Komiks i My - 5

Okładka książki Komiks i My - 5 autora Hubert Czajkowski, Jakub Kijuc, Jerzy Ozga, Łukasz Pawlak, Mieczysław Skalimowski, Marek Szyszko, Grzegorz Weigt, Stefan Weinfeld, Krzysztof Wyrzykowski, Sławomir Zajączkowski, 24508527
Okładka książki Komiks i My - 5
Krzysztof WyrzykowskiSławomir Zajączkowski Wydawnictwo: Komiks i my Cykl: komiks i my (tom 5) komiksy
komiksy
komiks i my (tom 5)
2017-11-16
2017-11-16

Kup Komiks i My - 5 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Komiks i My - 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Komiks i My - 5

Kiepski numer. Tylko Ixbunieta się jakoś broni, a reszta komiksów jest do zapomnienia

1922

Jak co numer...tendencja zwyżkowa. Oprócz dokończenia znakomitego Lirnika Zajączkowskiego i Kijuca oraz kolejnego odcinka napisanej przez tego pierwszego, a narysowanej (mistrzowsko) przez Wyrzykowskiego Ixbuniety dostaliśmy dwa komiksy z rysunkami klasowego komiksiarza z czasów PRL-u Marka Szyszki. Lepiej narysowany jest Goliat, ale ponieważ jestem fanem Rękopisu znalezionego w Saragossie z zaciekawieniem przeczytałem też komiks o epizodzie z bujnego życia jego twórcy - Jana Potockiego. Ponadto bardzo ciekawy i długi artykuł (moim zdaniem zdecydowanie najlepszy spośród wszystkich umieszczonych w wydanych dotąd pięciu numerach pisma) o tym jak pisać scenariusze komiksowe, z analizą kultowych Łuczników Van Hamme`a i Rosińskiego. Numer uzupełniają krótkie komiksy i trochę publicystyki, ale to dosłownie kilka stron. Całe creme de la creme numeru to właśnie Lirnik, Ixbunieta, komiksy Szyszki i artykuł o pisaniu komiksowych scenariuszy.

9 użytkowników ma tytuł Komiks i My - 5 na półkach głównych
5 użytkowników ma tytuł Komiks i My - 5 na półkach dodatkowych

Okładka książki RELAX nr 38 Enrique Sanchez Abuli, Wojciech Cichoń, Alfonso Font, Artur Grzenda, Daniel Grzeszkiewicz, Hermann Huppen, Yves Huppen, Dariusz Janiczak, Sławomir Kiełbus, Joe Kubert, Zbigniew Larwa, Maciej Mazur, Mariusz Moroz, Andrzej Pilipiuk, Jacek Skrzydlewski, Mirosław Sobiecki, Marek Szyszko, Karol Weber, Łukasz Zabdyr, Mariusz Zabdyr
Okładka książki RELAX Antologia opowieści rysunkowych. Tom 3 Janusz Christa, Marek Karmowski, Szymon Kobyliński, Witold Parzydło, Adam Radoń, Grzegorz Rosiński, Marek Szyszko, Zbigniew Wójcicki, Jerzy Wróblewski
Okładka książki 100 na 100. Antologia komiksu na stulecie odzyskania niepodległości Katarzyna Babis, Wojciech Bem, Tomasz Biernacki, Wojciech Birek, Jerzy Bralczyk, Krzysztof Budziejewski, Henryk Chmielewski, Paweł Chmielewski, Artur Chochowski, Aleksandra Czubek-Spanowicz, Michal Derlacki, Andrzej Dusiewicz, Daniel Gizicki, Grzegorz Janusz, Maciej Jasiński, Zbigniew Kasprzak (Kas), Przemysław Kłosin, Jerzy Kochanowski, Tomasz Kołodziejczak, Berenika Kołomycka, Andrzej Łaski, Jacek Michalski, Janusz Morbitzer, Tomasz Niewiadomski, Grzegorz Niewiadomy, Paweł Niewiadomy, Andrzej Olaf Nowakowski, Maciej Parowski, Tomasz Piorunowski, Bogusław Polch, Jacek Przybylski, Adam Rusek, Bartosz Sztybor, Jerzy Szyłak, Marek Szyszko, Witold Tkaczyk, Janusz Wyrzykowski, Robert Zaręba, Paweł Zych
Okładka książki RELAX Antologia opowieści rysunkowych. Tom 2 Waldemar Andrzejewski, Henryk Chmielewski, Zofia Chmurowa, Janusz Christa, Mieczysław Derbień, Waldemar Kazanecki, Edward Lutczyn, Leszek Moczulski, Witold Parzydło, Grzegorz Rosiński, Jacek Skrzydlewski, Krzysztof Szwed, Marek Szyszko, Stefan Weinfeld, Jerzy Wróblewski, Zakasz
Okładka książki RELAX Antologia opowieści rysunkowych. Tom 1 Ryszard Bańkowicz, Tadeusz Baranowski, Cezary Chlebowski, Janusz Christa, Elżbieta Dobrzyńska, Stanisław Majewski, Maria Olszewska, Bogusław Polch, Grzegorz Rosiński, Andrzej Sawicki, Ryszard Siwanowicz, Marek Szyszko, Stefan Weinfeld, Jerzy Wróblewski

Okładka książki Morderstwa w Decagon House #2 Yukito Ayatsuji, Hiro Kiyohara
Morderstwa w Decagon House #2 Yukito Ayatsuji, Hiro Kiyohara
Okładka książki Coś zabija dzieciaki, tom 9 Werther Dell’Edera, James Tynion IV
Coś zabija dzieciaki, tom 9 Werther Dell’Edera, James Tynion IV
Okładka książki Superman - Action Comics: Supergwiazdy Jason Aaron, Eddy Barrows, Eva De La Cruz, Romulo Fajardo Jr., Gavin Guidry, Rex Lokus, Danny Miki, Inaki Miranda, Patricia Mulvihill, John Ridley, Rainbow Rowell, Gail Simone, John Timms, Cian Tormey, Jonas Trindade, G. Willow Wilson
Okładka książki Batman/Superman: World’s Finest: Powrót do świata Kingdom Come Tamra Bonvillain, Dan Mora, Mark Waid
Okładka książki Dracula Martin Simmonds, James Tynion IV
Dracula Martin Simmonds, James Tynion IV