Po co światu mnich?

Okładka książki Po co światu mnich? autora Roman Bielecki OP, Katarzyna Kolska, Michał Zioło OCSO, 9788379062416
Okładka książki Po co światu mnich?
Michał Zioło OCSOKatarzyna Kolska Wydawnictwo: W drodze religia
religia
2018-11-01
2018-11-01

Kup Po co światu mnich? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Po co światu mnich?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Po co światu mnich?

Bardzo dobrze mi się tę rozmowę czytało, mi czyli osobie zupełnie niekościółkowej. I kiedy patrzę na współczesny KK w Polsce, a przynajmniej na jego medialny wizerunek, i zachodzę w głowę, jakim cudem ta instytucja jeszcze istnieje, to wpada mi w ręce zupełnie przypadkiem takie Ziółko ;) i bum! Ano właśnie przez takich ludzi jak trapista Michał Zioło - nie trąbią o nim tabloidy ani fejsbuki, bo jest normalny, ciekawy, warto go poczytać, zmusza szare komóreczki do pracy, łączy duchowość z codziennością, pozwala zapuścić żurawia za klasztorną furtę. Człowiek z sercem, wiarą i pasją. Polecam, bo odczarowuje złachany wizerunek faceta w kiecce :)

Ciekawe podejscie do sprawy. Duzo odkryłem ze swiata mnichow . lektura dobra do zapoznania sie, co tak na prawde jest za klauzulą.

Rozmowa o tym co istotne, ważne, niekoniecznie interesujące - w potocznym tego słowa znaczeniu. Inteligentny, dowcipny człowiek rezygnuje z zakonnej "kariery", poklasku, przyjaźni, bo... Okazuje się, że nie wszystko da się wytłumaczyć, że Tajemnicy nie da się opowiedzieć, ale nie ma niczego bardziej znaczącego niż właśnie ów Tajemniczy Bóg. Polecam z całego serca, bo to książka o Kościele nieznanym, lecz jakże pięknym.

198 użytkowników ma tytuł Po co światu mnich? na półkach głównych
40 użytkowników ma tytuł Po co światu mnich? na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Po co światu mnich?

Cytaty z książki Po co światu mnich?

Michał Zioło OCSO Po co światu mnich? Zobacz więcej