Prawie o północy

- literatura młodzieżowa
- e-book
- Wodospady cienia: Po zmroku (tom 3.5)
- Almost Midnight
- 2016-08-02
- 2016-08-02
- Joanna Lipińska
"Wyjątkowa gratka dla wszystkich fanów serii, która stała się bestsellerem New York Timesa i zyskała na całym świecie rzesze czytelników. Ukryte przed światem Wodospady Cienia są tajną szkołą z internatem dla istot nadnaturalnych. Ale dla czwórki bardzo różniących się od siebie nastolatków to znacznie więcej niż tylko szkoła, to miejsce, w którym rozstrzygną się ich losy. Krnąbrna wampirzyca i wredna wilkołaczyca, które zupełnie nie mogły znaleźć sobie miejsca w świecie, czarownica kompletnie załamana tym, że jej zaklęcia nie działały zgodnie z zamierzeniem, i pewien przystojny nowy mieszkaniec obozu, któremu wbrew przeciwnościom udało się skraść czyjeś serce. Pięć najnowszych opowieści przedstawia nieznane dotąd losy Delli Tsang, Frederiki Lakoty, Mirandy Kane i Chase'a Tallmana. Ich przeszłość, nim trafili do obozu w Wodospadach Cienia, i to, jak odnaleźli się w życiu. Jeśli chcecie wiedzieć, co ich ukształtowało, sięgnijcie po przesycone miłością, przyjaźnią i magią historie C.C. Hunter. "
Kup Prawie o północy w ulubionej księgarni
Oceny książki Prawie o północy
851 użytkowników ma tytuł Prawie o północy na półkach głównych- Chcę przeczytać 428
- Fantasy 7
- Fantastyka 6
- Do kupienia 5
- 2018 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Prawie o północy
Po za historią Delli i Stevie z przeszłości, która mnie drażniła i trochę nudziła. Szybko (wieczór i poranek z przerwą na sen😁) czytało się dalsze losy bohaterów. Tutaj główny prym wiodły Miranda i Federica, a o innych dowiadujemy się przy okazji. 😁
Serdecznie polecam 😊
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSerdecznie polecam 😊
Historia Chase’a oraz Mirandy nie były jakieś szczególnie ciekawe. Ciężko czytało się początek książki gdyż myślałam, że będzie to kontynuacja przygód Delli. Wszytko nadrobiła Frederika. Bardzo podobała mi się jej historia z wystawą i poznaniem bratniej duszy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest wciągająca jak każda tej autorki, którą miałam przyjemność czytać.
Książka jest wciągająca jak każda tej autorki, którą miałam przyjemność czytać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRzadko daję 8, ale tej książce się należy za to, że nie mogłam się od niej oderwać.
Super uzupełnienia o przeszłości i teraźniejszości uczniów Wodospadow Cienia.
Super uzupełnienia o przeszłości i teraźniejszości uczniów Wodospadow Cienia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka, polecam!
Bardzo dobra książka, polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Prawie o północy" - jak głosi dopisek na stronie tytułowej to zbiór nowel. C. C. Hunter przedstawiła cztery historie, które stanowią uzupełnienie dla serii Wodospady Cienia oraz Wodospady Cienia. Po zmroku. Wyżej wspomniana pisarka jest mistrzynią w swojej dziedzinie, każda jej książka jest wciągająca, z tą nie było inaczej. Jest to taka wisienka na torcie i miły gest ze strony autorki.
Mi osobiście wszystkie historie bardzo się podobały, zatem mogę ją polecić i tak też czynię :)
"Prawie o północy" - jak głosi dopisek na stronie tytułowej to zbiór nowel. C. C. Hunter przedstawiła cztery historie, które stanowią uzupełnienie dla serii Wodospady Cienia oraz Wodospady Cienia. Po zmroku. Wyżej wspomniana pisarka jest mistrzynią w swojej dziedzinie, każda jej książka jest wciągająca, z tą nie było inaczej. Jest to taka wisienka na torcie i miły gest ze...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiły zbiór opowiadań uzupełniających wiedzę o postaciach i dodatkowych historiach z Wodospadów Cienia
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla miłośników nieziemskich istot. Losy Dalli, Mirandy, Kyle, Frederice .
Dla miłośników nieziemskich istot. Losy Dalli, Mirandy, Kyle, Frederice .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWodospady cienia 3.5 Prawie o północy to zbiór opowiadań. Najbardziej podobały mi się o Mirandzie i Frederice. Trochę ze smutkiem żegnam się świat wodospadów. Cała seria mi się podobała, a ta książka jest miłym dodatkiem do niej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo serię "Wodospady Cienia" sięgnęłam jeszcze, kiedy pracowałam w szkole. Nie byłam w stanie sięgać wtedy po ambitne książki ze względu na stres i przemęczenie. Z powyższym cyklem polubiłam się na tyle, że sięgnęłam po "Prawie o północy" C.C. Hunter, czyli po zbiór nowel nawiązujących do serii.
Tak jak już wspomniałam jest to zbiór nowel - czyli w książce macie zawarte krótkie formy.
~*~
Szczerze mówiąc do tej pory nie przepadałam za wszelakimi opowiadaniami czy nawet poezją. Dlatego też raczej po nie nie sięgam, a do "Prawie o północy" podeszłam z dużą dawką rezerwy i ostrożnością. Dlatego też bardzo się zdziwiłam, że w miarę czytania zaczęłam się przekonywać do tej książki. W "Prawie o północy" znajdziecie kilka nowel, które rzucają nowe światło na wiele wydarzeń i osób z "Wodospadów Cienia" mamy okazję lepiej poznać nie tylko głównych bohaterów, ale również tych drugoplanowych. Wprawdzie jest określana jako tom 3.5 cyklu "Wodospady Cienia. Po zmroku" co sugerowałoby, że powyższą książkę najlepiej przeczytać znając już wszystkie książki serii. Jednak ja znałam tylko "Wodospady Cienia" i to mi wystarczyło, żeby polubić się z powyższym zbiorem nowel.
"Prawie o północy" jest utrzymana w klimacie "Wodospadów Cienia". Moim zdaniem stanowi świetne uzupełnienie serii, które jest z nią spójne. Jednak myślę, że te nowele również świetnie wpisałyby się w poszczególne historie osadzone w kolejnych tomach "Wodospadów Cienia" oraz "Wodospadów Cienia. Po zmroku". Ale to tylko moja subiektywna opinia.
Dlatego też jeżeli znacie już "Wodospady Cienia" i polubiliście się z tą serią to spokojnie możecie sięgnąć po "Prawie o północy".
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak jak już wspomniałam jest to zbiór nowel - czyli w książce macie zawarte...