Piękne samobójczynie

2018-02-15
2018-02-15
2015-07-07
Maria Kabat

Kup Piękne samobójczynie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Piękne samobójczynie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Piękne samobójczynie

Całkiem dobra powieść. Raczej lekka mimo iż tematyka nieco mroczna, ale czyta się bardzo szybko i mi osobiście nie pozostanie w pamięci na długo. Niezłe zwroty akcji, bardzo podobało mi się że faktycznie autorka potrafiła mnie zaskoczyć i nie był to typowy thriller, w którym na końcu poznajemy rozwiązanie zagadki. Tu poza samym rozwiązaniem i to dużo przed końcem dostajemy dużo tajemnic, pytań, akcja nabiera tempa i przyznaje że czułam przez cały czas to pożądane przy tego typu powieściach napięcie i lekki ucisk w żołądku. Ciekawa i fajnie przedstawiona historia, poleam :)

Końcówka na pewno zaskakująca jednak nie wyjaśniła ona zbyt wiele, jedynie wprowadziła w dodatkową dezorientację. Czyta się przyjemnie i szybko. Spoko młodzieżówka.

5.5
To jedna z tych książek, które w trakcie czytania niosą ze sobą dziwny niepokój.
Pojawia się mroczna tajemnica, która na zawsze zmienia życie głównej bohaterki. Pomysł na fabułę jest ciekawy, tym bardziej żałuję, że nie zaangażowała mnie ona bardziej. Bohaterowie wypadają blado, co nie pozwala się z nimi zżyć.
Niejednoznaczne zakończenie nadrabia całość i sprawia, że będę pamiętać o pozycji nieco dłużej niż się spodziewałam.

5.5
Niejednoznaczne zakończenie nadrabia całość i sprawia, że...

460 użytkowników ma tytuł Piękne samobójczynie na półkach głównych
91 użytkowników ma tytuł Piękne samobójczynie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Piękne samobójczynie

Lynn Weingarten
Lynn Weingarten
Lynn Weingarten is a writer and book editor. Her next book SUICIDE NOTES FROM BEAUTIFUL GIRLS is coming July 2015 from S&S/Pulse in the US and Egmont UK/Electric Monkey in the UK. She lives in Brooklyn, NY.

Cytaty z książki Piękne samobójczynie