Skazany na zło

- 2018-10-03
- 2018-10-03
Przez jedną nieprzemyślaną decyzję Wiktor stał się niewolnikiem spełniającym czyjeś wynaturzone zachcianki. Aktorem wbrew woli osadzonym w roli przez wyjątkowo sadystycznego, bezwzględnego, zwyrodniałego reżysera.
Czy będzie potrafił stawić opór swojemu oprawcy? Co będzie w stanie poświęcić, by zawalczyć o to, na czym zależy mu najbardziej? A może wynik tej okrutnej gry jest z góry przesądzony?
Adrian Bednarek to mistrz suspensu. U niego na początku jest trzęsienie ziemi, a potem tylko gorzej! W kreowaniu postaci socjopatów plasuje się w mojej osobistej czołówce!
Agnieszka Lingas-Łoniewska, pisarka
Adrian Bednarek funduje czytelnikom emocjonalny rollercoaster, bohatera skazując na zło, a czytelników na odrobinę niepewności, stresu i szaleństwa. Dajcie się porwać tej historii!
Przemysław Garczyński, 3telnik.pl
Poznałam zupełnie nową twarz Adriana Bednarka. To książka skazana na sukces! Ta historia po prostu wbija w fotel.
Wioleta Sadowska, subiektywnieoksiazkach.pl
Adrian Bednarek to gwarancja niebezpiecznie dobrego thrillera psychologicznego! Po raz kolejny ten autor rozstawia konkurencję po kątach i robi to po mistrzowsku! Polecam!
Klaudia Pankowska-Bianek, porozmawiajmy-o-książkach.blogspot.com
Kup Skazany na zło w ulubionej księgarni
Oceny książki Skazany na zło
1860 użytkowników ma tytuł Skazany na zło na półkach głównych- Przeczytane 1 300
- 2019 28
- 2021 23
- 2023 18
- 2022 17
- Audiobooki 15
Tagi i tematy do książki Skazany na zło
Cytaty z książki Skazany na zło
Wspólna nienawiść potrafiła zjednoczyć nawet najbardziej zagorzałych wrogów.
Przerażenie z rozmiarów małej hieny wyrosło na potężnego słonia. Zrozumiałem, że wcale nie trzeba pić, żeby doświadczyć uczucia urwanego fil...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Skazany na zło
"Skazany na zło" to jedna z wczesnych powieści Adriana Bednarka, która pokazuje autora w trakcie rozwoju.Fabuła zaczyna się wolno – długo nie mogłam się wciągnąć, co trochę frustrowało. Jednak ogólny zarys historii jest dość ciekawy, z elementami kryminału, które trzymają w napięciu. Dialogi są naturalne, opisy zwięzłe i bez zbędnego przerysowania, co sprawia, że książkę czyta się przyjemnie. Zakończenie niestety rozczarowało – nie tego się spodziewałam, brakowało mi tu mocniejszego twistu. Zważywszy, że to początki twórczości Bednarka, widać tu jego ewolucję. Późniejsze serie, zwłaszcza z Kubą Sobańskim, to dla mnie absolutny bestseller – dopracowane, wciągające i na najwyższym poziomie.
Podsumowując, solidna lektura na raz, idealna dla fanów autora, by zobaczyć, jak się rozkręcał. Polecam, jeśli lubisz polskie thrillery bez nadmiernej sensacji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tojak na tego autora to spoko. Sexsu nie ma - końcówka ksiażki beznadziejna po przeprowadzce na mazury
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie przekonała mnie. Książka do przeczytania w jedno popołudnie. Rozumiem, że to fantazja literacka, ale moim zdaniem historia jest tak mocno naciągana, że aż zniechęcająca. Nie wierzę w psychologiczną przemianę bohatera z szarego człowieka do wyrachowanego mordercy. Nie klei mi się ta fabuła, za dużo zupełnie nierealnych działań lub braku działań. Mam za sobą wiele przeczytanych kryminałów i trillerów, ten na ich tle wypada zwyczajnie blado.
Nie przekonała mnie. Książka do przeczytania w jedno popołudnie. Rozumiem, że to fantazja literacka, ale moim zdaniem historia jest tak mocno naciągana, że aż zniechęcająca. Nie wierzę w psychologiczną przemianę bohatera z szarego człowieka do wyrachowanego mordercy. Nie klei mi się ta fabuła, za dużo zupełnie nierealnych działań lub braku działań. Mam za sobą wiele...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna ciekawa wciągająca
Fajna ciekawa wciągająca
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla mnie mistrzostwo! I nie, nie jest to arcydzieło. Ale ta książka jest zupełnie inna. Nie ma wszędobylskich "Wallanderów" czy pisarzy-detektywów. Jest zwykły, normalny, dobry, przeciętny człowiek. A co, jeśli ktokolwiek z nas zostalby postawiony w takiej sytuacji? Bedziemy myśleć racjonalnie, zdroworozsądkowo? Będziemy podejmować tylko te właściwe decyzje? Nie ulegniemy złu? Czy na pewno? .... Za to uwielbiam autora. Udowadnia nam, że każdy z nas, choćby niemiecka Frau może zostać katem w Auschwitz.
Dla mnie mistrzostwo! I nie, nie jest to arcydzieło. Ale ta książka jest zupełnie inna. Nie ma wszędobylskich "Wallanderów" czy pisarzy-detektywów. Jest zwykły, normalny, dobry, przeciętny człowiek. A co, jeśli ktokolwiek z nas zostalby postawiony w takiej sytuacji? Bedziemy myśleć racjonalnie, zdroworozsądkowo? Będziemy podejmować tylko te właściwe decyzje? Nie ulegniemy...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBaaaaardzo przyjemnie czytało się tą książkę. Mały krąg bohaterów sprawia że wszystko się łatwo zapamiętuje. Zakończeń jest kilka. Myślisz że to już THE END a tu jednak ciąg dalszy😳🤭
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDruga książka tego autora i w mojej 9cenie jeszcze lepsza niż pierwsza. Są bohaterowie, których da się lubić. Historia, która ani chwili nie nudzi i ma kilka finałów. Jak już wiadomo o co chodzi to okazuje się, że to wcale nie koniec. Brawo. Gorąco polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabijanie zwierząt w kryminałach jest słabe.
Zabijanie zwierząt w kryminałach jest słabe.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to jedna z pierwszych powieści napisanych przez Bednarka, i to jest widoczne. Nie brak tu pewnych niedociągnięć, mniejszych lub większych absurdów i tym podobnych (czytaj: nie wezwę policji ani pogotowia do umierającej kochanki tylko dlatego, żeby żona nie dowiedziała się o romansie. Zamiast tego pojadę po szpadel do sklepu i zakopię ową kochankę gdzieś na odludziu w lesie...)
Ale klimat i to specyficzne "coś" co przyciąga do książek tego autora jest.
Koniec końców- na pewno nie jest to arcydzieło. Późniejsze powieści Bednarka (z całą serią o Diabełku na czele) są lepsze, bardziej dopracowane i bardziej angażujące czytelnika. Ale nie jest tragicznie, i "Skazany na zło" nada się jak ulał na leniwe weekendowe popołudnie, podczas jakiegoś dłuższego spaceru czy jako czasoumilacz w podróży.
Jest to jedna z pierwszych powieści napisanych przez Bednarka, i to jest widoczne. Nie brak tu pewnych niedociągnięć, mniejszych lub większych absurdów i tym podobnych (czytaj: nie wezwę policji ani pogotowia do umierającej kochanki tylko dlatego, żeby żona nie dowiedziała się o romansie. Zamiast tego pojadę po szpadel do sklepu i zakopię ową kochankę gdzieś na odludziu w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedno wydarzenie. Jedna decyzja. Jeden błąd. I twoje życie już nigdy nie będzie takie samo.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDom na kredyt, skromna firma i kochająca żona – oto życie niespełna trzydziestoletniego Wiktora Hauke. Ale pewnego dnia wszystko, co uznawał za najważniejsze, zostanie przekreślone, a to za sprawą jednego, niewybaczalnego błędu...
Przez jedną nieprzemyślaną decyzję Wiktor stał się...