Okładka książki Data urodzenia Fryderyka Chopina. Ewaluacja źródeł, analiza informacji, konkluzja. autora Grażyna Rychlik, 9788394443214
Grażyna Rychlik Wydawnictwo: Grażyna Rychlik Seria: Praktykowanie genealogii historia
historia
Praktykowanie genealogii
2017-02-27
2017-02-27

Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Data urodzenia Fryderyka Chopina. Ewaluacja źródeł, analiza informacji, konkluzja. w ulubionej księgarnii

Oceny książki Data urodzenia Fryderyka Chopina. Ewaluacja źródeł, analiza informacji, konkluzja.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Data urodzenia Fryderyka Chopina. Ewaluacja źródeł, analiza informacji, konkluzja.

Grażyna Rychlik
Grażyna Rychlik
Jest z zawodu przewodnikiem po Warszawie i pilotem wycieczek. Swoją przygodę z genealogią rozpoczęła w 2005 r. od pierwszego zlecenia na opracowanie genealogii rodzinnej od potomków emigrantów z terenów dzisiejszej Polski – niemieckich osadników i ewangelików z Ziemi Dobrzyńskiej. Równolegle rozpoczęła poszukiwania swoich własnych korzeni, badając osiem męskich i żeńskich linii pradziadków. Zaprowadziły ją one także do Jedlińska, gdzie odkryła niepamiętanych już przodków z szewskiej rodziny Pieniążków. Jest absolwentką Wydziału Geografii i Studiów Regionalnych na Uniwersytecie Warszawskim. Ukończyła także Studia Podyplomowe Varsavianistyczne w Instytucie Historii Uniwersytetu Warszawskiego. Jej praca dyplomowa „Warszawa, stolica Polski, w oczach zachodnich turystów po 1989 r. – zarys problemu” została opublikowana w formie artykułu w Kronice Warszawy w 2013 r. Posiada również świadectwo ukończenia Boston University MET CPE Online Genealogical Research Certificate Program (OL11). Od 2005 r. zajmuje się zawodowo genealogią. Od 2007 r. jest członkiem Association of Professional Genealogists. Jest także członkiem The National Genealogical Society, New England Historic Genealogical Society, Polskiego Towarzystwa Genealogicznego i Warszawskiego Towarzystwa Genealogicznego.

Cytaty z książki Data urodzenia Fryderyka Chopina. Ewaluacja źródeł, analiza informacji, konkluzja.

Ciekawostki historyczne