejsca na swoją zimową drzemkę?
Królik i jego przyjaciele pomogą mu pokochać zimę. Tak jak razem z Żółwiem pomagali Królikowi z jego marchewkami. Ale będzie dużo przygód!
Wzruszająca i zabawna opowieść o sile przyjaźni i radościach z zimy. Przypomina, że drobne rzeczy mogą przynieść szczęście i radość.
Kup Za dużo zimowych zabaw w ulubionej księgarnii
Oceny książki Za dużo zimowych zabaw
132 użytkowników ma tytuł Za dużo zimowych zabaw na półkach głównych- Przeczytane 107
- Dla dzieci 9
- Biblioteka 4
- Literatura dziecięca i młodzieżowa 3
- 2019 3
- 2022 3
- 2023 2
- 2018 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Za dużo zimowych zabaw
Czasami trzeba spróbować czegoś innego... nawet, jak jest zimne :P
Czasami trzeba spróbować czegoś innego... nawet, jak jest zimne :P
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo drugi tom serii o króliku, który miał za dużo marchewek i jest równie pięknie zilustrowana, jak pierwsza część. Opowiada historię żółwia, który nie lubi zimy i wszystkie zwierzęta próbują pokazać mu, jak fajnie można spędzać czas na zewnątrz, a przy tym dobrze się bawić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka uświadamia małym czytelnikom, że nawet drobne rzeczy potrafią sprawić komuś radość.
Nadeszła zima... Mroźna, pełna śniegu ❄️🌨️
Dla jednych była to idealna okazja do zimowych zabaw ❄️
Zwierzęta zjeżdżały na sankach, ścigały się na lodzie, rzucały się śnieżkami, lepiły bałwany ☃️
Dla wielu był to czas świetnej zabawy, radości ze wspólnie spędzonego czasu.
Jednak nie dla każdego zima jest porą na zabawę na mrozie... Pewien żółw postanowił położyć się do zimowego snu 😴
Wszedł na drzewo, ułożył się wygodnie w ciepłym łóżeczku i zamknął oczy iiii nie dane mu było zasnąć! Każdy chciał się z nim bawić, jednak żółw nie lubił zimy. ❄️ A dlaczego nie lubił? "No bo nie!"
Czy żółwiowi udało się zasnąć?
Czy jednak polubił zimę i odnalazł radość z zimowych zabaw z przyjaciółmi?
Tego dowiecie się z uroczej, pełnej dziecięcej radości książki "Za dużo zimowych zabaw" 📖 To bardzo prosto napisana pozycja, zawierająca sporo ciekawych przygód, która sprawdzi się już dla maluchów 💚 W końcu kto nie lubi czytać opowiadań pełnych humoru 💚
Dla mnie jednak największym atutem są ilustracje! Dawno nie widziałam tak pięknie stworzonych grafik 🎨
Absolutnie polecam!
Nadeszła zima... Mroźna, pełna śniegu ❄️🌨️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla jednych była to idealna okazja do zimowych zabaw ❄️
Dla wielu był to czas świetnej zabawy, radości ze wspólnie spędzonego czasu.
Wszystkie książeczki z tej autorki polecamy z córką. Mało tekstu, przepiękne ilustracje i historie mądre, z morałem. Idealne na wiek 2-4 latka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążeczka o naburmuszonym żółwiu, który z całej siły pragnął usnąć i za każdym razem ktoś mu w tym przeszkadzał. A tu Rudzik mu świergotał nad uchem, a kto Królik stukał i pukał, a to Wiewiórka pacnęła go ścieżkami, a to sam starabanił się z drzewa:D To taki Smerf Maruda, który powtarza "Jak ja nie cierpię zimy!" Czy ją polubił? Dowiedzcie się sami:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzepięknie wydana i zilustrowana książka dla młodych czytelników. Żółw nie lubi zimy, chce zapaść w zimowy sen, ale kiedy próbuje zasnąć, to co chwilę ktoś mu w tym bardzo przeszkadza. Czy nasz bohater przekona się do tej pięknej pory roku? Czy zima jest atrakcyjną porą na zabawę? Przekonajcie się sami sięgając po "Za dużo zimowych zabaw".
Wspaniała publikacja do tzw. czytania wrażeniowego dzieciom - sporo wyrażeń dźwiękonaśladowczych i sugestywnych ilustracji. Dzieci przeglądając lekturę dostrzegą wiele dodatkowych podpisów i szczegółów, którym mogą się przyglądać i przyglądać - są zabawne i cieszą oko.
Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniała publikacja do tzw....
Pięknie zilustrowana książka o tym, jak to żółw nie może zasnąć, bo mu ciągle ktoś przeszkadza. W końcu sam przekonuje się do zimowych zabaw. W książkach Katy Hudson najbardziej lubię piękne, czytelne, nieprzeładowane ilością szczegółów i kolorów ilustracje. Dla mnie to taka książka, na której aż chce się zawiesić oko. Mało tekstu, prosta historia - na plus, choć czasem, czytając trzylatkowi trzeba samemu co nie co dodać, by dziecko zrozumiało pewne skróty czy pominięcia.
Podejrzewam, że do "Za dużo zabaw zimowych" będziemy wracać, tak jak do "Za dużo marchewek".
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toksiążka najsłabsza z serii . ilustracje utrzymane w tym samym klimacie - bardzo ładne jednak treść o niczym... bez większego przekazu.
ale moje dzieciaki lubią, oni daliby pewnie większą ocenę ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toale moje dzieciaki lubią, oni daliby pewnie większą ocenę ;)
Czy są tu osoby, które nie lubią zimy? Jeśli tak, to serdecznie polecam Wam tę lekką i całkiem przyjemną książkę dla dzieci. Poznacie w niej żółwia, który podobnie jak Wy nie przepada za zimą. Znacie pewnie argument "nie bo nie", który jest dobry na wszystko, prawda? Jego przyjaciele pokazują mu jednak pozytywne strony tej pory roku i próbują go przekonać do jej polubienia. Czy im się to uda?
Przyznaję, że ilustracje podobały mi się bardziej niż sama historia ;)