Najgorszy człowiek na świecie

Okładka książki Najgorszy człowiek na świecie Małgorzata Halber
Okładka książki Najgorszy człowiek na świecie
Małgorzata Halber Wydawnictwo: Znak Literanova literatura piękna
Inne

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Książka o miłości Olga Drenda, Małgorzata Halber
Książka o miłości Olga Drenda, Małgor...
Okładka książki Pismo. Magazyn opinii, nr 4 (28) / kwiecień 2020 Patrick Barkham, Juliusz Ćwieluch, Krystyna Dąbrowska, Tadeusz Dąbrowski, Magdalena Działoszyńska - Kossow, Rukhl Fishman, Karol Grygoruk, Małgorzata Halber, Magda Hueckel, Zuzanna Kowalczyk, Łukasz Lamża, Aoko Matsuda, Jan Mazurek, Agata Romaniuk, Marta Rybicka, Marianna Sztyma, Marek Szymaniak, Mike Urbaniak, Aleksandra Warecka, Jarosław Westmark, Marcin Wicha, Marta Zabłocka
Pismo. Magazyn... Patrick Barkham, Ju...

na pewno jeszcze do niej wrócę :)

na pewno jeszcze do niej wrócę :)

szczerze i pasjonująco.... świetne

szczerze i pasjonująco.... świetne

Poruszyła mnie ta książka. Nie oglądam tv wiec nie znałam autorki wcześniej.

Poruszyła mnie ta książka. Nie oglądam tv wiec nie znałam autorki wcześniej.

Dawno żadna książka nie zaskoczyła mnie tak barwnym i fajnym językiem a do tego tak bardzo poszerzyła moje horyzonty. To jest obowiązkowa pozycja dla każdego kto walczy ze swoimi demonami. Zwłaszcza tymi które mieszkają w głowie.

„Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze” – Brad Meltzer. Nigdy nie oceniaj innych powierzchownie, bo nie wiesz jaki dźwigają ciężar. Zachęcam do przeczytania książki i refleksji :)

Warto poświęcić na tę pozycje swój czas.

Polecam

Warto poświęcić na tę pozycje swój czas.

Polecam

Książka, którą osobiście na początklu trudno mi było wejść przez charakterystyczny milenijny język. Ten jezyk po kilku stronach stał się najmocniejszą stroną tej książki bo on był wsobie najbardziej osobistym językiem jaki w życiu czytałem. Ten język opisywał dodatkowo temat bardzo trudny - uzaleznienie od alkoholu i narkotyków. W "Najgorszym człowieku na świecie" najbardziej uderza prawda. Halber pisze o uzależnieniu i samotności. O walce z uzaleznieniem i trudnościach. Myślę, ze to idealna książka dla osób która cchce zrozumieć co czuje taka osoba uzależniona od czego kolwiek. W końcu, wydaje mi się, że każdy zna kogośs lub sam się częsciowo boryka z takim tematem.

więcej Pokaż mimo to

Nie wiem, co sądzić o tej książce. Z jednej strony dość chaotyczna, z drugiej maksymalnie szczera. Podoba mi się zakończenie, inne niż bym się spodziewał, bardziej rzeczywiste, choć dość... chaotyczne właśnie. Mimo, że to 6/10, to mam dużo sympatii Krystyny, wróć, Gosi Halber :)

Tak szczera, prawdziwa, wylewna, pisana przez osobę, która wie o co chodzi, w dodatku bardzo inteligentną i błyskotliwą. Może rozgrzebać rany jeśli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z nałogami, ale też dodać sił do walki. Niejednokrotnie mnie wzruszyła.

Polecałam tę książkę wszystkim znajomym, z którymi rozmawiałam tuż po lekturze. Spóźnionej o jakieś 6 czy 7 lat :(
Przeczytałam w jeden dzień.
Czytając miałam jakieś tam zastrzeżenia... A że heheszków za dużo mi momentami, a że się zapętla, cholera wie po co.

Ale to drobiazgi. Bo całość mądra, potrzebna. Często identyfikowałam się z bohaterką, miałam poczucie, że nikt nie opisał wcześniej tak szczerze i trafnie stanów odklejenia, lęku, nieadekwatności. To było coś w stylu "o! to inni tak bardzo, tak samo mają?".

Tak, że czytać, bez dwóch zdań - warto!

Przeczytałam w jeden dzień.

więcej Pokaż mimo to

• Przeczytane