Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny

Okładka książki Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny
Luke Dittrich Wydawnictwo: Znak Literanova reportaż
reportaż
Patient H.M. A Story of Memory, Madness, and Family Secrets
2018-02-12
2018-02-12
Łukasz Müller

Kup Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny w ulubionej księgarnii

Oceny książki Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny

OPINIE i DYSKUSJE o książce Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny

Za dużo prywatnych lub niewiele wnoszących do historii lobotomii wątków, za mało o badaniach.

Jedna z niewielu około medycznych książkę napisana w tak prosty i przystępny sposób. Po jej lekturze mam tylko takie przekonanie, że aktualnie medycyna jest na coraz to lepszym poziomie, a spory o etyczność czy moralności powstawać będą zawsze. Polecam przeczytać każdemu kto interesuje się historią współczesnej neuronauki a zwłaszcza pamięcią.

Nie lubię spraw medycznych, ale jakoś pokonałem moją niechęć. Bardzo poruszająca książka. Pojawiają się wątpliwości, czy te wszystkie zabiegi były potrzebne. Na szczęście opis operacji nie występuje co chwilę. Polecam Wam przeczytać książkę, ponieważ autor opisał historię pacjenta Henryego w bardzo namacalny sposób. Bez tej książki, Henry pozostałby pacjentem H. M zamkniętym w ośrodku medycznym.

2377 użytkowników ma tytuł Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny na półkach głównych
343 użytkowników ma tytuł Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny

Luke Dittrich Eksperyment. Opowieść o mrocznej godzinie w dziejach medycyny Zobacz więcej