Bez śladu

Okładka książki Bez śladu autora Harlan Coben, 9788381251457
Okładka książki Bez śladu
Harlan Coben Wydawnictwo: Albatros Cykl: Myron Bolitar (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Myron Bolitar (tom 3)
Fade Away
2018-06-19
2018-06-19
Andrzej Grabowski

Kup Bez śladu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bez śladu

1904 ocen

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bez śladu

Kiedy zaczęłam czytać książkę „Bez śladu” Harlana Cobena, od razu poczułam, że będzie to historia, od której trudno mi się oderwać. Najbardziej wciągnęło mnie to, jak autor buduje napięcie i stopniowo odkrywa kolejne tajemnice. Podczas czytania często zastanawiałam się, co tak naprawdę wydarzyło się w przeszłości bohaterów i jakie sekrety jeszcze wyjdą na jaw.

Historia jest bardzo emocjonująca i momentami naprawdę zaskakująca. Podobało mi się, że nic nie jest tu takie oczywiste, jak na początku się wydaje. Często miałam wrażenie, że już wiem, jak potoczy się akcja, a po chwili pojawiał się kolejny zwrot, który wszystko zmieniał.

Czytając tę książkę, czułam napięcie i ciekawość aż do samego końca. Bardzo lubię takie thrillery, które zmuszają do myślenia i sprawiają, że chce się czytać jeszcze jeden rozdział, a potem kolejny. Myślę, że „Bez śladu” to świetna książka dla osób, które lubią tajemnice, zagadki i dynamiczną akcję.

Po skończeniu lektury zostałam z poczuciem, że była to naprawdę ciekawa i wciągająca historia. Jako czytelniczka zdecydowanie poleciłabym tę książkę innym osobom, które lubią thrillery i książki trzymające w napięciu.

Historia...

Rany jakie to było dobre. Książka stała na półce od lat. I dopiero teraz po nią sięgnęłam.
Kryminał z wątkiem przyjaźni, lojalności i wspierania. Fabuła ciekawie się toczy. Była krew (ale w "kryminałowych" ilościach),były bójki i eykorzystanie umiejętności sztuk walki, była koszykówka.
To była dobra książka.
Do tego moje smaczki: dwa tygodnie temu byłam na "Skrzypku na dachu" i trafiło się odniesienie. Pierwsza książka Cobena, którą czytałam też była o poszukiwaniu Grega.
Polecam

To była dobra książka.
Do tego moje smaczki: dwa tygodnie temu byłam na "Skrzypku na...

Cynthia pewnego dnia budzi się sama w domu, zaczyna się podobnie jak Kevin. Niestety rodzina już się nie pojawiła. Po 25 latach TV postanawia przygotować reportaż na ten temat. Cynthia ma już swoją własną rodzinę, męża i córkę, jednak dawne niezakończone sprawy powracają. Nawet wciągnęłam się w tę opowieść, bo ciekawiło mnie, co się ostatecznie stało z rodziną Cynthi. Dlaczego zostawili swoje dziecko i nic nie powiedzieli ani nic nie zostawili po sobie? Sprawa wyjaśnia się, a ja czuje niedosyt i totalny brak szacunku dla jej ojca. Spoko książka, do przeczytania, na wolny weekend. Ciekawa fabuła i rozwiązanie sprawy. Nie porwała mnie na tyle, żebym ją zostawiła u siebie. Ok. Polecam

16078 użytkowników ma tytuł Bez śladu na półkach głównych
2680 użytkowników ma tytuł Bez śladu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Bez śladu

Harlan Coben
Harlan Coben
Harlan Coben (ur. 1962 r.),współczesny amerykański pisarz, który uznanie w kręgu miłośników literatury sensacyjnej zdobył swoją trzecią książką, Bez skrupułów, opublikowaną w 1995 r. Jako pierwszy współczesny autor otrzymał trzy prestiżowe nagrody literackie przyznawane w kategorii powieści kryminalnej, w tym najważniejszą – Edgar Poe Award. Światowa popularność Cobena zaczęła się w 2001 roku od thrillera Nie mów nikomu, zekranizowanego w 2006 roku. Kolejne powieści, m.in. Na gorącym uczynku, Wszyscy mamy tajemnice, Zostań przy mnie, Schronienie, Kilka sekund od śmierci, Sześć lat później i Tęsknię za tobą, uczyniły go megagwiazdą gatunku i jednym z najchętniej czytanych autorów, także w Polsce. Twórczość pisarza wciąż budzi zainteresowanie filmowców: na podstawie prozy Cobena powstało kil­ka filmów i seriali, prawa do ekranizacji Tęsknię za tobą zostały kupione przez Warner Bros, a w ekranizacji Już mnie nie oszukasz główną rolę zagra Julia Roberts. Powieści Harlana Cobena, publikowane w 43 językach, sprzedały się już w ponad 70 milionach egzemplarzy na całym świecie.

Okładka książki Najlepsze amerykańskie opowiadania kryminalne 2011 Brock Adams, Eric Barnes, Lawrence Block, Harlan Coben, Max Allan Collins, David Corbett, Brendan DuBois, Loren D. Estleman, Beth Ann Fennelly, Ernest J. Finney, Tom Franklin, Ed Gorman, James Grady, Chris F. Holm, Harry Hunsicker, Richard Lange, Joe R. Lansdale, Charles McCarry, Dennis McFadden, Christopher Merkner, Andrew Riconda, S. J. Rozan, Mickey Spillane, Luís Alberto Urrea

Cytaty z książki Bez śladu